Un proces primordial și esențial în viața oricărei ființe, oricât de evoluate sau aflate pe scară evolutivă abia la începutul dezvoltării, apreciază hrănirea ca pe ceva pentru care merită să îți dai viața, fiindcă fără hrană în Natură nici o ființă nu poate supraviețui multă vreme.
Însă supraviețuirea nu este scopul în sine al evoluției ființelor, ci el este legat de adaptarea și înțelegerea Vieții în comuniune cu Natura.
Iar Hrănirea în sine, pe lângă supraviețuirea ființelor, are un rol esențial în furnizarea Nutrientelor de care avem nevoie pentru a ne regenera, pentru a Crește, pentru a avea resurse suficiente să explorăm realitatea înconjurătoare și pe cea interioară.
Hrana ne ajută să avem energia necesară înlocuirii celor 600 de milioane de celule care mor în fiecare secundă în corpul uman adult și care este nevoie să fie înlocuite.
Dacă nu avem hrană cu ce să ne alimentăm și de unde să își ia corpul energie atunci creierul înțelege că suntem în pericol și va declanșa mecanisme de avarie și stres pentru a găsi hrană, iar creșterea și dezvoltarea încetează.
Odată cu reluarea creșterii și încetarea stresului de înfometare se acumulează inteligența rațională și emoțională. Astfel ființele ajung să aprecieze cât de important a fost pentru ele pe parcursul dezvoltării aceasta furnizare de hrană.
Odată ce am înțeles acest proces și necesitatea lui pentru noi putem extrapola această înțelegere la semenii noștri și la celelalte ființe.
La un nivel subtil HRĂNIREA presupune alimentarea cu iubire și cu alt fel de nutriente decât cele alimentare, însă tranziția se face de la alimente la alte nevoi de HRĂNIRE mai subtile.
Ca să ne dam seama dacă un bărbat sau o femeie sunt ALFA sau BETA este suficient să ne uitam la comportamentele lor alimentare.
Un și o ALFA vor fii întotdeauna atenți ca ființele pe care le au în jurul lor să fie bine hrănite. Ele au un instinct foarte bine dezvoltat de hrănire a ființelor iubite fiindcă au deprins acest gest ca pe unul de tandrețe, de înțelegere, de iubire...
Vorbind cu multe femei și cu mulți bărbați la cursuri și în consilierile pe care le fac de peste 10 ani am aflat că multe femei au luat de soț pe acel bărbat care le întreba când venea la ele: ce să aduc de mâncare, de băut, ce ai avea nevoie?... La fel bărbații au ales să facă și să crească copii și să locuiască cu acele femei care îi solicitau să aducă ceva de mâncare sau care se bucurau dacă ei aduceau mâncare.
Nu întâmplător Iisus la Cina ce de Taină și la multe din întâlniri hrănea poporul, pe discipolii săi, pe cei dragi...
Cel care simte să hrănească pe ceilalți este deja o ființă matură emoțional care poate fi responsabilă pentru alte ființe: bărbatul pentru femeie și familie, femeia pentru copii și cuplu.
Beta nu vor fi capabili decât să cerșească permanent mâncare, atenție, iubire și nu vor avea de oferit celorlalți nimic hrănitor în schimb!
Tu unde simți că te potrivești?
Nici o variantă nu este greșită, ci sunt etape de dezvoltare emoțională, de maturizare sufletească...
Un blog pentru tine care traieste prin mine si pentru mine care traieste prin tine...
vineri, 29 iunie 2012
Codul etic al amerindienilor
Codul etic al amerindienilor dupa care, daca ne-am ghida cu totii viata, Pamantul ar fi un loc rupt din rai.
1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar sa-I vorbesti.
2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia, Gelozia si Lacomia izvorasc din instrainarea de Suflet. Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.
3. Cauta-te pe tine – prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta si doar tu mergi pe ea. Altii pot merge, eventual, alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.
4. Poarta-te cu multa consideratie, cu oaspetii care iti intra in casa. Serveste-le mancarea cea mai gustoasa, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.
