In goana nebuna dupa „aur”, marii producatori din industria alimentara, au ajuns la performantele incredibile de a
realiza produse care nu se deterioreaza, practic sunt nemuritoare. Descoperiri „remarcabile” precum hamburgerii sau cartofii prajiti care nu se altereaza au fost cunoscute de multa vreme doar ca nu au fost luate in seama de catre mass-media. Cel mai bun exmplu este „intamplarea” prin care a trecut un tanar, Matt Malmgren, in 1989, cand cumparandu-si doi hamburgeri de la McDonald’s, dupa ce l-a mancat pe primul l-a pus pe al doilea in buzunarul de la geaca. A mers acasa si a pus geaca in dulap si nu a mai folosit-o decat peste un an. Si cand a bagat mana in buzunar , ce a gasit ?…hamburgerul in stare perfecta si cu un miros identic ca al unuia proaspat cumparat. Socat de cele intamplate si de faptul ca prietenii si familia nu il credeau , Matt, a inceput sa cumpere alti hamburgeri din locuri diferite si sa ii pastreze in subsolul casei sale. Astfel a ajuns sa aiba un mic muzeu cu hamburgeri in perfecta stare chiar daca unii sunt vechi de mai bine de doua decade. Puteti vedea colectia sa in video-ul de mai jos
Dar de ce nu se descompun hamburgerii de la McDonald’s ?
De ce nu se descompun aceste produse fast food? Probabil raspunsul multora ar fi, pentru ca sunt imbibate cu chimicale astfel incat nici mucegaiul nu le mananca. Iar desi acest raspuns ar fi in parte corect, el nu este intreg.
Adevarul este ca mai toate produsele fast food nu se descompun, pentru ca sunt pline de sodiu. Sarea este un conservant puternic , lucru stiut de mii de ani de catre oameni. Iar aceste produse din asa zisa carne sunt pline de sodiu si daca la asta mai adaugi toate chimicalele prezente , chiar ca ajungi la alimente nemuritoare. Cineva spunea ca, datorita rezistentei lor, ar fi mult mai bune ca si materiale de constructie.
Problema mai mare nu este neaparat cu asa zisa carne care nu se descompune (datorita continutului mare de sodiu) ci mai degraba cu chiflele, care sunt si ele identice dupa atat timp. Avand in vedere ca o paine de calitate incepe sa se strice cam dupa doua zile, ne gandim cu groaza ce trebuie sa contina aceste chifle, care sa le faca sa reziste atata timp. Si dupa cum apare scris chiar pe site-ul celor de la MaDonald’s, se pare ca trebuie sa fi chimist pentru a intelege lista de ingrediente din aceste chifle.
Adevarul este ca multe dintre alimentele procesate nu vor fi mancate nici de mucegai, nici de insecte nici de alte rozatoare. Incercati sa lasati un tub de margarina afara sa vedeti daca se atinge ceva de el. Veti vedea ca si margarina face parte din aceste alimente ‚ne”-muritoare.
Toate acestea duc din pacate la o concluzie foarte trista. Exista o singura specie pe planeta Pamant care este atat de idioata incat sa creada ca mancarea de la fast food este hrana. Aceasta specie sufera de nenumarate boli ingrozitoare precum diabet, cancer, boli de inima, dementa, obezitate, etc. Aceasta specie sustine ca este cea mai inteligenta forma de viata de pe planeta si cu toate astea isi hraneste copii cu astfel de otravuri chimice pe care nici macar ciupercile nu le mananca, iar ciupercile mananca pana si balegar.
Credeti ca puteti ghici despre ce specie este vorba?
Pana la urma, cum am mai scris si in alte articole, nu este vorba numai de faptul ca giganti ca McDonald’s fabrica alimente pe care le-am numit aici „ne”-muritoare. Pana la urma , pe principiul esti ceea ce mananci, unii ar spune ca mancand ceva ce nu moare si tu devii nemuritor. Problema este ca oamenii sunt atat de orbi incat continua sa se hraneasca cu aceste produse. Mereu avem de ales, traim inca intr-o lume in care nu ne baga nimeni mancarea cu forta pe gat. Informati-va, fiti consumatori constienti.
Scris de in data de ianuarie 28, 2012 pe Viata in Verde Viu
Surse:
http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic alimentele
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.