Iata ceva interesant legat de alunite. (Sursa: Ziarul Ziua Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 )
Persoanele care au multe alunite pe piele traiesc mai mult, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici care contrazice parerea traditionala ca acesti oameni prezinta mai multe riscuri de a muri mai repede din cauza unui cancer de piele. Intr-adevar, persoanele care au multe alunite pe piele prezinta mai multe riscuri de a dezvolta un melanom, cea mai grava forma de cancer de piele, dar, in acelasi timp, au o speranta de viata mai lunga.
Un studiu la care au participat peste 1800 de frati gemeni a scos la iveala faptul ca cei care au mai multe alunite au telomeri mai lungi. Telomerii sunt markeri ai imbatranirii biologice care se gasesc in toate celulele si care au rolul de a proteja cromozomii. Mai precis, telomerii sunt pachete de ADN plasate la capetele cromozomilor care au rolul de a impiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a intarzia procesul imbatranirii.
Cercetatorii de la King's College London spun ca persoanele care au peste 100 de alunite pe corp sunt, din punct de vedere biologic, cu sase - sapte ani mai tinere decat persoanele care au mai putin de 25 de alunite pe corp.
Veronique Bataille, coordonatorul acestui studiu care a fost publicat in Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention, a spus ca rezultatele studiului implica faptul ca persoanele cu multe alunite pe corp sunt mai putin susceptibile de a avea boli asociate cu imbatranirea, precum maladiile cardiace sau osteoporoza. Totusi, mai sunt necesare studii care sa aprofundeze aceasta idee. Cercetatorii trebuie sa afle daca numarul mare de alunite pe corp contribuie la incetinirea ritmului de imbatranire generala. (D.M.V.)
Alunitele sunt excrescente ale pielii, de obicei de culoare maronie, care se dezvolta din melanocite, celule producatoare de pigment. Ele variaza ca forma si marime. Orice persoana are pe corp cel putin 10 alunite, care de obicei se dezvolta in adolescenta si tind sa dispara incepând cu vârsta a doua. Numarul mediu de alunite la persoanele albe este de 30, dar unii oameni pot avea si 400.
Semnificaţiile ALUNIŢELOR CORPORALE
Chinezii cred că aluniţele pot fi faste ori nefaste, în funcţie de locul unde sunt poziţionate, culoarea pe care o au şi cât de mari par în raport cu corpul nostru. Aluniţa poate fi o mică pată neagră pe laba piciorului, semnificând ocazii de a călători, sau un punctişor roşu-închis pe mână, adeseori interpretat ca indicator al unui anumit tip de abilitate sau noroc, asociat mâinilor. Aluniţele de pe spate denotă o anumită povară pe care trebuie să o îndurăm, iar cele de pe partea anterioară a corpului sunt considerate aducătoare de noroc. În numărul curent, vă oferim acest articol special despre aluniţe, bazat pe informaţii extrase din Tung Shu şi alte surse taoiste. Dacă v-aţi întrebat vreodată ce înseamnă aluniţa de pe gâtul, spatele sau coapsa voastră, citiţi mai departe.
Unii oameni spun că aluniţele de pe corpul nostru sunt, în realitate, însemne secrete, rămase din vieţile noastre anterioare, simboluri ale unei fapte karmice trecute, fie ea bună sau rea, sortită să fie plătită în această viaţă. Alţii afirmă că aluniţele reprezintă mesaje ale norocului şi ghinionului ce reflectă nişte puncte de cotitură din viaţa noastră. Fiecare aluniţă vizibilă de pe corpul nostru ascunde un înţeles ori ilustrează un anumit obstacol secret sau ajutorul neaşteptat din partea altcuiva.
În unele tradiţii, mesajele aluniţelor erau atât de semnificative, încât puteau fi interpretate drept nefaste pentru neam sau puteau aduce un mare respect acelui membru al familiei ce purta o aluniţă cu conotaţii pozitive. Desigur, în multe culturi se crede că puterea aluniţei este cu atât mai mare, cu cât este mai mare şi mai proeminentă aluniţa. O altă credinţă foarte răspândită este aceea că aluniţele de culoare deschisă aduc mai mult noroc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.