Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 26 decembrie 2011

SIMBOLISMUL CRACIUNULUI şi al NASTERII CRISTOSULUIPoate că unii v-aţi mai pus întrebări de ce Moşul e un bătrân cu barba albă, de ce are plete şi haină roşie, de ce are sanie cu reni, ce semnifica lista de cadouri pe care le vrem de la Moş Crăciun, de ce face daruri tuturor şi care sunt darurile pentru cei săraci, de ce pune darurile în ghetuţe sau cizmuliţe, de ce urmau magii o stea, de ce erau 3, ce semnificau darurile aduse, ciobanii, dobitoacele din staul... cu explicitare din gnosticism, evanghelii eseniene, Tarot, Kabala, Alchimie...

Să vă spun povestea pe care mi-au spus-o mie bătrânii copilăriei mele, 24 de moşnegi cu plete albe şi bărbi lungi, care stăteau pe 24 de butuci aşezaţi pe două cercuri concentrice, cu care mă întâlneam în lumea viselor într-o pădure minunată, fiecare dintre ei ţinând de o lună a anului, un anotimp şi un aspect subtil al Naturii...


Moş Crăciun îl simbolizează pe Dumnezeu Tatăl care îşi cunoaşte foarte bine Copiii, le ştie la fiecare inima şi necesităţile şi chiar dacă nu ne aduce ceea ce cerem din mintea şi experienţa noastră limitate ne dă clipă de clipă tot ceea ce avem nevoie. Stările sufleteţti şi atitudinile noastre din fiecare clipă atrag din univers spre noi nişte daruri, care uneori nu ne plac dar ele sunt producţia a ceea ce Suntem şi nu a ceea ce ne dorim şi pretindem că suntem. Ele sunt oglinda fermecată în care avem posiblitatea să ne vedem. 

Lista cu dorinţe pentru Moş Crăciun

De Crăciun, atunci când ne punem dorinţele putem vedea care sunt preocupările care ocupă sfera conştiinţei noastre. Sunt materiale sau spirituale dorinţele noastre, sunt egoiste sau altruiste, sunt dorinţe care ne împuternicesc pe noi şi pe ceilalţi prin armonie, gânduri de pace şi vindecare, rugăciuni de mai bine şi abundenţă, de a împărtăşi cu alţii sau de a ţine pentru noi. Sau generăm dorinţe care ne iau din putere şi nouă şi celorlalţi, invidie sau răzbunare, frică sau dispreţ, mânie sau ceartă. 
Moşul uneori ne dă uneori şi ceea ce cerem pentru a vedea dacă ceea ce am cerut a fost clar explicitat sau am lăsat loc de şiretlicuri. Vreau o casă şi am primit o casă de turtă dulce, pentru că am emis dorinţa de a avea o casă ambiguă, nu m-am văzut în ea pe deplin. 
Pe cei care au învăţat să aibă încredere în ei şi în împlinirea dorinţelor îi binecuvântează cu împlinirea lor pentru a îi învăţa să îşi ajusteze formulările, să fie atenţi la contexte, la impactul asupra celorlalţi a dorinţelor lor. Vreau o maşină şi mai de lux şi exprimăm asta în maşina de lux care oricum costă cât o casă pe care un prieten pe care l-am luat cu maşina nu reuşeşte să o construiască de ani de zile pentru el şi familia cu care stă prin chirii. Dar noi suntem incapabili prin imaturitatea noastră emoţională să vedem aşa ceva. Pentru astfel de oameni a fost făcut şi filmul Lista lui Schindler, când un banal inele cu ataşamente emoţionale ar mai fi salvat viaţa unui om, o fiinţă vie, umană. 
Moş Crăciun prin darurile sale are în vedere maturizarea noastră emoţională, sufletească. Maturizarea noastră  vine din experimentarea Vieţii aşa cum este ea, experimentarea rolurilor pe care le dorim, achiziţionarea a ceea ce ne dorim până ne umplem pe noi de tot, până nu ne mai satisface să acumulăm doar pentru noi, să împărtăşim cu ceilalţi, până ne trezim că nu suntem singuri în lumea aceasta şi că ceilalţi sunt una cu noi.

