Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 23 ianuarie 2012

Samuraiul si calugarul


"Un renumit samurai, cu o constitutie masiva, a hotarat intr-o zi sa viziteze un calugar firav, sperand sa dobandeasca acces la secretele Universului. 

'Calugare', spuse el pe un ton agresiv, specific unui om obisnuit sa comande, 'invata-ma despre rai si iad!'. 

Micul calugar il privi in tacere pe vajnicul luptator. Apoi, dupa cateva clipe, ii spuse samuraiului cu mult dispret.
'Sa te invat despre rai si iad? Nu te-as putea invata nimic. Esti murdar! Mirosi urat! Sabia ta este ruginita! Esti dizgratios, o adevarata rusine pentru clasa samurailor. Dispari din fata mea imediat! Nu pot sa te suport!'.

Samuraiul era furios. Atat de furios incat intregul corp incepuse sa-i tremure. Fata i se inrosise si valuri de manie ii strabateau trupul.
Fulgerator, fara sa mai stea pe ganduri, samuraiul ridica amenintator sabia deasupra capului, pregatindu-se sa il ucida pe calugar. ...

'Acesta este iadul.', spuse, linistit, calugarul,privindu-l.

Samuraiul impietri, socat de raspunsul calugarului.Compasiunea si calmul acestui omulet, care isi riscase viata pentru a oferi o invatatura despre iad!
Samuraiul isi cobori incet sabia,plin de gratitudine si, pentru motive pe care nu le putea explica,inima sa se umplu pe data de o pace cum nu mai cunoscuse.

..."Si acesta este raiul", adauga, la fel de calm, calugarul."


de la Gheorghe Baciu prin Universul Prieteniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.