Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 7 februarie 2012

Omul care este Stăpân pe Sine nu are nevoie de stăpân...

Când ne simțim bine în viața și stările noastre sufletești atunci suntem capabili să ne stăpânim Egoul cu toate fațetele lui și să transfigurăm totul prin prisma Adevărului. Bestia devine Frumoasă.

Conștiința de Sine nu va avea niciodată un stăpân, fiindcă ESTE Servitorul și Stăpânul Tuturor.

Stăpânirea de Sine are la bază Cunoașterea directă, experiențială...

Cel ce are nevoie de stăpân este egoul celui care se crede slab, care se identifică cu o interfață vulnerabilă, nesiguranță, este o persona = mască umană labilă; prin cel pe care îl servește poate adesea să se mărească pe sine ca ego. Cel care are nevoie să stăpânească este cel care are egoul foarte mare, orgoliul, vanitatea și căruia adesea îi lipsește înțelegerea pildei cu cel care se mărește pe sine se va coborî cel mai jos, pentru a cunosște și abisurile servialității...

În filmul Fautul tăcut  se regăsește faptul că cel care este cunoascătorul adevăratei sale Identități, cea din Oglinda Lumii, din ceilalți este cel mai Liber dintre oameni, este Liber să servească și să stăpânească peste egouri!


Iluziile care ne fac servitori prin ignoranță ne servesc de scară pe care să urcăm sau să coborâm în profunzimile Ființei noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.