Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 27 martie 2011

De la Sex la Tantra

Vorbind în ultima vreme cu mulți pacienți și prieteni despre felul în care facem dragoste am constatat că în general preludiul tinde să lipsească cu desăvârșire apoi actul în sine presupune o mașină de cusut în acțiune și apoi partea cu spălatul și fiecare își vede mai departe de atribuțiile lui. Sexul este privit ca o modalitate de descărcare a tensiunilor acumulate, după care omul se liniștește și își vede de treabă!
Șocantă imagine atunci când ști câte valențe nefolosite are actul de a face dragoste.
Puțini însă au mai auzit și practică preludiul, atingerea și mângaierea corpului cu care vor dansa, se vor contopi în timpul actului propriu-zis. Această modalitate de cunoaștere și recunoaștere a nevoilor actuale ale tale și ale celuilalt permit trăirea în prezent ca Observator atent, detașat și fermecat în același timp de întreaga experiență sexuală, observatorul care doar observă clipă de clipă transformarea senzațiilor, emoțiilor, freamătele corpurilor ca înțelegere nu doar ca și o etichetare de excitați sau nu, ca și cum clipă de clipă se produce ceva atât de nou și atât de viu încât mintea se oprește din a mai gândi și analiza, din identificarea cu sine și astfel toată ființa se focalizează pe simțire. Ceea ce decurge din a simți atingerea și mângâierea aurei este dragostea, iubirea, prezența, contopirea ființelor clipă de clipă unice, cu nevoi de autodescoperire momentane, schimbătoare, pentru ca Viața însăși este o permanentă schimbare, transformare pentru care nu mai avem ochii deschiși să vedem că nu mai e același om cu care fac dragoste ci că omul însuși de la o clipă la alta este schimbat, se transfigurează.
Dacă rîmânem în sfera de confort și credem câștim totul despre noi și partener, corpul noastru și al celuilalt, nevoile noastre individuale. stilurile noastre cădem în șabloane și nu știm de ce nu mai avem chef de sex, nu ne vine dar totuși o facem ca celălalt să nu ne limiteze accesul la diverse avantaje pe care le avem unul de la altul. Când gândirea rațională intervine în actul sexual nu mai facem dragoste ci război. Este o autoviolare a propriei ființe, și ne coboară identitatea în tărâmul stimei de sine scăzute, depresii, frustrare, furie, autodistrugere.
Erotismul autentic este calea altruistului, a celui care este preocupat nu numai de el ci de întregul dintre parteneri. Când nu sărim unii pe alții să ne rezolvăm repede nevoia noastră sau să îl satisfacem pe celălalt și doar escaladăm împreună culmile și văile fluxurilor de energii care traversează întălnirea ființelor noastre, nu va exista frustrare ci împlinire, bucurie, armonie. Efectele conștientizării, simțirii aduc mintea în starea de gol, iar ființa în starea de extaz, de rezonanță vibrațională cu Unul, cu Întreaga Creație, cu Eliberarea de identitatea limitată. Din acea stare de grație Vindecătorul interior șterge programele mentale și reformatează sistemul nostru, suntem transpuși în ipostaza îndragostitului de El însuși, pentru că are Cunoșterea, are Conștiența faptului că se gasește în Tot Și În Toate.
Agresarea involuntară a noastră și a celuilalt prin dresajul social despre cum să facem dragoste, adică sex, ne face vulnerabili în fața tuturor experiențelor de viață, unde ne comportam la fel de egocentrici, unde ne este în pericol identitatea clipă de clipă traim cu stresul de a ne proteja și folosim colosala noastră energie vindecătoare, eliberatoare din iluzie pentru a crea bariere împotriva Vieții, a curgerii ei firești prin noi și ceilalți.
Dintotdeauna școlile de mistere au predat și încă predau Arcanul AZF, Tainele Marii Opere a Alchimiștilor, care îi învățau pe adepți cum să folosească Magia Sexuală, Tantra (Suprema Înțelegere) pentru vindecarea lor și a Lumii, pentru Eliberarea lor din Maya (Lumea Iluziei pe care noi o numim realitate) și odataă cu eliberarea lor Eliberarea tuturor Ființelor, pentru că din acea Ipostază ei Știu că suntem cu toții unu. O știu și plantel , și pietrele, și animalele, dar omul folosind mentalul inferior a uitat Adevărul despre Cel Ce Sunt pentru a experimenta Un Cel Ce Sunt separat de întreg, adică transformarea în demoni (daimon=cel separat de Întreg). Prin urmare nu dracii ne îndeamnă să păcătuim în diverse feluri ci noi înșine o facem din ipostaza de diavoli, demoni separați de ceilalți, de Creație, și atunci iresponsabilitatea și ignoranța ne furnizează experiențele de care avem nevoie pentru a ne aminti de Ce Suntem Cu Adevărat.
