Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 27 mai 2012

Tratament în premieră pentru cancerul hepatic

Tratament în premieră pentru cancerul hepatic


Ieri au avut loc, pentru prima dată în România, trei intervenţii de distrugere a tumorilor maligne de la nivelul ficatului.


Ele s-au realizat printr-o metodă miniinvazivă, cu efecte adverse reduse, care crește speranţa de viaţă și calitatea vieţii pacienţilor. Este vorba despre o nouă tehnică de „atac la ţintă" al tumorilor, realizat prin injectarea substanţelor citostatice în vasele de sânge care le alimentează.
Vasele de sânge sunt blocate
Procedura poartă numele de chemoembolizare cu microsfere absorbabile, iar diferenţa dintre aceasta și chemoembolizarea clasică (injectarea citostaticelor în ficat) o face modul de injectare a substanţei chimioterapice.
„Mai exact, se folosesc niște microsfere absorbabile încărcate cu substanţe chimioterapice care se pregătesc cu o zi înainte. Ele se injectează în vasele tumorale printr-un cateter, cu anestezie locală, și au dublu efect: în primul rând, tratează ţintit tumora cu substanţa citostatică și, în al doilea rând, vasele de sânge respective sunt blocate și, deci tumora nu va mai primi oxigen și substanţe nutritive", explică medicul Bogdan Popa, președintele Societăţii Române de Radiologie Intervenţională și cel care a realizat intervenţiile în premieră la Spitalul Sanador din București.
Deși nu este o metodă care să trateze definitiv cancerul hepatic, ea are avantaje majore comparativ cu chimioterapia sistemică (citostaticele se administrează mai ales prin perfuzii). „Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentraţia locală (intratumorală) de chimioterapic va fi mai mare, iar reacţiile adverse sunt mult minimizate, în special cele sistemice (în restul organismului)", precizează specialistul. Astfel, terapia este mai ușor tolerată și acceptată de pacient.
Cele trei intervenţii realizate la Spitalul Sanador (pe două femei și pe un bărbat) au fost gratuite. Însă, în mod normal, pacientul trebuie să acopere costul intervenţiei, de 7.900 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.