Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 18 februarie 2013

Orarul organelor


In Su Jok orarul de functionare maxima a organelor este astfel:Ora de functionare maxima
Organ
Tip
Energie
Element
Culoare
23.00 - 1.00
VEZICA BILIARA (VB)
Yang
Vant
Lemn
Verde
  1.00 - 3.00
 FICAT (F)
Yin
  3.00 - 5.00
PLAMANI (P)
Yin
Uscaciune
Metal
Alb
Maro
  5.00 - 7.00
INTESTIN GROS (IG)
Yang
  7.00 - 9.00
STOMAC (S)
Yang
Umiditate
Pamant
Galben
  9.00 - 11.00
SPLINA, PANCREAS (SP)
Yin
11.00 - 13.00
INIMA (I)
Yin
Caldura
Foc
Rosu
13.00 - 15.00
 INTESTIN SUBTIRE (IS)
Yang
15.00 - 17.00
VEZICA URINARA (V)
Yang
Frig
Apa
Albastru
Negru
17.00 - 19.00
RINICHI (R)
Yin
19.00 - 21.00
CREIER (VS - vase sex)
Yin
Arsita
-
Oranj
21.00 - 23.00
MADUVA SPINARII (TF - trei focare)
Yang
NON STOP
VAS GUVERNOR (VG)
VAS CONCEPTIE (VC)
Yang
Yin
-
Lumina
-


Precizari:
Creierul - controleaza sistemul endocrin
Maduva spinarii - controleaza sistemul nervos
Vasul guvernor si Vasul de conceptie - controleaza toate organeleRITMURILE CEASULUI BIOLOGIC  
ORELE 23-01
Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03
Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05
Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciţi sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta
ORELE 05-07
Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09
Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11 Splina si pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe şi miere de albine (singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat!
ORELE 11-13
Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15
In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17
Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide (apa, ceaiuri), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19 Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea (grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool), dar mai ales stresul si frigul.
ORELE 19-21
Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23
Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat).

Multumim autorului
articol luat de pe http://mama-in-era-varsatorului.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.