5. Nu fura ce nu este al tau, nici de la alta persoana sau de la comunitate si nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.
6. Respecta tot ce se afla de pe acest Pamant: oamenii, fiintele, plantele, tot ce este viu.
7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu-l intrerupi pe cel care vorbeste, sa nu razi de el si sa nu-i copiezi comportamentul in batjocura. Permite-i fiecarui om dreptul la exprimare personala.
8. Nu-i vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine, multiplicata.
9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului. Practica Optimismul.
11. Natura nu este aici, pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.
12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor si uda aceasta iubire, cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca. Asigura-le acest spatiu.
13. Evita sa ranesti inimile celorlalti, fii constient ca, ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.
14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de vointa in acest Univers.
15. Toate sunt interconectate. Fii echilibrat. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.
16. Ia decizii constiente, legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.
17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios.Asa ceva este un lucru interzis.
18. Fii cinstit cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si nu te ajuti pe tine insuti.
19. Respecta alte credinte religioase. Nu le impune credinta ta.
20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrarea de Caritate.
marți, 26 iunie 2012
10 - cele mai rare flori din lume
În mod sigur, pentru a clasifica primele 10 cele mai rare flori din lume, nu este atât de uşor, din moment ce specialiștii au declarat că există mai mult de 270.000 de specii de flori (care nu includ cele 10 – 15% din florile neclasificate din regiunile îndepărtate ale lumii). Urmează un top 10 nu doar cu cele mai rare flori, ci şi cu unele dintre cele mai interesante poveşti.
10. Campion (Silene tomentosa)
Găsindu-se doar în Gibraltar, floarea Campion a fost considerată dispărută de către comunitatea de știință în 1992, când toate urmele de plante dispăruseră. Apoi, în 1994, a fost descoperit un singur exemplar, de către un alpinist, care făcea drumeții pe stâncile înalte ale Gibraltarului.
A fost apoi dusă la Banca de semințe Millenium şi specia creşte acum la Grădina Botanică din Gibraltar, dar şi la Grădina Botanică Regală din Londra. Pentru că a așteptat agăţată pe stâncile solitare din Gibraltar ca să poată fi găsită, floarea Campion se află pe locul 10.
9. Liana de jad (Strongylodon macrobotrys)
Liana de jad, e cunoscută pentru culoarea ei spectaculoasă de turcoaz, culoare care e foarte rar întâlnită la o altă floare. Floarea e polenizată de lilieci, care atârnă cu capul în jos pentru a bea nectarul. Aceste flori rare, sunt foarte greu întâlnite în sălbăticie şi sunt considerate a fi amenințate de defrișări în habitatul lor natural din Filipine. Pentru frumusețea ei şi pentru lilieci deopotrivă, floarea Liana de jad e pe locul 9.
8. Ciocul papagalului (Lotus berthelotii)
Clasificată ca extrem de rară încă din 1884, floarea numită popular „Ciocul papagalului” este considerată dispărută în sălbăticie, deși unele persoane cred că încă nu a dispărut total. Planta este originară din Insulele Canare şi se crede ca a fost inițial polenizată de un soi de păsări care au dispărut din această zonă. Au fost făcute experimente pentru a vedea dacă floarea poate găsi polenizatori noi, dar din 2008, niciunul din aceste experimente nu au fost reușite. Pentru toate eforturile făcute de a o aduce acasă, floarea Ciocul papagalului ajunge pe locul 8 în această listă cu flori rare.
7. Floarea de ciocolată (Cosmos atrosanguineus)
Poate ai mai văzut orhideea Chocolate, dar ai mai văzut sau mirosit o floare Cosmos atrosanguineus? Este o floare originară din Mexic, care s-a extins în sălbăticie de peste 100 de ani. Totuși specia supraviețuiește exemplar, o clonă non-fertilă creată în 1902 prin propagare. Florile sunt de un maro foarte închis şi cresc până la un diametru de 3-4 cm. Cum sugerează şi numele, floarea de ciocolată emite vara un parfum delicios de vanilie (găsite de asemenea în boabele de vanilie, boabele de cafea şi în cele de cacao). Pentru că sunt atât de rare şi atât de dulci încât îţi vine să le mănânci, floarea de ciocolată se găseşte pe locul 7.
