Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 6 ianuarie 2012

Topul sucurilor cu E-uri


Pe cat de savurate sunt, pe atat de nesanatoase sunt sucurile pe care fiecare dintre noi le consumam.
Bauturile racoritoare fac parte din meniul zilnic al omului modern si e greu sa rezisti tentatiei de a bea un pahar cu licoare dulce. Problema cu sucurile este ca sunt pline de substante care creaza dependenta, facand consumatorul sa manance mai mult si sa asimileze calorii in plus.
"Toate aceste sucuri care contin mai multe sau mai putine componente naturale obtinute din concentrat de fructe si-au pierdut valoarea biologica prin tratamentele industriale la care au fost supuse. Astfel, se indeparteaza fibrele naturale, dupa care urmeaza pasteurizarea si/sau sterilizarea, procese prin care sunt indepartate si enzimele. Prin indepartarea componentei naturale, aceste bauturi ne aduc de fapt calorii goale", spune Prof. doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.
Bauturile sintetice, care au un continut ridicat de acizi organici adaugati, cum ar fi acidul citric, acidul ascorbic, acidul ortoposforic, sunt si mai periculoase.
"Mai grave sunt sucurile care care au coloranti chimici de sinteza gen azoici, de la E102 la E116, care sunt mutageni si care duc la cancer. Dar nu numai astea sunt pericolele, ci si zaharurile adaugate gen siropul de glucoza-fructoza sau cel din porumb, de mutle ori modificat genetic", a mai spus Mencinicopschi.
Toate substantele pe care sucurile le contin duc la dezechilibrul dintre obezitate si satietate. Conservantii si edulcorantii intensi, chimici, de sinteza, precum aspartamul sau acesulfamul K si saruile lui, duc la diverse boli, unele dintre cele mai grave. Consumate regulat, aceste bauturi pot determina diabetul, cancerul colorectal, boli cadiovasculare, dislipidemii.
Topul bauturilor care contin cele mai multe E-uri:
1. Adria flori de soc - 11 E-uri
2. Frutti Fresh Grapefruit - 8 E-uri si Carrefour suc de portocale - 8 E-uri.
3. Cico portocale - 7 E-uri, Frutti Fresh Pere - 7 E-uri, Frutti Fresh Tutti Frutti - 7 E-uri

Bauturile cu cei mai multi conservanti sunt: Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare continand doua astfel de substante.
Bauturile cu cele mai multe zaharuri sunt: Fanta Madness, Mountain Dew si Schweeps Bitter Lemon, care 13.50g/100ml, 13.10g/100ml si respectiv 12.60g/100ml.

D.M.S.           Femina.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.