Descărcarea tensiunilor prin orgasm și ejaculare a fost mereu condamnată în Templele de Mistere, unde pentru așa ceva Făptașii erau decapitați. Vibrația densă care se produce prin pierederea energiilor vitale tradusă în lumea fizică prin orgasm și ejaculare îl separa, îl îndepărta pe Adept de Calea, Adevărul și Viața care erau El însuși ca Dumnezeu, iar la intrarea in Templul de Mistere era de acord să își piardă viața de aici decât să piardă Viața Veșnică, adică să rateze încă o viață Conștientizarea Dumnezeirii și să se afunde în Maya, în Iluzie, în Matrice.
Revenind la cum putem trece de la Sex la Dragoste avem de făcut niște pași simpli:
1. Autoobservarea corpului și acceptarea realității lui așa cum este, pentru ceea ce este și ne servește, nu cum am vrea noi să fie în concordanță cu cerințele convenției sociale; exercițiu: când faceți baie săpuniți-vă corpul cu palmele, cu atingeri fine și tandre, simțiți-vă mirosul vostru inainte și după duș, fără săpunuri sau șampoane parfumate; ascultați-vă liniștiți bătaile inimii și respirația; simțiți ca într-o joacă senzațiile din corp: ce simt acum în degetul mare de la piciorul stâng, apoi sar la lobul urechii drepte, vârful nasului, coapsa stângă, talpa dreaptă, obraz stâng, buze, scalp, spatele genunchilor și rămâneți acolo maxim un minut, pe o suprafața cam de mărimea minim a unei amprente digitale și maxim a podului palmei voastre.
2. Autoobservarea atitudinilor noastre față de sex, față de partener așa cum sunt ele nu cum ar trebui să fie conform lumii: dacă e încântarea observați încântarea, dacă e frustrare observați frustrarea, indiferent ce atitudine ați avea observați-o pentru că este realitatea voastră, adevărul vostru aici și acum, mâine, altădată va putea fi altceva, dar pentru a detecta atitudinile noastre schimbatoare avem nevoie să conștientizăm cum este acum, aici.
3. Comunicarea nevoilor noastre de moment: îmi place..., nu îmi place (dacă vă vine greu să vă exprimați verbal creați  - până reînvățați să simțiți ce simțiți și ce simte celălalt un limbaj de cod prin care să vă dați de înțeles că ar trebui celălalt să se oprească); un cod simplu, o atingere fermă în podul palmei îl face pe celălalt atent când vreți să vă asculte nevoia, dorința pentru o altă dinamică, o altă poziție etc
4. Preludiul: ieșiți din mintea de la servici sau din problemele cotidiene și spuneții corpului și minții vostre că acum aveți nevoie de cooperarea întregii voastre ființe pentru a folosi acest instrument minunat care este actul erotic pentru a accesa stări de conștiimță extinse, pentru a vă cunoaște mai complet; în tăcerea din minte, în miniștea ei faceți duș de câte ori se poate săpunind cu săpun hidratant de plante fară mirosuri puternice cu plamele voastre corpul celuilalt, lăsați apa să curgă ușor, fără presiune, ca o ploaie fină și călduță;  ștergerea corpului să fie blândă, ca și cum ați tampona pielea unui bebeluș sensibil și folosiți după un ulei de masaj plăcut mirositor (bucuioc, mosc, trandafir, santal, iasomie in ulei de migdale) sau fără miros pentru a păstra mirosul vostru natural, firesc, feromonii noștri masculini și feminini. Masajul să fie lent și abia să atingeți pielea celuilalt, de la degetele de la picioare până la creștetul capului, lăsând organele genitale la finalul masajului pentru că adesea atingerea lor determină erecții puternice sau învățați tehnici de masaj erotic pe care să le adaptați la stilul vostru și la partenerul vostru de cuplu. Folosiți în preludiu și chiar pe tot timpul acturlui erotic explorarea cu toate simțurile: mirosiți, gustați, atingeți, priviți, ascultați bătăile inimii voastre ale celuilalt, respirația și muzica dacă alegeți o muzică care să vă însoțească contopirea ființelor și totodată procesul de transformare clipă de clipă a impresiilor care vin spre creierul vostrul lasați-le interpretate nu de mintea ci de intuiția voastră. Ea vine din simțire nu din gândire, este infinit mai rapidă și mai autentică, mai aproape de Adevărul despre Ceea ce Suntem. Atingeți, gustați, mirosiți, ascultați, priviți ca și cum celălalt are puritatea unui bebeluș, sensibilitatea unui adolescent, imaginația unui adult, înțelepciunea unui bătrân, ca și cum ați face dragoste cu Divinul din celălalt nu cu profanul, pentru că în ochii cu care îl priviți pe partenerul vostru stă miracolul descoperirii voastre ca sacri sau ca profani.
