Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 21 februarie 2012

Apa. Partea a II-a


Fără să bea apă, omul moare, agonizînd, în 72 de ore. Dar pînă să moară, setea îl aduce la nebunie. De ce oare?
În mijlocul unei întinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Deși are apă din belșug la distanță de un braț, n-o poate bea. Din ce cauză?
Apa are memorie și poate fi înnobilată sau, dimpotrivă, pîngărită de cuvinte. Cînd apa din țesuturile noastre ascultă muzică de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimbă, se vindecă. Care să fie explicația?
Apa sfințită nu devine niciodată stătută și are proprietăți tămăduitoare. Să fie un mit?
Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica în 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apă. Cum e posibil?
Un om poate posti cu apă pură peste 40 de zile sau chiar mai mult, rămînind sănătos sau vindecîndu-se astfel de boli grave, degenerative, în ciuda privațiunii de hrană. Cît adevăr e aici?
Norman Walker, Paul Bragg, Esaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj și alții și-au dedicat zeci de ani din viață ca să raspundă la întrebările de mai devreme, pornind de la cea mai legitimă curiozitate: cît de importantă este apa pentru noi?
Cercetărie oamenilor de știință au pus pe tapet observații spectaculoase … cum că organismul uman e 70% apă,  că sîngele are 80% H2O, cartilagiile 90%, plamânii 80 %, inima 79 %, splina 75 %, rinichii 82 %, mușchii 75 %, oasele 22 %, creierul 90%, neurotransmițătorii 90%,tc etc etc…  concluzionînd, printre altele, că însetatul nu mai gîndește limpede…
Toate organele au nevoie de apă, deci, acel compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, care numără în alcătuirea sa doar două elemente. În forma aceasta, adică H2O, apa se numește pură sau distilată. Ce e pe lîngă, e în plus! Mai mult de atît, e chiar vătămător…  Naufragiatul nu poate deci să-și potolească setea cu o apă atît de impură, ca apa de mare…
Sărurile anorganice din apele minerale sunt tot atît de intraductibile de către organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaște. Nu le folosește. Mineralele anorganice din compoziția acestor ape înfundă arterele, rigidizează țesuturile, uzează rinichii, imobilizează articulațiile.  Apa poate să te vindece, cum poate la fel de bine să te îmbolnăvească. Totul depinde de castitatea ei…
Surse de apă pură, benefică sănătății, sunt trei la număr în lumea-ntreagă: prima, din fructe și legume proaspete cultivate organic și sucul lor; a doua, din apa purificată prin distilare; a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată.
Pentru un orășean, ce nu are un aparat de filtrare a apei prin osmoză inversă, singura sursă de apă necontaminată cu fluor, clor, bacterii și rugină e cea minerală, îmbuteliată în flacoane de platic, cel mai adesea. După ce criterii alege el cea mai bună apă de băut, din oferta destul de diversă de pe raft? Prețul, cel mai adesea… Reclama făcută, de multe ori… Prea puțini știu să caute pe etichetă informația care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de săruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primești drept răspuns o cifra mai mică de 50 sau pe-aproape, înseamnă ca ai pus mîna pe o sticlă cu apă potabilă.
Am măsurat cu TDS-metrul alte 11 ape populare de pe piață și am, deci, vești noi. Valorile pentru următoarele zece ape minerale, curînd…
1.     La Fântâna – apă de izvor extrasă din zona Tălmaciu ( Sibiu) – 350 TDS
2.     Cheile Bicazului (apă de izvor) – apă plată premium – 350 TDS
3.     Vălcele (Izvor Elisabeta) – apă minerală medicinală – 2160 TDS
4.     Lipova – apă minerală naturală, decarbogazeificată parțial – 670 TDS
5.     Bilbor – apă de izvor plată – 55 TDS
6.     Borsec – apă minerală naturală, natural carbogazoasă – 146 TDS
7.     Perla Harghitei – apă minerală naturală decarbogazeificată parțială – 598 TDS
Multumim  pentru articol !
Nici nu ne dam seama cati oameni se otravesc zilnic la servici cu La Fantana si Cumpana !!! Nu este Cumpana pe lista dar sunt convinsa ca e la fel de nociva….
Poate o incluzi pe urmatoarea lista ….
 
1.     Voslauer  - Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS
2.     Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS
3.     Devin – apă naturală necarbogazoasă (plată) de izvor – 38 TDS
4.     Perla Harghitei – apă minerală naturală – 745 TDS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.