Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 13 ianuarie 2012

FAZELE LUNII şi influenţele asupra organismului


Nu există alimente interzise sau cu efect rău asupra organismului. Există numai momente potrivite şi nepotrivite de a le adăuga în alimentaţie. Strămoşii noştri cunoşteau influenţa fazelor lunii asupra organismului şi-şi coordonau diferitele activităţi funcţie de aceasta. Oricine a observat că în anumite zile are mai mult poftă de dulce, iar în altele de sărat ori acru. Oricine a simţit că anumite părţi ale organismului funcţionează mai bine şi altele mai puţin bine. Există un întreg “CALENDAR” al momentelor oportune sau mai puţin oportune pentru diferite activităţi. 
De exemplu, spălarea părului şi tunderea lui în anumite zile determină o îndesire şi întărire a lui, iar în alte zile, o slăbire şi cădere. 
Nu vă cerem să ne credeţi, încercaţi numai funcţie de micul calendar pe care l-am creionat mai jos. Încercaţi câteva luni. Şi observaţi rezultatele. 
Teoria este mult mai lungă şi mai elaborată. Hippocrate, părintele medicinei spunea: “Nu putem crea fenomene şi pentru că nu le putem crea, nu depinde de fenomene, ci depinde de noi”. Multe dintre activităţile zilnice ale oamenilor sunt influenţate de ritmurile naturii, plantele au calităţi diferite, funcţie de momentul recoltării, administrarea medicamentelor şi anumite tratamente naturale se face funcţie de fazele lunii, multe evenimente petrecute în natură : fluxul şi refluxul, naşterile, vremea, ciclul femeilor sunt în legătură cu mişcarea Lunii. Strămoşii noştri au descoperit constelaţiile şi semnele zodiacale, sub forma a 12 impulsuri de forţă, fiecare având o culoare şi proprietăţi caracteristice specifice diferite. Constelaţiilor traversate de Soare (pe parcursul unui an) şi de Lună (pe parcursul unei luni) în decursul unei astfel de impuls li s-au dat 12 nume diferite, apărând cele 12 zodii: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricors, Vărsător şi Peşti. Multe calendare din vechime se orientau după mersul Lunii, deoarecele forţele poziţiei Lunii în semnele zodiacale erau de o importanţă mai mare decât cele guvernate de poziţia Soarelui. Chiar şi azi, Paştele se sărbătoreşte în prima duminică care urmează după prima Lună plină de la începutul primăverii. 
Există următoarele “stadii” ale Lunii: 
-          Luna nouă
-          Luna în creştere
-          Luna plină
-          Luna în scădere
-          Poziţia Lunii în semnele zodiacale
 
Luna nouă – când Luna se situează între Pământ şi Soare, faţa îndreptată spre noi se află în întuneric; se vede ca o semilună subţire, iar câteva ore nu se mai vede deloc. În calendar este reprezentată printr-un cerc negru. Postul ţinut în această zi are puterea maximă de detoxifiere a organismului, dacă vreţi să renunţaţi la obiceiurile proaste sau să întreprindeţi ceva nou, este cel mai indicat punct de plecare. Este ideal pentru curăţenie şi spălat. Vremea se poate schimba foarte uşor în jurul acestei perioade. 
 
Luna în creştere – următoarele 14 zile după luna nouă – tot ceea ce trebuie să asimileze organismul, tot ceea ce-l formează şi-l întăreşte va avea o acţiune dublă (acum se dau vitamine, minerale, cineva se poate îngrăşa mai uşor). Sunt propice activităţile intelectuale, se reţine totul mai uşor, nu este foarte eficientă curăţenia, pentru că praful se depune mai uşor în această perioadă. 
 
Luna plină – când Pământul se află între Soare şi Lună şi luna se vede în întregime pe cer. În calendare este reprezentată printr-un cerc alb. În ceasurile dinaintea Lunii pline, se simte efectul asupra oamenilor, animalelor, plantelor În această perioadă, plantele medicinale culese au acţiune terapeutică mai intensă. Este o zi ideală de post, pentru că orice se asimilează mult mai repede, rănile sângerează mai puternic, nu se fac operaţii şi intervenţii chirurgicale (vindecările sunt greoaie, sângerări mari). Vremea se poate schimba foarte uşor. Zi bună de odihnă şi meditaţie. 
 
Luna în scădere – următoarele 14 zile după luna plină – acum operaţiile şi intervenţiile chirurgicale reuşesc cel mai bine şi sunt uşor suportate de pacienţi, toate muncile manuale din casă sunt mai uşor făcute, tot ce mâncăm nu se depune atât de uşor. Măştile cosmetice acţionează mai bine, orice tratament de purificare, de drenaj (curăţenie fiere, rinichi) este mai eficient. Sunt mai eficiente activităţile desfăşurate în grădină sau natură. Ţine mai mult curăţenia din casă.
 
