Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 17 aprilie 2012

TRATAMENTE CU TRANDAFIRI II

 
Cred ca nu vom afla niciodata numele gradinarului care acum 4000 de ani a reusit sa obtina din macesul modest, prima floare de trandafir. De atunci, regele florilor a fost proslavit in poezii, legende si mituri, a devenit emblema Orientului. 
In mitologia crestina, trandafirul este simbol de caritate, de puritate sufleteasca si iubire fata de Dumnezeu. Dar, dincolo de toate aceste insusiri gratioase, trandafirul este o sursa suprema de sanatate.

Din antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau deosebit, dar si pentru calitatile lui vindecatoare. 
Medicii antici aveau dreptate cand scriau ca trandafirul este un medicament natural universal. In medicina chineza si tibetana, petalele de trandafir se foloseau pentru curatarea ficatului de toxine, ridicarea tonusului organismului. 
Ceaiul aromat se recomanda pentru imbunatatirea vederii, auzului si activitatii muschiului cardiac la persoanele varstnice. 
Femeilor care nu pot sa devina mamici medicina orientala le propune siropul din flori de culoare alba si roz, iar in caz de sterilitate masculina, siropul de flori rosii si bordo. Persoanele afectate de depresie erau sfatuite sa-si stropeasca zilnic locuinta cu infuzie de trandafir.
http://gradinavisata.files.wordpress.com/2010/05/242.jpg

In Grecia antica si mai tarziu in Europa, medicii foloseau apa de trandafir in cazuri de afectiuni psihice, boli de inima si de rinichi. Bolile de plamani se tratau cu fumul petalelor uscate, iar bolnavilor de tuberculoza li se prescria inhalarea miresmelor de trandafiri proaspeti.
 Remedii cu trandafiri :

Petalele de trandafir s
e culeg dimineata, cand aerul este curat si umed, de preferat dupa o ploaie sau roua abundenta. Se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala. Petalele se folosesc pentru prepararea leacurilor, in stare proaspata sau uscata.
 

Stomatita.
Se taie marunt 3 linguri de petale, se infuzeaza in 2 pahare de apa clocotita pana la racire si se clateste gura de cateva ori in timpul zilei.

Conjunctivita.
O lingura de petale uscate se infuzeaza in 200 ml apa clocotita 
30 minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. De cateva ori pe zi, se sterg ochii cu infuzie, iar inainte de culcare, tampoane de vata imbibate cu infuzie se lasa pe pleoape 30 minute.

Amigdalita. 
Se amesteca parti egale de petale de trandafir (proaspete sau 
uscate) cu miere de albine. Amestecul se tine in gura 20-30 de minute, apoi se scuipa. Se repeta de doua ori pe zi, timp de 3-4 zile.

Paradontoza, stomatita. Pulberea din flori uscate amestecata cu miere de albine este un remediu pentru orice proces inflamator in cavitatea bucala. Cu amestecul aromat se frectioneaza gingiile bolnave.

Raceala, bronsita, faringita, nevroze, avitaminoza.
Se bea ceai din petale uscate de trandafir (o lingurita la un pahar de apa fierbinte).

Spondiloza. 
 
Se macereaza 7-10 petale de trandafir in 125 ml de tuica timp de 5 
zile. Locurile bolnave se frectioneaza cu solutie inainte de culcare, apoi se leaga cu un fular de lana sau blana de iepure.
 
trandafir-rosu-valentine_6_b
Boli de piele.
 
Pentru diminuarea iritatiei in cazuri de eczema, psoriazis, 
cosuri, erizipel, prurit alergic, pe locurile afectate se aplica un strat de petale proaspete, care apoi se fixeaza cu plasture sau tifon. Plagile infectate si arsurile se vindeca mai repede daca se aplica zilnic cate un strat de petale proaspete.

Constipatie. 
 
Se recomanda mestecarea meticuloasa si inghitirea a 8-10 petale proaspete de trandafir, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
trandafir-rosu-valentine_2_b
Accesele de migrena, vertij, greata, slabiciune. 
S-a demonstrat stiintific ca inhalarea aromei de flori de trandafir vindeca aceste afectiuni. Persoanele cu sistemul nervos slab, predispuse la depresii, nevroze, trebuie sa foloseasca de asemenea cat mai des inhalarea aromei de trandafir. Intr-un lighenas cu apa fierbinte, se pun cateva flori de trandafir si se lasa in camera unde se afla persoana afectata. Metoda da rezultate si in cazuri de raceala, gripa, guturai.
Astm bronsic.
 
