Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 1 august 2012

Cum sa iti imbunatatesti vederea prin simple obiceiuri zilnice

Pentru a nu-ţi mai simţi ochii obosiţi şi pentru a începe  procesul de îmbunătăţire a vederii te sfătuiesc să foloseşti zilnic începând cu acum următoarele 5 obiceiuri.

OBICEIUL 5: "Mişcarea te ajuta să ai o vedere buna."
     Nu trebuie să fii sportiv de performanţă, dar efectuarea zilnică a 10-15 minute de mişcare sunt suficiente pentru eliberarea tensiunii din musculatura oculară.

Un studiu efectuat la Universitatea din Columbia, a relevat că efectuarea zilnică a activităţilor sportive ajută la îmbunătăţirea vederii.
Tensiunea oculară se reduce cu 20% daca facem miscare zilnic  pentru 10 minute.
Astfel riscul ca problemele de vedere să apară sunt cu 20% mai mici. În felul acesta şansele de apriţie a problemelor de ochi sau mai ales a glaucomului sunt mai aproape de nule.
Daca faci miscare ochii tai vor fi multi mai relaxati si oboseala din ochi va disparea.

OBICEIUL 4: "Hidrateaza organismul zilnic"
   Apa, este cea mai răspândită substanţă de pe pământ, are propietăţi vindecătoare pentru întreg organismul uman.

Ochii tăi sunt umpluţi cu apă -umoare apoasă- care este responsabilă cu aproximativ 15-20% din capacitatea de refracţie a ochiului.

Pentru a păstra rata de refracţie a umoarei apoase, în fiecare dimineaţă când te trezeşti primul lucru pe care să îl faci este să bei jumătate de litru de apă.
Asa mult ?

Da... jumătate de litru de apă, pentru că întregul tău organism este însetat după o noapte de somn şi trebuie să fie hidratat.

Un factor important este ca globul ocular să fie mereu umed pentru a avea mobilitate de mişcare. Pentru acest lucru sunt responsabile lacrimile, dar...

Îţi recomand să îţi clăteşti ochii oricât de des poţi, mai ales dimineaţa şi seara, cu apă rece şi/sau caldă. Astfel vei benificia de benificiile terapiei cu apă. 

OBICEIUL 3: "Odihneşte-ţi ochii"
    Peste 70% din informaţiile pe care le captăm zilnic sunt obţinute prin ochi. Chiar dacă nu suntem conştienti în majoritatea momentelor ce informaţii transmit ochii la creier, ochii sunt foarte folosiţi.
În momentul în care sesizezi cea mai mică prezenţă a oboselii, ţine ochii închişi pentru 10-20 de secunde.

Îţi recomand ca o dată la 10 minute să ţii ochii închişi pentru 10 secunde. Ai să-ţi simţi ochii mult mai relaxaţi şi mult mai odihniţi dacă îţi vei odihni frecvent ochii.
Poţi acoperi ochii cu palmele dacă lumina din mediul tău este prea puternică.Ochii se odihnesc cel mai bine în întuneric total, ca şi atunci când dormi.

Odihneşte-ţi ochii si ei vor avea grijă să vezi bine fara ochelari.

OBICEIUL 2: "Clipeşte cât mai des"
    Clipeşte conştient de 10-20 ori la fiecare 5 minute.  Incearca sa clipeşti din ce în ce mai repede. Acest obicei ajută la eliberarea tensiunii din ochii tăi şi le va permite ochilor tăi să se relaxeze.

În momentul în care clipeşti, doar pleoapa superioară se mişcă, musculatura pleoapelor reglează glandele lacrimale.
Dacă în timp ce clipeşti vei începe să lăcrimezi, este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi ochii şi îi va curăţa de impuritatile acumulat în timpul zilei.


 OBICEIUL 1: "Expune-te la lumina solară"
    Expune-te la soare în fiecare dimineaţă imediat după ce te trezeşti pentru 5-10 minute. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă energie pentru acea zi.

Vei avea energie în acea zi echivalentă unei cani de cafea -careia îi ştim cu toţii efectele adverse.

Vitamina D este produsă de organism prin expunere la soare. Vitamina D este stâlpul sănătăţii tale. Prin vitamina D calciul, de care are nevoie intregul organism, se fixează mai bine în organism.
Apropo este o vorba veche : “In casa in care nu intra soarele, intra doctorul”.
Tu ce alegi?

Daca vrei sa inveti mai mult despre imbunatatirea vederii tale te invit sa vizitezi www.RenuntaLaOchelari.com  unde te poti inscrie gratuit la newsletter si vei primi saptamanal alte sfaturi pentru imbunatatirea vederii tale.
Autor: Flavius
Sursa: www.renuntalaochelari.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.