6. Koki’o (Kokai cookei)
O altă floare rară, vine dintr-un copac din Hawai. Descoperit în 1860, copacul Koki’o a fost destul de dificil de propagat şi în 1950 a fost considerat dispărut. Oricum, 20 de ani mai târziu, a fost găsit un singur supravieţuitor, dar a fost distrus de foc în 1978. Cu puţin noroc, a fost salvată una din ramuri şi a fost altoită în 23 de copaci diferiţi în diverse locuri în Hawai. Copacii au crescut până la 10-11 metri înălţime cu sute de flori luminoase, roşii, care produc copaci maturi în fiecare an. Cu o asemenea floare dispusă să se adapteze, floarea Koki’o e pe locul 6.
5. Cactusul orhidee (Epiphyllum oxypetalum)
Această floare este cultivată uşor, dar este rară pentru simplul motiv că înflorește foarte rar. Se găsește în Sri Lanka, în sălbăticie şi are o semnificație spirituală pentru budiști. Atunci când înfloresc, se desfac doar noaptea şi în mod misterios se usucă înainte de zori. Potrivit budiștilor, se crede că atunci când florile se deschid, Nagas (triburi semi-mitice din Sri Lanka) coboară din locuințele lor cerești să prezinte floarea drept cadou pentru Buda.
Florile sunt albe şi delicate şi sunt parfumate ciudat. Floarea, are de asemenea, o istorie bogată în Japonia, unde numele ei e tradus „Frumusețe sub razele lunii”. Pentru o floare atât de timidă atunci când înflorește, rămâne pe locul 5.
4. Orhideea Fantomă (Epipogium aphyllum/Dendrophylax lindenii)
Nu numai că este rară, dar este şi fascinantă; floarea Orhidee Fantomă, este o plantă care se presupune că a dispărut de aproape 20 de ani şi s-a materializat recent. Planta este foarte rară, deoarece este aproape imposibil de propagat. Nu are frunze şi nu folosește fotosinteza pentru a se hrăni. Aceasta, la fel ca şi floarea Lady Slipper menționată mai jos, are nevoie de ciuperca specifică care să fie în contact cu rădăcina ei ca să o hrănească.
Orhideea Fantomă poate trăi în subteran ani de zile şi poate fi găsită numai în pădurile din Cuba şi o altă varietate în Florida. Florile emană un miros parfumat şi înfloresc între lunile iunie şi august. În Cuba, cresc în copacii de chiparoși, în care par să plutească ca niște fantome, de aici şi numele. Pot fi polenizate de către fluturi mari sfinx în semințele lor, pe un anumit mușchi. Pentru că sunt atât de selective în ceea ce privește condițiile de creștere, Orhideea Fantomă e pe locul 4.
3. Papucul Doamnei galben şi mov (Cypripedium calceolus)
O orhidee sălbatică foarte rară, găsită în Europa, Papucul Doamnei galben şi mov, creşte acum în Marea Britanie, dar într-o singură locaţie: pe un teren de golf. A fost sub protecţie strictă încă din 1917, pentru a o proteja de oameni (şi de mingile de golf, desigur). O singură floare, poate fi vândută pentru suma de 5000 de dolari în America, dar e destul de greu să o vinzi deoarece planta este foarte greu de înmulţit.
O altă floare rară, Papucul Doamnei (Cypripedium reginae), este foarte greu de propagat, chiar Charles Darwin a eșuat atunci când a încercat să o cultive. Semințele florii nu oferă hrană pentru floare şi astfel trăiește într-o relație simbiotică cu un anumit tip de ciupercă care o hrănește. Odată ce planta atinge maturitatea, ciuperca pleacă de pe planta adultă.