 Amestecati 10 linguri de petale de trandafir cu 500 g dovleac tocat, o lingura de frunze de patlagina taiate marunt si un litru de vin rosu (natural). Amestecul se aduce pana aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc. 
Dupa racire, se adauga 2 linguri de miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 5 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi urmeaza o pauza de 3 zile. Cura dureaza pana la consumarea produsului. Dupa o pauza de o luna, poate fi repetata.

Uleiul de trandafiri

Insomnie, depresie. 
Se inhaleaza, de mai multe ori pe parcursul zilei, aroma uleiului de trandafiri.

Angina pectorala.
Bolnavilor li se recomanda purtarea unui medalion cu un tampon de vata imbibat cu o picatura de ulei de trandafir.
In caz de otita: 2-3 picaturi de ulei se picura in ureche, de trei ori pe zi.

Blefarita: se ung pleoapele inflamate de 2-3 ori pe zi cu ulei de trandafir, timp de o luna. In acelasi timp, se bea si ceai din petale de trandafir.

Celulita: 12 picaturi de ulei de trandafir se amesteca cu 100 ml ulei de masline. Se frectioneaza locurile cu probleme, dupa un dus cald.

Arsuri, ulcer varicos, escara: se aplica ulei de trandafir sub forma de comprese.

Apa de trandafir 
Stramosii ne-au lasat secretele folosirii unui remediu usor de preparat, care se numeste apa de trandafir. O mana de petale proaspete sau uscate se pun intr-un vas emailat sau de sticla. Peste flori se toarna apa fiarta si racita si se lasa sa infuzeze 5-6 ore. 

Varianta rapida: peste o lingura de petale se toarna un pahar de apa fierbinte, se acopera si se lasa pana la racire.

Recomandari:
 
Reumatism: se fac bai calde la picioare. 

Dureri lombare: se aplica in zona lombara comprese fierbinti cu apa de trandafir.

Raceala: inainte de culcare, bolnavii se incalta cu sosetele inmuiate in apa calda de trandafir si stoarse putin.

Vertij, ameteala puternica: se leaga fruntea cu un prosop inmuiat in apa de trandafir rece.

Pentru ridicarea tonusului vital, corpul se infasoara strans cu un cearceaf inmuiat in apa rece de trandafir. Deasupra se inveleste cu un cearceaf uscat, apoi cu o plapuma.

Transpiratie abundenta: corpul se sterge de doua ori pe zi (seara si dimineata) cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe saptamana bai cu frunze de nuc.

 

Encefalopatie traumatica, distonie vegetativa vasculara, nevroze: zilnic, timp de doua saptamani, se face o ablutiune a spatelui, de la zona cervicala, peste omoplati, cu apa de trandafir calduta. Procedura se foloseste si de catre oamenii sanatosi pentru intarirea imunitatii si ridicarea capacitatii de rezistenta a sistemului nervos.
Alte metode: corpul se frectioneaza usor cu buretele imbibat cu apa de trandafir. 

Ca efectul sa fie mai puternic, spatele se bate cu un buchet de crengute de mesteacan trecut prin apa, pana la aparitia senzatiei de caldura placuta. 
Procedura ajuta si bolnavii cu probleme ale aparatului locomotor, mai ales cu dureri de coloana, dureri lombare, depuneri de saruri.

Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afectiunile sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, inlatura oboseala, anxietatea, ajuta inima, curata pielea. Jumatate de pahar de petale seinfuzeaza intr-un litru de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 20 minute, apoi tot continutul se toarna in cada. Daca se adauga si 4-5 linguri de suc de sfecla, efectul terapeutic va creste considerabil. Pentru bai, puteti folosi florile 
vestejite, din vaza.

Comentariu Crina:

Am testat pe pielea mea remediile din trandafiri, apa de trandafiri, dulceata din petale de trandafiri si chiar ajuta la relaxarea mintii si la linistirea sufletului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.