Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

joi, 14 februarie 2013

Delfinul - minunata comunicare intre un om aflat la locul potrivit si o fiinta inteligenta


Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.

Seful actiunii este o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice.
Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea...

In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit...asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice.

Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata aripioara stg...in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.
Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste si apoi va folosi un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon.

Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce o fuga la suprafata si apoi revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul. De fapt partea cea mai grea, acesta fiind f bine infipt in carne. Dar delfinul suporta eroic "operatia chirurgicala" si este salvat!

Apoi dispare, exact asa cum si aparuse... Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!

Concluzia echipei: "Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata"
Recunosc ca daca momentul nu era filmat , nimeni nu i-ar fi crezut, pt ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, plus sa mai si colaboreaza la indicatiile omului pt a se aseza in pozitia cea mai buna, fata de "doctor" (la un moment dat "doctorul" ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.