Haina roşie a Moşului 

Haina Roşie la fel ca şi culoarea care se vede la paginile Bibliei, în special Catolice, sunt roşii şi simbolizează sângele şi astfel viaţa care curge în noi prin sânge. Maturizarea presupune schimbarea sângelui în noi cu tot conţinutul lui de hormoni, de substanţe circulante care sunt în acord cu ceea ce trăim în inima şi mintea noastră. Inima noastră este cea care prin iubire transfigurează animăluţul intelectual, bestia egoistă şi răzbunătoare într-o fiinţă echilibrată şi iubitoare, înţelegătoare şi răbdătoare.

Bradul de Crăciun

O Brad Frumos cu Cetina Tot Verde! arată Pomul Vieţii împodobit cu darurile pe care fiecare nivel de Conştiinţă de sine al Arborelui Vieţii ni le face. Arborele Sefirotic al Kabalei, Viaţa însăşi este similar cu scara lui Iacob pe care urcăm sau coborâm în abisurile sau culmile Fiinţei noastre pentru a ajunge să ne cunoaştem şi să ne reintegrăm în Sursa noastră, să ne întoarcem acasă curaţi. 

Zăpada

Albul simbolizează puritatea, purificarea. Nu întâmplător Iisus se naşte prin acea concepţie imaculată, nu din pasiune animalică sau pentru perpetuarea speciei, ci pentru salvarea omului din prizonieratul egoului. Spălarea cu Isop, plantă sacră din Psalmii lui David arată cum ne va curăţi de impurităţi Dumnezeu prin lecţiile de Viaţă pe care ni le furnizeazp şi mai vărtos decât zăpada  ne vom albi... Troienile arată şi dificultăţile vieţii dar peste care odată trecuţi înţelegem că nu erau decât fulgi peste fulgi de iluzii din care noi am construit aceste troieni pentru a avea ce escalada înainte de a atinge culmile Fiinţei. 
E adevărat că uneori din neglijenţă şi necunoscând Legile după care se Guvernează Natura mai declanşăm şi avalanşe şi tot noi cu ochii de copil  neştiutor întrebăm de ce m-ai pedepsit Doamne, în loc să îi spunem: Învaţă-ne pe noi îndepetările Tale, Adevărurile Tale, Legea Ta.

Cizmuliţele 

Ghetuţele sau cizmuliţele în care să primim daruri simbolizează faptul că noi vom primi nu orice fel de daruri ci daruri care să ne poarte paşii prin viaţă. Primim învăţături despre noi şi viaţă care să rămână cu noi o viaţă sau vieţi la rând. Aceste daruri din iubirea lui Dumnezeu pentru oameni nu sunt daruri banale pe care ni le facem noi de convenienţă, Fiinţa nu face nimic de convenienţă ci pentru a ne ajuta să ne trezim sau să creştem. Pe vremuri o pereche de ghete te ţineau o viaţă, nu aveau oamenii în fiecare iarnă câteva perechi care mai de care mai asortate cu un mediu în care ne învârtim, nu aveau ghete de proastă calitate sau pantofi cu uzură morală care nu le mai purtăm că s-au demodat sau şi-au pierdut luciul.

Sania

Sania simbolizează alunecarea şi zborul. Darurile Moşului vin adesea pe calea cea mai lină dacă nu insistăm noi să bruscăm mâna Lui Dumnezeu cu dorinţele şi insitenţele noastre. Sania ne poartă prin frigurile vieţii, darurile Moşului sunt cu noi de câte ori avem omăt în cale pentru a depăşi greutăţile vieţii, troienile le depăşim în zbor cu Moşul care ne dă exact ceea ce avem nevoie şi uneori nu avem nevoie de nimic, ar fi doar balast în plus de cărat şi uneori cărăm inutil bagaje uriaşe. Dacă noi nu vrem, Moşul nu ni le ia sau ne dă şi mai mult de dus dacă aşa ajungem să ne săturăm de căratul inutil. 

Renii 

Nu e un singur reni ci mai mulţi care arată că nici noi nu ne descurcăm de unii singuri, ci că atunci când este de rezolvat ceva este important şi firesc să conlucrăm cu ceilalţi rni şi să lăsăm orgoliile deoparte. 
Renii simbolizează purtătorii de coarne de lumină, coarnele sau coroanele înţelepţilor. Înţelepciunea vine din a fi sevitorul celorlalţi, iar renii îi servesc Moşului la livrarea darurilor. Noi putem fi reni înţelepţi care să furnizăm lecţii de viaţă celor din jur. 