Luna în semnele zodiacale
Hippocrate spunea “cel care pratică medicina fără a lua în considerare mişcarea stelelor, este un prost” şi “nu operaţi părţile corpului care sunt guvernate de semnul pe care îl străbate luna”
Fiecare stadiu al lunii într-un semn zodiacal exercită asupra oamenilor influenţe specifice asupra corpului şi organelor. Se vorbeşte de faptul că fiecare zonă a corpului este “guvernată” de un semn zodiacal. 
Există o serie de corelaţii: 
-          tot ce se face pentru sănătatea unei regiuni a corpului guvernată de semnul zodiacal pe care tocmai îl parcurge Luna are o eficienţă mai mare decât în alte zile (cu excepţia intervenţiilor chirurgicale) – adică masaje, îngrijiri etc. 
-          tot ceea ce încarcă sau încordează regiunea corpului guvernată de semnul zodiacal pe care îl străbate Luna acţionează mai dăunător decât în alte zile
-          când luna este în creştere în semnul zodiacal, toate măsurile de tonifiere sunt bune, iar pe luna în scădere, toate măsurile de detoxifiere sunt bune
 
Berbec        - cap, frunte, ochi, nas        organe de simţ        fructe        foc
Taur        - laringe, gură, dinţi, gât,     sist circulator        rădăcini    pământ
Gemeni    - umeri, braţe, plămâni    sist endocrine        flori        aer
Rac        - piept, stomac, ficat, VB    sist nervos        frunze        apă
Leu        - inima, circulaţia, diafragm    organe de simţ        fructe        foc
Fecioară    - org digestive, pancreas, splina; sist circulator    rădăcini    pământ
Balanţă    - şolduri, vezică, rinichi    sist endocrine        flori        aer
Scorpion    - org sexuale, uretere        sist nervos        frunze        apă
Săgetător    - pulpe(coapse)        org de simţ        fructe        foc
Capricorn    - genunchi, piele, os, articulaţii; sist circulator    rădăcini    pământ
Vărsător    - gambe, vene            sist endocrine        flori        aer
Peşti        - labă picioare, degete        sist nervos        frunze        apă
 
Calendar până în aprilie: 
 
- luna in PESTI - sambata, duminica 17-18 feb – zile de frunze, dulciuri, patiserie, NU SPALAT PAR; NU TUNS, tratat laba picioarelor, unghiile; se epileaza păr corp

- luna intra in BERBEC - luni 19 feb la 21.06 si sta marti si miercuri – zile fructe şi albumine, zile cap, creier, ochi, nas; NU TUNS; roşu sau galben în alimentaţie

- luna intra in TAUR – miercuri 21 feb la 22.04 si sta joi si vineri – zile de rădăcini, 
ATENŢIE LA SARE!!! – culoarea roşie nu este atât de dăunătoare; gât, decolteu, ceafă, dinţi, urechi, laringe, tiroidă; se mestecă o frunză proaspătă de salvie (întăreşte gura, dinţii, stomacul, imunitatea!)

- luna intra in GEMENI – sambata 22 feb la 0.42 noaptea si sta duminica – zile de flori, uleiuri, grăsimi; favorabil o eşarfă roşie la gât, zile masaje, drenaje limfatice, masajul mâinilor şi umerilor, cu uleiuri aromate

- luna intra in RAC luni 26 feb la 5.50 dimineata  si sta marti – zile de frunze, dulciuri, zona pieptului, sânii (masaje cu duşul), îmbrăcăminte verde, ieşiri în natură, inspir/expir adânci; cereale, orez, mâncare caldă gătită, puţine fructe, deloc mâncare rece; NU SE STĂ NICIODATĂ LA SOARE!!, NU SE TUNDE, nu se spală păr

- luna intra in LEU miercuri 28 feb la 13.31 si sta joi 1 mar si vineri – zile fructe şi albumine, EVITAŢI ROŞU!! Mai ales galben, albastru, verde; ZILE DE TUNS PĂRUL; se îndeseşte; de masat pielea capului cu un ulei bun; tonifierea inimii şi circulaţiei prin mişcare şi sport

