Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 4 februarie 2012

despre filmul cu Freud si Jung...



  • În pragul primului război mondial, Zurich şi Viena sunt locaţiile unei poveşti sumbre despre descoperiri sexuale şi intelectuale. Inspirat după evenimente reale, METODĂ PERICULOASĂ aruncă o privire asupra relaţiei turbulente dintre psihanalistul fără experienţă, Carl Jung, mentorul său, Sigmund Freud şi Sabina Spielrein, tulburata, dar frumoasa tânără care a intervenit între cei doi. Printre ei, mai apare Otto Gross, un pacient desfrânat hotărât să forţeze limitele. Pe fondul acestei explorări a senzualităţii, ambiţiei şi înşelăciunii se pregăteşte momentul culminant când Jung, Freud şi Sabina se găsesc şi se despart, schimbând pentru totdeauna chipul gândirii moderne. METODĂ PERICULOASĂ a fost regizat de David Cronenberg (Eastern Promises, A History of Violence, Crash) după un scena



  • Otto Gross a murit de foame în Berlin în 1919. Sigmund Freud a fost alungat din Viena de către nazişti şi a murit de cancer la Londra în 1939. Sabrina Spielrein s-a întors în Rusia, a pregătit câţiva dintre cei mai distinşi analişti ai Uniuni Sovietice şi pe urmă s-a întors să practice medicina, în oraşul său natal, Rostov pe Don. În 1941 a fost dusă, împreună cu cele fiice ale ei, de către forţele de ocupare naziste, într-o sinagogă locală şi împuşcate. Carl Gustav Jung a suferit o cădere nervoasă în timpul Primului Război Mondial, după care a devenit, în cele din urmă, cel mai mare psihologist a lumii. A supravieţuit soţiei sale, Emma şi a amantei, Toni Wolff şi a murit în pace, în 1961. 

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.