Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tu esti banii tai!

Adesea intalnesc oameni care se plang ca nu au bani! Daca ati ramas vreodata fara bani vi se pare cunoscuta starea de frustrare permanenta pe care o au cei care cred ca nu au bani. 


Acest gand este generat in creier si  va determina starea de abundenta financiara care urmeaza clipei in care se face afirmatia: AM  BANI sau opusul acesteia

Uitam adesea cine este fiinta care face banii mei?


Universul functioneaza ca un rezonator. Rolul campului morfogenetic care sustine Universul este de a genera miscari de energii astfel incat sa se acordeze toate piesele din el, vizibile si invizibile. 


Ce inseamna aceasta acordare pe baza rezonantei?


Daca noi avem un raport armonios cu banii ei vin spre noi. Banii curg inspre aceia care ii iubesc, care vad in bani o sursa de impliniri prin ceea ce pot obtine cu aceasta energie pentru ei si ceilalti. 


Creierul nostru e un generator de ganduri, iar continutul gandurilor este insotit de o stare emotionala. 


Daca odata cu continutul BANI al gandurilor atasam continutul emotional PLACUT, ne simtim bine, impliniti, fericiti, ni se umple gura de saliva lichida (salivam dupa  ceva hranitor) gandindu-ne la bani ei vin spre noi ca spre un MAGNET URIAS = CREIERUL NOSTRU. 


Cand avem gura plina de saliva lichida undele creierului si starile sufletesti sunt armonioase, deciziile pe care le luam la nivel constient sunt mult mai integrate decat atunci cand luam decizii fiind stresati, infricosati de crize financiare, varsta pentru angajare, competente, actualizari de diplome...


Am fost dresati sa credem ca invatand bine vom avea un serviciu bine platit, o slujba sigura. Insa acest carusel al iluziilor ne poarta spre taramul nefericirii. 


Ajungem sa constientizam ca facand ceea ce ne place, jucand autentici Jocul Vietii vom beneficia de toata bunastarea si abundenta de care avem nevoie in lumea noastra.

Avem impresia ca noi facem banii nu banii pe noi, insa ceea ce putem cumpara cu banii si nevoile noastre de confort definesc adesea identitatea din care ne ghidam spre a face banii.


Exista oameni care castiga mult dar traiesc ca si cum ar fi saraci si nu dintr-o modestie reala si o constientizare a cat de putin avem nevoie sa fim fericiti ci din frica de a nu pierde, de a nu fi jefuiti, de a nu li se fura ideile geniale cu care au facut bani si aduna, si aduna, si tot aduna... Adesea nici ei nu mai stiu pentru ce adunau bani...  nici cand au ajuns ca banii sa ii traisca pe ei, sa guverneze lumea lor...


Atunci cand nu pui fiecare lucrul la locul sau ajungi sa pierzi PUTERE prin acel lucru, e o spartura in gard, evident neintamplatoare in raport cu ECONOMIA UNIVERSULUI. 


In Univers fiecare are parte de atata abundenta cata poate duce la un moment dat si ca atare si-o intampla, o atrage spre sine.


Ce inseamna banii mei?

Banii mei sunt si banii pe care ii mai am prin buzunare sau portmoneu, sunt toate hainele pe care le port, pantofii sau cizmele, pantalonii, fuste, rochii, tricouri, bluze, lenjerie - ele sunt banii mei, mobila si aparatura electrocasnica - sunt banii mei... calculatoarele, telefoanele, bijuteriile si ochelarii daca purtam sunt de asemenea banii mei... 


Nu vedem ca tot ceea ce numim al meu sunt banii nostri: casa, masina, barca, vaporul si avionul sunt banii nostri... 


Fiecare la un anumit nivel de confort are banii de care are nevoie, este inconjurat de bani in diverse forme.


Uitam insa esentialul. 


Banii nostri in primul si in primul rand suntem noi. 


Noi suntem averea noastra, comoara noastra nepretuita. Cunostintele si abilitatile noastre, informatiile pe care le detinem, starea noastra de bine sunt cele mai de pret pentru noi. 


In orice clipa putem pierde averi si unii chiar au patit asta insa si atunci ne avem pe noi cu ceea ce stim sa facem ca sa obtinem un salariu sau un venit.


Prin ceea ce suntem atragem spre noi serviciul perfect din care sa ne obtinem banii, fie ca suntem patroni sau angajati sau investitori in ideile altora. 


Putem peste noapte sa ne pierdem sanatatea si abia atunci constientizam valoarea ei. 


Un om sanatos poate munci pentru sine si pentru semenii sai. Daca toata lumea si-ar plange de mila si i-ar lasa pe ceilalti sa munceasca atunci poate s-ar apuca toti de lucru sau o parte ar alege ca in povestea lenesului, sa moara.


Comoditatea si lenea ne duc adesea sa ne imbolnavim mintea si apoi corpul si sa ajungem sa credem ca avem nevoie de altii sa munceasca pentru noi. 


Un mare calugar spunea cand era bolnav: azi nu am muncit deci nu voi manca. Mai inainte de a manca voi analiza gandurile care m-au imbolnavit, le voi inlocui cu ganduri si stari sufletesti sanatoase, atunci voi putea iar munci si abia apoi voi manca. 


Cata intelepciune! 


Postul nu inseamna doar nealimentare ci analizarea vietii si a starilor sufletesti pentru a vedea daca sunt in concordanta cu valorile noastre.


Uneori ii pierdem pe cei dragi si abia atunci apreciem valoarea unei relatii... Oamenii din jurul nostru sunt binecuvatarile Vietii, prin ei vedem valorile noastre.


Insa cel mai de pret bun al nostru este VIATA
Viata nu se masoara in clipe si minute, nici in numarul de batai ale inimii, nici in numarul de respiratii ci in momentele care ne-au taiat respiratia, cand ne-am minunat de Viata, de Natura... 


Cand sti ca banii sunt energie, ca energia care vine spre noi este atrasa de gandurile care se nasc in creierul nostru si emotiile care le insotesc, atunci in loc sa crezi doar, VEI STI SA AI GRIJA de GANDURILE SI EMOTIILE TALE FIINDCA TU ESTI VIATA TA, iar ca si situatie particulara din aceasta identitate:
 TU ESTI BANII TAINiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.