- luna intra in FECIOARA vineri 2 mar la 23.32 si sta sambata si duminica – zile de rădăcini, ATENŢIE LA SARE!!, de consumat ROŞU (fructe de pădure, sucuri roşii), alimente acre, care răcoresc şi diminuă sensibilitatea la căldură, pofta exagerată de mâncare şi insomnia; favorizarea asimilării vit K din părţi verzi plante; influenţează zona burţii şi organele excretorii (gimnastică burtă); clătire păr cu apă cu oţet; SE TUNDE PĂR şi se poate face permanent, coafează, vopseşte (luna creşte)

- luna intra in BALANTA luni 5 mar la 11.26 si sta marti si miercuri – zile de flori, uleiuri, grăsimi; sistem endocrine, galbenul din îmbrăcăminte şi alimentaţie protejează fierea şi ficatul; vitaminele şi substanţele minerale sunt mai bine assimilate în zilele de Balanţă, mai ales la luna în creştere (pe 4 mar lună plină) – căderea părului se datorează lipsei de minerale; infl şolduri, vezica şi rinichi; 

- luna intra in SCORPION joi 8 mar la 0.16 si sta  joi si vineri – zile de dulciuri, îngrijire organe genitale, nevoie de vit E, germeni de grâu, salată, NU leuştean, cimbru (influenţează fătul, produc avort); lenjerie portocalie pentru întărit rinichii sau vezica; 
îngrijire zonă genitală; fierbeţi, călcaţi lenjeria de corp; băi de şezut pentru hemoroizi (cu codiţa şoricelului, creţişoara, traista ciobanului, muşeţel)

- luna intra in SAGETATOR sambata la 12.34 si sta duminica si luni – zile de fructe, ascute organele de simţ, influenţă asupra venelor, masaje, fructe şi legume roşii sau galben (depinde de stare), influenţă asupra coloanei vertebrale şi coapselor, combaterea celulitei; tratamentul vaselor sparte cu Eupatorium cannabinum; la luna în scădere) 

- luna intra in CAPRICORN luni 12 martie la 22.33 si sta marti si miercuri – zile de rădăcini, atenţie la SARE!!, indicate pentru îngrijirea pielii, vit E în banane, cartofi, influenţează genunchii şi sistemului osos;  îngrijirea unghiilor – unghiile tăiate numai vineri seara şi în zilele capricornului devin tari, puternice. Moment ideal de depilare (este şi lună în scădere); 

- luna intra in VARSATOR joi 15 mar la 4.48 si sta vineri – zile flori, uleiuri, grăsimi, se evită tratament varice, nefavorabil, gambele şi gleznele sunt influenţate; masaj gambe cu uleiuri, terapie Kneipp; 

- luna intra in PESTI sambata 17 mar la 7.26 si sta duminica si luni – NU SE TUNDE, NU SE SPALĂ PĂR!!!
- luna intra in BERBEC luni 19 mar la 7.40 si sta marti  (lună nouă 19 martie)
- luna intra in TAUR miercuri 21 mar, 2.07 si sta joi
- luna intra in GEMENI vineri 23 mar, ora 8,10 si sta sambata
- luna intra in RAC duminica 25 mar, ora 12.54 si sta luni – NU SE TUNDE, NU SE SPALĂ PĂR!!
- luna intra in LEU marti 27 mar, ora 20.06 si sta miercuri si joi – TUNS!!
- luna intra in FECIOARA vineri 30 mar ora 6.28 si sta sambata – ARANJAT păr, vopsit (iese bine, lună în creştere)
- luna intra in BALANTA duminica 1 aprilie ora 18.43 si sta luni si marti  (lună plină 2 aprilie)
- luna intra in SCORPION marti 4 aprilie ora 7.35 si sta miercuri si joi
- luna intra in SAGETATOR vineri 6 aprilie ora 19.55 si sta sambata si duminica
- luna intra in CAPRICORN luni 9 aprilie ora 6.32 si sta marti 
- luna intra in VARSATOR miercuri 11 aprilie ora 14.18 si sta joi
- luna intra in PESTI vineri 13 aprilie ora 18.34 si sta sambata - – NU SE TUNDE, NU SE SPALĂ PĂR!!!
- luna intra in BERBEC duminica 15 aprilie ora 19.44 si sta luni
- luna intra in TAUR marti 17 aprilie ora 19.10 si sta miercuri – (lună nouă 17 aprilie)
- luna intra in GEMENI joi 19 aprilie ora 18.53 si sta vineri


 
Doi autori germani, Johanna Paungger şi Thomas Poppe – au scris două cărţi minunate despre PUTEREA LUNII  şi RITMURILE LUNII – totul este permis….la momentul potrivit. 
Din acea carte sunt luate cele mai multe din informaţiile de mai sus...datele  nu sunt pt 2012...dar relatia luna-zodie ramane valabila !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.