Floarea are ramificații de la mov închis până la cărămiziu, iar forma florii e sub formă de „papuci sau mocasini” şi e de culoare galben deschis. Pentru că e atât de rară, de temperamentală şi de prietenă cu ciupercile, Papucul Doamnei galben şi mov, dansează pe locul 3.
2. Youtan Poluo (nu are nume științific)
Descoperită de un fermier chinez pe nume Ding, care a găsit-o crescută printre țevile sale, iar mai târziu de un călugăr chinez, care a găsit-o sub mașina lui de spălat, misterioasa floare Youtan Poluo, nu are nume științific şi este alcătuită din 28 de piese minuscule, flori mici şi albe frumos mirositoare, care măsoară cam un milimetru.
Este o floare care a fost menționată în miturile indiene şi se credea că înflorește doar atunci când regele Sage, al viitorului, vizitează lumea de azi. În sanscrită, numele înseamnă „o floare de bun augur din cer”. Floarea, este de asemenea, menționată în scriptura budistă şi experții botanici spun că floarea se deschide odată la 3000 de ani (oare de unde ştiu asta?). Pentru că înflorește o dată la 3 milenii, floarea Youtan Poluo este chiar o minune pe locul 2.
1. Floarea Cadavru (Amorphophallus titanum)
Originară din Sumatra, aceasta rară şi izbitoare plantă, are flori care ating 6 metri în înălțime şi 3 metri în diametru. Floarea Cadavru se găsește în pădurile tropicale joase din Indonezia şi arată ca ceva din epoca preistorică (sau poate ca ceva dintr-un episod Star Trek). Este considerată cea mai rară, mare şi pe cale de dispariție floare din lume. Cunoscută şi sub numele de Rafflesia, supraviețuiește cu ajutorul viţei de vie Testratigma.
Lipsită de corp, fără frunze şi fără rădăcini, ea e legată de viţa de vie pentru a se putea hrăni şi pentru suport. Emite un miros înţepător de carne putredă (de aici provine numele ei de floarea cadavru), şi atrage muştele şi gândacii să o polenizeze. Floarea se deschide cam cu o săptămână înainte să moară. Pentru încălcarea stereotipului pentru cum trebuie să arate o floare, aceasta se află pe primul loc în acest top.
Rosiile cu mot sunt modificate si periculoase pentru sanatate
Roşiile de pe tarabe arată impecabil, dar au tot mai puţine calităţi nutritive.
> Cercetătorii ştiinţifici atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii.
> Şi, culmea, cele mai periculoase sunt roşiile care au invadat, în acest sezon, pieţele: cele cu moţ, fără codiţă, de mărime medie.
> După o iarnă grea şi lungă, când am mâncat numai roşii de import, de cele mai multe ori fără gust şi miros, iată că a venit şi vremea tomatelor autohtone. Sunt pline tarabele în pieţe cu maldăre de roşii cu moţ.
> Frumoase şi gustoase. Şi, ce ne atrage cel mai mult, româneşti! Din grădinile ţăranilor noştri. Adică, gândim noi, naturale şi pline de vitamine.
> Ei bine, nu mai e demult aşa, întrucât, pentru a face bani mulţi şi cât mai repede, ţăranii stropesc legumele cu tot felul de substanţe care să le stimuleze creşterea şi care să le facă aspectuoase.
> Din păcate însă, aspectul ia locul calităţilor nutritive.
> Cele mai “la modă” soluţii sunt ETREL (o substanţă care coace roşia forţat) şi 2.4 D (un erbicid care stimulează activitatea hormonală).
> “Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor, care îşi pierd din calităţile nutritive”, ne-a declarat Floarea
> Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău.
> Potrivit acesteia, roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, “pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din această cauză nici nu au codiţe, pentru că sunt arse”, a adăugat Floarea Burniche.
> Prin urmare, specialiştii ne recomandă să cumpărăm roşii pe ciorchine verde, “pentru că sunt cel mai puţin tratate. Când codiţele sunt uscate, înseamnă că roşiile au fost stimulate cu prea multă substanţă”, a încheiat Floarea Burniche.