Puteți rămâne doar la stadiul de preludiu o vreme până ajungeți să vă întâlniți cu adevărat cu celălalt, nu cu etichetele voastre despre partener, ci cu descoperirea clipă de clipă a Lui, tensionat sau relaxat, lacom sau liniștit, ferm sau blând, de-a ce alegeți să vă jucați unul cu celălalt, pentru că viața este un joc pe care noi l-am luat prea în serios și am pierdut aspectul ei ludic, jucăuș, explorator.
Când alegeți să vă contopiți cu celălalt, când corpurile voastre fuzionează în unul singur apare un singur dansator și un singur dans, o singură respirație în care unul îl inspiră pe celălalt care se expiră pe sine pentru a fi întrupat apoi în partener, zvâcniri inimi care se sincronizează în timp. Până la acest stadiu observați-vă dinamica, atașamentul față de ideea despre plăcere asociată cu orgasm sau ejaculare, începeți să faceți diferența, distincția între bucuria contopirii și evacuarea tensiunilor din minte prin ejaculare și orgasme clitoridiene sau vaginale. Când ajungeți să puteți alege continența, amânarea orgasmului în locul goanei, alergăturii după spasmul de final, după care extenuați de sport extrem vă spălați și vă îmbrăcați, deja ar fi de dorit să vă cunoașteți, să fi facut cunoștință treptat cu corpul celuilalt, să nu vă mai gândiți la grăsimea sau formele voastre, ci la bucuria întâlnirii celor două ființe, care sunt acolo să se dăruiască pe sine celuilalt să facă loc celuilalt în inima și corpul său. Dacă faceți sex ca și cum ar fi intrat zilele în sac așa se va și întâmpla cu zilele voastre, le veți scurta pentru că energia sexuală este cea mai intensă, puternică forță din univers, și ceea ce este atitudinea voastră, conștientă sau nu aceea atrageți spre voi în baza legilor rezonanței vibraționale. Dacă faceți dragoste cu atitudinea că aveți la discreție tot timpul din lume veți face minuni, vi se vor revela alte și alte aspecte ale Vieții de care nu aveați habar că sunteți capabili: disparea foamea și setea, dispare somnolența, scade nevoia de somn, se trezește vindecătorul interior, atenția și concentrarea, puterea de a pătrunde în profunzimea lucrurilor, situațiilor, se dezvoltă intuiția, se ascut toate simțurile, se trezește Viața și Adevărul în voi, iar alegerile voastre pentru ceea ce Sunt clipă de clipă servesc Căii voastre particulare, Drumului foarte îngust al celui ce își este credincios Sie însuși, cel care se abandonează din minte în inimă conștient, avînd direct experiența că inima nu se înșeală, în timp ce mintea i-a jucat feste în permanență.
Făcând dragoste din inimă cu divinul din voi și trasnfigurând profanul din ochii cu care îl priveați pe celălalt în sacrul și divinul care Este, sexul este vindecător și eliberator de iluzii și suferințe, este înălțător și dă împlinire, dorință de viață, forță, putere, libertate, creativitate toate prin Conștiență.
Postludiul este important ca în liniște să internalizați noile senzații și starea pe care ați dobândit-o prin actul amoros, conștientizarea altruismului versus egoismul trecut, în care eu sunt fericirea în mine însumi și înmulțesc împlinirea mea prin sincronizarea, contopirea, împlinirea celuilalt, pentru că am ales și ALEG CONȘTIENT acțiunile mele, atitudinile mele, observ detașat stările mele în schimbare sau așezate, stabilizate în liniștea minții pentru o vreme.
Boddisattva ajunge în finalul Marii Opere să fie Eliberat de Amorul ca Act, atinge stadiul de Maestru Autorealizat, pentru că el știe că Este Amorul ca Ființă a Amorului, Este Cel Ce Este
Om Mani Padme Hum - O Divinul Meu în Mine (Nu mai sunt egoul ci Cristos Dumnezeu trăiește în mine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.