Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 30 octombrie 2012

Experienţa aproape de moarte are loc atunci când sufletul părăseşte sistemul nervos şi intră în Univers | VIDEO


Experienţa aproape de moarte apare atunci când substanţele cuantice care formează sufletul părăsesc sistemul nervos şi intră în Univers, potrivit teoriilor remarcabile propuse de doi oameni de ştiinţă eminenţi, citaţi de Daily Mail.

Conform acestei idei, conştiinţa este un program pentru un computer cuantic din creier, care poate persista în Univers chiar şi după moarte, explicând astfel percepţiile celor care au experienţe aproape de moarte.

Dr. Stuart Hameroff, profesor emerit al Departamentelor de Anestezie şi Psihologie şi director al Centrului de Studii al Conştiinţei de la Universitatea din Arizona, a avansat o teorie cvasi-religioasă.

Aceasta se bazează pe o teorie cuantică a conştiinţei, pe care el şi fizicianul britanic Sir Roger Penrose au dezvoltat-o, care susţine că esenţa sufletului nostru este conţinută în interiorul structurilor numite microtubuli din interiorul celulelor creierului.

Ei au argumentat că experienţa conştiinţei noastre este rezultatul efectelor gravitaţiei cuantice din aceşti microtubuli, o teorie pe care au numit-o Reducere Obiectivă Orchestrată (Orch-OR).

Astfel, se susţine că sufletele noastre sunt mai mult decât interacţiuni ale neuronilor din creier. Ele au fost, de fapt, fabricate de către Univers şi poate au existat încă de la începutul timpului.

Conceptul este similar cu cel al credinţei budiste şi al celei hinduse, cum că conştiinţa este o parte integrală a Universului - şi că este într-adevăr o poziţie similară cu idealismul filozofic din Vest.

Cu aceste convingeri, Dr. Hameroff susţine că într-o experienţă aproape de moarte microtubulii pierd starea lor cuantică, dar informaţia din interiorul lor nu este distrusă. În schimb, aceasta părăseşte corpul şi revine în Cosmos.

"Să presupunem că inima încetează să mai bată, sângele nu mai curge prin vene, microtubulii pierd starea lor cuantică. Informaţia cuantică din microtubuli nu este distrusă, nu poate fi distrusă, ci doar se disipă şi se distribuie în Univers. În cazul în care pacientul este resuscitat, reînviat, această informaţie cuantică se poate întoarce în microtubuli şi pacientul va spune: "Am avut o experienţă aproape de moarte". Dacă nu sunt reînviaţi şi pacientul moare, este posibil ca această informaţie cuantică să existe în afara corpului, probabil pe termen nelimitat, ca un suflet", povesteşte Dr. Hameroff pentru Canalul de Ştiinţă prin intermediul documentarului Wormhole.


Citiţi mai mult: Experienţa aproape de moarte are loc atunci când sufletul părăseşte sistemul nervos şi intră în Univers | VIDEO - Clubul de ştiinţă > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/experienta-moarte-constiinta-sistem-nervos-univers-1008411.html#ixzz2AoFGetnJ 
EVZ.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.