Elfii, spiriduşii şi îngeraşii 

Cei care construiesc darurile sunt alte ajutoare ale Moşului, ale lui Dumnezeu care de bunăvoie s-au pus în seama acestuia spre a servi altor fiinţe, pe calea lor spre Liberatea Inimii din iluzia vieţii, care are tendinţa să îi trăiască ea pe ei. Noi înşine suntem îngeri şi spiriduşi atunci când construim lecţii de viaţă pentru copiii noştri, experienţe de învăţare pentru cei din jur. Viaţa este de fapt întălnirea noastră cu fiecare fiinţă vie care apare în jurul nostru clipă de clipă. Ei sunt minunatele daruri vii pe care Dumnezeu, Moş Crăciun ni le face clipă de clipă.


Naşterea lui Cristos

Iisus sau Mesia, adică cel Uns, trimis de Dumnezeu, Mesagerul Iubirii Divine se naşte în Noaptea de Ajun, înaintea primirii darurilor. Darurile vin după o noapte în care se naşte Conştiinţa, iar această naştere a înţelepciunii din întunericul, bezna, somnul Conştiinţei este darul pe care îl vom purta în noi o viaţă. Cristos se naşte sau este răstignit în noi clipă de clipă prin atitudinile noastre faţă de noi, faţă de ceilalţi, faţă de Natură. Faptul că Maria, RAM-IO din gnosticism o reprezintă pe Mama Divină a fiecăruia dintre noi, cea care concepe pruncul fără pierderea sămânţei lui Iosif, nu din păcatul pasiunii ci din Fecioria Conştiinţei, este de o imensă importanţă. Supunerea în faţa Voinţei Divine, acceptarea Sorţii cu umilinţă ne arată calea pe care să păşim spre a putea măcar să gestăm Cristosul din Noi. 
Iosif reprezintă înţelepciunea şi protecţia. Aceştia sunt alţi factori pe care avem nevoie să îi creştem în noi, să fim capabili să ne simţim protejaţi şi să conferim protecţie acelor mai mici fraţi ai noştri. 


Steaua Shekinah

Steaua Shekinah, Lumina Duhului/Spiritului Sfânt care i-a ghidat pe magi şi pe păstori spre locul naşterii lui Cristos nu era doar o singură stea ci reprezintă o conjuncţie de mai multe stele care se suprapun pe bolta cerească la intervale foarte mari de timp. De fiecare dată când stelele se aranjează astfel pe cer vine pe lume o fiinţă teribil de divină pentru a reaminti oamenilor Dumnezeirea din ei înşişi, pentru a întări prin Prezenţa sa Legea. Această lumină ere legătură cu Sferele din care Vine fiecare Avatar pe Pământ, cu misiunea pe care acesta o are, cu conţinutul mesajului pe care îl are de adus. Iisus fiind Avatarul Iubirii a adus lumii iubirea de sine, iubirea aproapelui ca pe tine însuţi, iubirea în toate aspectele ei. Iisus ca Avatar al Erei Peştilor aduce credinţa, mântuirea prin credinţă. Acum am intrat în Era Vărsătorului iar Avatarul Vărsătorului varsă apa cu peşti şi aduce Cunoaşterea, mântuirea, salvarea Omenirii prin ieşirea din ignoranţă, prin revoluţionarea Conştiinţei. Ceea ce aduce acest avatar este informaţia. Era Credinţei devine Era Informaţiei. Deschiderea Registrelor Akashice şi accesul la Banca de date a Multiversului va guverna întreaga Eră. Ea presupune şi schimbarea structurii omului pentru a face faţă noii cantităţi de informaţie şi conexiunilor dintre informaţii, necesită un ADN mai performant şi mai complex, cu mai multe lanţuri de ADN, o structură de siliciu în locul celei de carbon, cu un alt tip de alimentaţie şi de somn... Lumina are calitatea de a stoca informaţie. E energia cea mai liberă din Întreaga Creaţie şi prin transformările ei este cea mai complexă formă de existenţă.