Si acum, cateva probleme de actualitate. Pietele sunt invadate de tomate asa zis “romanesti” (de fapt tot hibrizi F1 din import, lemnosi), la care se adauga stimularea cu hormoni sintetici in exces. Nu insist asupra efectelor nocive ale hormonilor sintetici asupra sanatatii. Aceste tomate se recunosc usor: Sunt “tuguiate”, iar daca sunt taiate transversal, nu au seminte sau au numai rudimente de seminte, prezinta goluri, iar gustul este neplacut dulceag, nespecific tomatelor traditionale. Am sesizat Protectia Consumatorului in urma cu cativa ani, fara nici un rezultat. Astfel de tomate ar trebui interzise la consum, iar pentru a nu se mai ajunge in aceasta situatie, producatorii ar trebui avertizati ca o astfel de marfa nu va fi primita la vanzare. Ei nu vor sa piarda nici o floare, si stimuleaza prin cufundarea inflorescentei in stimulent (Tomaset, Tomafix, etc.) in concentratie mare. Stimularea se face in concentratii slabe si numai cand este nebulozitate si frig. Cel mai sensibil in aceste conditii este polenul, care isi pierde germinatia, iar in absenta acestuia, stimulentul determina cresterea ovarului in afara fecundarii, si de aici lipsa semintelor la fructele stimulate. Nenorocirea este ca se stimuleaza chiar si cand sunt conditii optime, pentru ca au indus consumatorilor ideea ca acestea sunt rosiile romanesti. Am intrebat o taranca de ce face asa ceva, si mi-a raspuns sincer, ca altfel nu le vinde. Oare nu se intreaba nimeni de ce rosiile din Turcia, Spania, etc. nu au o astfel de forma ? Nimanui nu i se pare ceva suspect? Deci, daca doriti sa avem rosii romanesti, sprijiniti cercetarea ! In speranta ca cineva va lua in seama cele semnalate de mine, va multumesc anticipat.
La fiecare solist sunt cca 60 de melodii !
2) Roy Orbison
3) Beatles
4) Abba
5) Bee Gees
7) John Lennon
8) Celine Dion
11) Julio Iglesias
12) Queen
13) Neil Diamond
14) Paul Mccartney
15) Rolling Stones
16) Pink Floyd
18) Elton John
19) U2
20) George Harrison
21) Cliff Richard
22) Tina Turner
23) Bob Marley
24) Andrea Bocelli
25) Dire Straits
26) Barbra Streisand
27) Eagles
28) Madonna
30) Ac/Dc
31) Bob Dylan
32) Dean Martin
33) Andr? Hazes
34) Tom Jones
35) Eric Clapton
36) John Denver
37) Eros Ramazzotti
38) Deep Purple
39) Led Zeppelin
40) Rod Stewart
41) Status Quo
42) Louis Armstrong
43) Fleetwood Mac
44) Bryan Adams
45) Jimi Hendrix
46) Barry White
47) Nat King Cole
48) Santana
49) Michael Buble
50) Gipsy Kings
51) David Bowie
53) Robbie Williams
54) Charles Aznavour
55) Metallica
56) Doors
57) Shakira
58) Beach Boys
59) Cat Stevens
60) Bon Jovi
61) Ub40
62) Joe Cocker
63) Whitney Houston
64) Phil Collins
65) Enrique Iglesias
66) Ricky Martin
67) Ray Charles
68) K3
69) Zz Top
70) Van Morrison
71) Ringo Starr
72) Stevie Wonder
73) Gloria Estefan
74) Supertramp
75) Jethro Tull
76) Black Sabbath
77) Marco Borsato
78) Guns N? Roses
79) Neil Young
80) Chuck Berry
81) Billy Joel
82) Sting
83) Kinks
84) R.e.m.
85) Laura Pausini
86) Genesis
87) Who
88) Monkees
89) Animals
90) Simple Minds
91) Prince
92) Aretha Franklin
93) B.b. King
94) Iron Maiden
95) Pearl Jam
97) Alice Cooper
98) Depeche Mode
99) Nirvana
100) Gary Moore
Abonați-vă la:
Postări (Atom)