Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 19 martie 2011

Senzațiile, emoțiile și bolile - 2

După ce am învățat să lipim pe nenumăratele senzații de pe suprafața corpului și din interiorul lui etichete cu plăcut sau neplăcut, aceste valori de adevăr ne conduc la emoții pozitive: mai vreau sau emoții negative: nu mai vreau. Din ignoranță, pierdem din vedere că subconștientul nostru nu poate procesa lipsa a ceva, adică în loc de nu mai vreau întelege pe vreau - nu știe să îl citească pe nu, iar cantitatea mare de energie emoțională implicată în aversiunile noastre se direcționează tocmai spre obiectul suferinței, adică ceea ce am afirmat că nu mai vrem, pentru că în mintea noastră se crează imaginea a ce nu mai vrem, în loc sa ne focalizăm energia atenției și imaginația spre ceea ce ne dorim de fapt. Dacă noi ne focalizăm pe ce nu dorim să primim, să avem, să facem, să ni se întâmple, în baza rezonanței vibraționale atragem spre noi ce am avut în centrul atenției chiar dacă nu ne dorim acel lucru. Cu ceea ce este ocupat câmpul atenției noastre cu aceea ne îndeletnicim, adică e ca un meniu din care am comandat ceea ce nu doream în loc să comandăm ceea ce am fi ales să servim. Noi îi explicăm ospătarului tot ceea ce nu vrem, în loc să economisim timp și energie și să savurăm ceea ce ne dorim. Față de ceea ce ne dorim am fost învațați să credem că: nu merităm, nu suntem destul de buni, de frumoși, de deștepți, de atenți, de bogați, de șmecheri, de ... și nici macar nu mai îndraznim să visăm, iar visele ne sunt sancționate încă din fragedă pruncie, în copilărie regasim cele mai teribile interdicții și programe: nu poți, nu-i bine să te iubești pe tine - e un gest egoist, sacrifică-te pentru ceilalți, uită de tine și vei avea comori în cer. Astfel de sloganuri fac în mintea noastră niște butoane care se autodeclanșează și devenim incapabili să ne gestionam viața, leganându-ne ca o bărcuță între minciunile sociale care ne structureaza realitatea iluzorie.
În realitate diferența dintre cei fericiți și cei nefericiți este înțelegerea secretului rezonanței vibraționale și secretul oglinzii din ceilalți. Cei fericiți își canalizează atenția spre bunăstare, abundență, armonie, bucurie, liniște, sănătate, libertate, pace, blândețe, compasiune, altruism, solidaritate, cooperare, deschiderea inimii; cei nefericiți au uitat că viața este un Joc Cosmic minunat și încă se mai identifică cu rolul de victimă, de bolnav, de prost, de neputincios, de urât, de frică, de disperare și panică, de durere, de separare - etichete pe care le lipesc pe ființa lor ca pe niște borcane, apoi uită să le mai dea jos.
Odată asumată eticheta de boală ne supunem expertizei și controlului exterior asupra vieții noastre și devenim dependenți, pentru un timp - dacă ne prindem de farsă, de Joc, sau dependenți de medicamente și cârje pentru una sau mai multe vieți... Suntem ca niște vulturi aurii care pot plana minunat în înaltul cerului și totuși să credem că suntem găini, doar pentru că  nu am văzut de aproape niciodată un vultur auriu. iar noi am fost crescuți din întâmplare între găini, și nu mai știm că în natura noastră de vulturi care au la dispoziție întregul văzduh ne limităm să zburam cel mult peste gard și să admirăm de la pământ măreția și libertatea vulturului auriu ce zboară pe cer. (Conștiența - Anthony de Mello)
Vindecarea este firească, de ea se ocupă corpul și toată comunitatea de celule din care suntem alcătuiți  mai ales când dormim sau când devenim responsabili de viața și de sănătatea noastră, pentru că atunci când suntem conștienți de noi ca Întreg vom alege să ne bucurăm de viață, să ne iubim mai ales pe noi - înțelegem că doar iubindu-ne și respectându-ne pe noi vom putea să îi iubim pe alții și nu vom mai aștepta ca fericirea noastră să depindă de gesturile lor, de prezența lor, de posesiunile lor sau ale noastre, ci vom fi clipă de clipă fericiți prin noi înșine, conștientizînd că perfecțiunea noastră nu depinde de nimeni, că toți suntem perfecți, UNICI ȘI IREPETABILI, prin Datul Nostru Divin, iar iluzia greșelii și a păcatului, a bolii și a morții este doar marea păcăleală prin care am uitat că nu există greșeli ci există doar experiențe de învățare, nu există păcate - le are Cristos asupra lui eliberând Lumea de ele, bolile sunt stari modificate de conștiință de Sine, iar moartea este imposibilă pentru ca suntem Ființe de Lumină, adică suflete care au îmbrăcat haina de carne și oase și au uitat cp sunt capabili să o transforme în lumină, alternativa la reciclarea prin descompunerea corpului proces prin care lelementele din corp se reîntorc în natura mult mai lent decât prin reamintirea abilității noastre de a ne transforma la dorință în lumină...

În speranța că alegem clipă de clipă sănătatea, abundența de iubire și amintirea identității noastre teribil de divine din care putem face alegeri conștiente

Celorlalți somn ușor, vise plăcute în continuare până ce alte alegeri vi se vor părea mai potrivite :) ...

Viață minunată...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.