Peştera de dobitoace

Cristos este Principiul Cosmic al Salvatorului, al Mântuitorului nostru din lumea de dobitoace, de egouri. în peşteră pe fân jos care simbolizează faptul că un rege este rege şi atunci când vine pe lume în grajd, ca nu grajdul îl face rege ci stările sufleteşti de care dă dovadă odată cu primii paşi în viaţă. Peştera arată orizontul limitat, întunecat al conştiinţei, locuit de dobitoace, de animalele cu care seamănă omul în diverse circumstanţe ale vieţii. Adesea şi oamenii folosesc aceste apelative pentru semenii lor: bou, vacă, taur, porc, scroafă, capră, ţap, oaie, berbec, miel, măgar sau măgăriţă... iar asemănarea adesea nu este întâmplătoare, comportamentele omului semănând cu cele ale dobitocului. 


3 păstori

Iisus nu vine în palat pentru cei bogaţi şi nici în templu pentru cei care au pretenţia de a îl cunoaşte pe Dumnezeu, ci pentru cei umili şi smeriţi cu inima. Doar acolo poate încape Fiul Omului, în minţile prea ocupate cu averi şi ranguri, cu ştiinţăa nu mai este loc de altceva. În butoiul deja plin nu mai poţi pune vin. Ei sunt cei care înţeleg rostul păstoririi, al păstorului la turmă, ei sunt cei care îl aşteaptă şi îl primesc.


3 Magi

Cei 3 prieteni ai noştri care vin şi ne aduc daruri minunate sunt alte părţi ale fiinţei noastre care vin să ne întâmpine atunci când ajungem asemeni lui Pavel să spunem: Nu mai sunt eu ci Cristos trăieşte în mine. 3 este o cifră magică în Kabală şi reprezintă Împăratul. Reprezintă şi Sfânta Treime. Numele magilor, culorile hainelor pe care aceştia le purtau, originile lor de pe Pământ şi animalele pe care aceştia încălecau simbolizează de asemenea etape evolutive ale Fiinţe pe calea Mântuirii. Însăşi ordinea primirii darurilor de la aceşti magicieni nu este una întâmplătoare.

Darurile magilor
Aurul
Aurul este valoare supremă. Din aur monoatomic erau făcute pâinile faraonilor care le confereau acestora nemurirea şi viaţa veşnică. Corpurile de Aur sunt finalitatea Marii Opere a Alchimiştilor. Aurul ţine de elementul pământ, doar că pământul nostru real este din aur, lutul din care ajungem să fim reconstruiţi la finalul Alchimiei interioare este Aurul Spiritual, valoarea noastră în Univers.
Smirna
Smirna are calităţi vindecătoare foarte puternice şi cicatrizează răni sufleteşti. Smirna e un ulei extrem de scump din care se făcea mir, o esenţă rară. Ea este legată de elementul apă, se putea şi consuma cu picătura în paharul cu apă şi în prezent se indică în intoxicaţii grave şi diverse stări alterate de sănătate. 
Tămâia
Tămâia continuă să fie folosită şi în biserică pentru a ţine la distanţă spiritele rele, duhurile necurate. Mirosul de smirnă acceseză în creier acea stare de protecţie cerească, omul atunci când simte miros de tămâie se purifică în cele mai profunde niveluri ale fiinţei, simţul mirosului este simţul elementului aer. Darurile pe care le primeşte Iisus sunt din cele 4 elemente. Tamâie este elementul aer care se obţine prin ardere. 
Focul
Dacă vă întrebaţi unde este elementul Foc. Focul vieţii este reprezentat de însăşi Mielul lui Dumnezeu venit aici pentru Tăiere. Vezi şi tăierea împrejurul prepuţului la care a fost supus inclusiv Iisus. Păstorii sunt cei care i-au adus mielul, i-au dat motivaţia pentru care să se sacrifice. Oile rătăcite ale lui Israel, unde Israle nu se referă la Statul actual ci la Pămâmtul Făgăduinţei, care se află în lumile noastre interne nu într-o bucată de pământ delimitată de nişte graniţe omeneşti. La fel cum un păstor lasă turma în seama câinilor pentru a recupera oaia cea pierdută şi Fiul vine lăsând lumea Lui de Lumină, ia trup de carne, se supune tentaţiilor vieţii şi densităţii materiei pentru a ne mai aduce odată Lumina Vieţii prin felul în care ne-a revelat Calea, Adevărul şi Viaţa. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.