Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 12 octombrie 2012

Sa te tot crucesti!!!















Sunt 56.000 de preoti si 48.000 de medici în România !?

Câteva comparatii:
- Preotii n-au salvat niciodatã pe nimeni, însã toatã lumea se roagã la ei si le acordã încredere.
 Medicii salveazã în fiecare zi mii de oameni, însã toatã lumea îi înjurã.
- In fiecare an, medicii buni pleacã în strãinãtate, de tot.
 Popii nu pleacã decât maxim într-o nouã bisericã, construitã peste drum.
 - În ultimele douã decenii nu s-a fãcut nici un nou spital mare. În schimb s-au închis multe mai mici.
 Numãrul de biserici aproape s-a dublat.
- Nu avem niciun mare centru de cercetare finantat la nivel european.
 În schimb finantãm o catedralã a neamului, la nivel european din Evul Mediu.
- Marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practicã chiar delirul mistic în cãrtile lor. Nici unul nu aparã stiinta.
În concluzie: rugati-vã sã nu vã îmbolnãviti. Sau, dacã totusi o faceti, rugati-vã sã muriti repede. Pentru deces cu zece popi, România e însã perfect pregãtitã...si acum, ne pregãtim sã îi scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.
      Asa sã ne ajute Crucea Rosie !!

Comentariu Dr Crina:

Un mesaj care nu imi apartine mie ci unui prieten, si care are in el o comparatie destul de neasteptata cel putin pentru mine, insa cat se poate de actuala! 

Chiar daca sunt si preoti care alina suflete si doctori care nu sunt facuti pentru medicina... totusi da de gandit pe ce punem pret... ca societate...  fiindca lumea nu e deloc mai credincioasa, fiindca increderea in Dumnezeu nu are nevoie de cladiri si de preoti mai multi si mai scoliti in doctorate.... ci de oameni mai smeriti si mai iubitori, mai aproape de sufletele ratacite si chinuite....

si pentru asta ai nevoie de inteligenta emotionala, de empatie, de dragoste si nu de inteligenta rationala si doctorate... si mai nou si preotilor li se cer doctorate si luarea unei parohii depinde si de CV (Curriculum Vitae) nu de profunzimea credintei si dragostei  iar asta e cu adevarat trist... si o stiu de la foste colege doctorite maritate cu preoti :) care nu prea mai apuca sa fie tati ca au si ei doctorate...!

Au haine care denota smerenia fara de care nu pot sa intre in strana?! unde e umilinta... iar doctorul poarta un banal halat alb... e drept ca la unii au halatele buzunare mari si adanci sa intre spaga, dar nici cu sfintiile lor nu imi e rusine, ca multi stiu care se serveau din cutia milei, chiar de cand eram o copila si imi puneam si atunci intrebari... deranjante pentru dom parinte care isi trimitea fiul la cutia milei sa ia bani de buzunar pe care noi ii spargeam la suc, iar el pe bautura si alte droguri...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.