Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 12 august 2012

Ghidul FanFest Rosia Montana, 15-19 august

Daca citesti acest mesaj inseamna ca te gandesti serios sa vii la FanFest.
Nu ai nevoie de foarte mari pregatiri, nu trebuie sa stii tehnici de supravietuire, dar trebuie sa ai grija la cateva aspecte! Natura de 5 stele te asteapta!

1.Vino pregatit!
La FanFest am avut in fiecare an si vreme buna si vreme rea, a fost si canicula, a fost si un pic mai frig. Se anunta vreme frumoasa, dar pe inserat se face racoare. Pune-ti in bagaje haine calduroase si incaltari
de munte si n-o sa-ti para rau. Iar despre pelerina de ploaie cu totii stim ca e mai bine sa o ai cu tine.
Daca vii cu cortul sau dormi in sura arunca in rucsac: sac de dormit, izolir/ salteluta, lanterna si din nou haine groase.

2. Rosia Montana redevine o mare scena
Si in acest an, FanFest are loc in sat. Concertele de muzica au o noua locatie: Tarina -Reduta FanFest. Oharta detaliata este disponibila la fata locului, la Info Point. Locurile de desfasurare ale diverselor activitati sunt rasfirate prin sat, prin urmare harta te ajuta la orientarea lejera pe stradutele Rosiei Montane.

2. Treci pe la Info Point
La venirea in Rosia Montana iti recomandam un popas la Info Point. La intrare in Piata Veche sunt amenajate centrul de informare al festivalului si centrul de cazari. Ambele vor fi deschise intre orele 10 si 20, in toate cele 5 zile ale festivalului. Pentru informatii privind cazarea, numarul 0725 743 424 iti sta la dispozitie. La Info Point obtii toate informatiile de care ai nevoie inclusiv pliantul cu programul FanFest 2012.

3. Mancare la Bistro FanFest

Pe durata festivalului, la Reduta FanFest o mare zona de servire a mesei este organizata pentru participanti. Mancarurile sunt gatite proaspat si variaza de la gulas (13 lei), la fasole cu ciolan (10 lei) si ciorba de zarzavat (7.5 lei). Sunt servite si bauturi: apa (2.5 lei), cafea (2.5 lei), bere la halba (3 lei), bere nefiltrata (5 lei). In plus organizam si o piata taraneasca cu branzeturi, paine, placinte, miere, dulceturi,
zacusca, mirodenii, siropuri, ceaiuri si alte asemenea in parculetul din Piata Veche – centrul istoric al Rosiei Montane. Micii producatori care vor veni la FanFest sunt din zona Rosia Montana si din diferite judete din Transilvania.

4. Cum ajungi la FanFest

Cu masina ai numeroase cai de acces. Rosia Montana se afla in inima Transilvaniei si o simpla cautare pe internet te va indruma spre rutele ce te conduc catre Muntii Apuseni.
Oradea – Stei – Campeni – Rosia Montana, DN 76 – DN 75
Cluj-Napoca – Turda – Campeni – Rosia Montana, DN 75
Alba-Iulia – Abrud – Rosia Montana, DN 74
Pentru cei care doresc sa isi gaseasca companioni de calatorie, va puteti organiza prin blogul special creat de echipa FanFest: www.mergemimpreunalarosiamontana.blogspot.ro
Daca alegi sa calatoresti cu trenul trebuie sa stii ca cea mai apropiata gara este la Alba Iulia, iar de acolo va trebui sa iei un autobuz. Pentru a ajunge la Rosia Montana – Piata Veche. Am verificat pentru voi in iulie 2012 cursele autobuzelor catre cele mai apropiate autogari de Rosia
Montana (orasele Abrud si Campeni). Orarul complet se gaseste pe www.fanfest.ro

5. Programul FanFest

La aceasta editie am alcatuit cel mai divers program de festival din cele sapte editii FanFest. Va invitam sa parcurgeti sectiunile paginii www.fanfest.ro pentru a afla detalii despre muzica, forumul de activism, teatru, filme, expozitii, conferinte, literartura, tururi ghidate, piata taranesca etc.

6. Va asteptam in familie la FanFest!
FanFest este de anul acesta si pentru cei mici, nu doar pentru cei mari. Anul acesta, mai mult decat in anii trecuţi, ne-am gandit la voi si la ei! Astfel, in programul nostru am facut loc unei serii de activitati special dedicate celor care descopera pentru prima oara Rosia Montana cu suflet deschis si optimist, prin joc. Ne vom bucura impreuna in timp ce voi, parinti preocupati de dezbateri, proiectii de film, evenimente de teatru, literatura, activism, veti putea lua parte la tot ce va intereseaza. Propunem astfel celor mici o serie de activitati cum ar fi: Tresure Hunt – cautam comori si descoperim Rosia Montana, Tururi ghidate la pas mic, Ateliere de construit – De ce si cum construim? De ce pastram si reparam?, Teatru de papusi, Jocuri si jonglerii, Ateliere de desen, pictura, bricolaj, modelaj, crosetat si impletit, toate pe intelesul si placul celor mici.

7. Rosia Montana – a ta, a  mea, a noastra
FanFest este o minunata ocazie sa descoperi Rosia Montana. Te asteapta tururi ghidate, intruniri cu localnicii care se opun proiectului minier, dar si cu cei angajati de RMGC. Rosia Montana e un loc aparte – pentru multi e o casa foarte draga, pentru altii un simplu job. Te rugam sa fii respectuos cu toti cei intalniti in Rosia Montana, chiar daca nu e totul foarte usor de inteles.

Tinem muntii in loc. Rosia Montana rezista prin cultura! Acesta este mesajul nostru si te invitam sa-l dai mai departe!

Ghidul FanFest Rosia Montana, 15-19 august

Programul complet al activitatilor propuse in 2012 il puteti consulta pe www.fanfest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.