Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

joi, 17 octombrie 2013

A Iubi inseamna A darui

Adesea consideram ca a iubi inseamna a darui insa uneori asta este prost inteles fiindca functionam diferit ca si esente.

Masculinul este directionat spre a primi si daca nu se maturizeaza destul incat sa cuprinda in el si femininul va primi la nesfarsit fara sa simta sa dea energie compensatorie in directia din care a primit resurse de iubire, pe care asemeni unui copil le primeste ca pe cadouri, cu zambetul pe buze, recunoscator si iresponsabil de valoarea darului, a sacrificiului facut de femeie uneori pentru ca el sa beneficieze de acea energie a iubirii manifestata prin atentie, timp, servicii, cadouri, atingeri, incurajari si sustinere.

Femininul fiindca este setat spre a vda si a da si a nu se mai opri din dat ajunge la frustrarea si nu intelege de ce atrage spre sine tot barbati imaturi... De ce oare? ca are tendinta de a deveni mama lor si de a nu ii reponsabiliza... si este vina noastra ca femei daca de mici pe baieti nu ii responsabilizam si le cautam o nevasta, sau o preferam sau ii dresam sa isi caute una care sa faca tot pentru puiu mamii... Asa ii condamnam si pe ei si pe noi la dubla nefericire... Vor sti sa stea doar la primire, iar cand femeia naste, se imbolnaveste, ii moare cineva drag va continua barbatul baiat sa se joace cu jucariile pe care le-a primit cu drag si stie ca ea se descurca si fara el !!!

I SE PARE NEDREPT SA FIE SOLICITAT  sa faca ceea ce o viata de copil, adolescent si adult nu a facut fiindca mama, apoi nevasta sau iubita a facut pentru el si ele si copii...

Ei i se pare de asemenea nedrept ca daca l-a scutit atat acum de ce nu stie si nu simte sa faca nimic din cea ii cere sau i se pare ei firesc ac el sa simta ca ea are nevoie. Fiindca asa i-ati crescut si ca mame si ca neveste ati atras spre voi acelasi model care va oferea siguranta, de care ati vrut sa fugiti. Cereti dragelor cat mai specific si concret, ca altfel nu au cum sa viseze ce doriti... Nu va pot citi gandurile !

Cum sa atragem altceva? Sa devenim schimbarea pe care vrem sa o vedem in ceilalti.

A darui inseamna pentru unii a da de pomana, aceasta este o adevarata pedeapsa daca nu vine pe fondul unei maturitati emotionale, unde a iubi inseamna in egela masura cu a darui si a invata sa primesti, iar daca constati ca ai fost la primire sa inveti sa daruiesti, sa il simti pe celalalt, SA DEVI UNU CU CELALALT !!!

Dupa parerea mea a iubi inseamna a fi liber sa te contopesti cu celalat, fara limite de circumstante, fara cenzura ca te vede lumea, fara alt angajament de a fi in fiecare clipa complet deschis fata de celalalt.

Doar cand devii unu cu celalalt nu mai exista frica, nu mai exista ego... DOAR CONSTIINTA POATE INTELEGE CE ESTE IUBIREA, egoul traieste in inchipuire, se minte si minte si isi da examene de maturitate atunci cand apar provocarile in a darui si a primi liber...

Daca ne uitam la felul in care se manifesta Dumnezeu in viata noastra el nu doar ne da ci si ia in egala masura, in univers nu exista dezechilibre de transfer de energie la nesfarsit unidirectional, nimeni nu poate da la nesfarsit si nimeni nu poate primi la nesfarsit si sa se si maturizeze emotional in acelasi timp...

Povesteam recent cu cineva despre faptul ca i se inchid bussiness-uri, afaceri care nu au avut vreodata probleme si ajunge sa primeasca bani de la tot felul de creditori. Stiam ca ceea ce face cu banii pe care ii face in afaceri este sa ii doneze la biserici, la saraci.

Nu intelesese ca e o lectie simpla de matematica energetica este ca daca dai doar bani fara sa produci o schimbare in constiinta celui care primeste acela nu va sti sa foloseasca banii eficient si va cersi si maine si tu intretii asta, iar mila cu care dai este nevoie sa o experimentezi si tu la un moment dat.

John Demartini a fost intrebat care este pericolul daca cineva va duce in Numele Lui Dumnezeu hrana lumii a treia, ca el era capabil sa vada ca un strateg ce nu merge si sa destructureze idei fanteziste de genul ca daca le duce cineva gratuit de mancare ei nu vor mai muri de foame si daca li se vor duce medicamente ei nu vor mai fi bolnavi si copiii lor nu vor mai muri prematur.

El le-a spus ca atunci populatia fara sa fii fost educata sa produca hrana, adaposturi, sanatate si sa se autointretina vor deveni mai sanatosi, vor trai mai mult, erau si mai multe guri de hranit, o durata mai mare, iar ei nu munceau ci doar strigau ca va da iar acel Dumnezeu de care le vorbisera crestinii ca i-a trimis EL ca salvare pentru ei, ii blamau apoi pe cei care au mers sa faca cu ei acte caritabile.

Asa ceva nu functioneaza daca nu are lor si transferul de constiinta a banilor, hranei, sanatatii, decat daca le e totul dat treptat si daca sunt invatati sa produca acea schimbare pe care o doresc nu doar tratati ca si niste copii, fiindca ei nu vor vrea odata ajunsi adulti sa mai creasca emotional ca e in zona lor de confort sa cerseasca si sa se planga.

In final au ajuns iar in un fel de lagare cu hrana limitata, fara medicamente, unde erau exploatati si asta pentru ca la acea cuprindere si intelegere a Realitatii ei nu pot mai mult... au nevoie sa treaca niste generatii ca sa se schimbe mentalitatile si sa se faca posibila abundenta...

Cand intelegem ca pe lumea asta totul are un pret, ca nimic nu e gratis si ca ce vine gratis e cel mai scump platit, vom incepe sa fim responsabili de ce informatii ingurgitam, bagam in noi, de ce dam, cui cat si de ce, care este schimbul energetic firesc... daruind constient inseamna a evalua cu Claritate gestul pe care il facem: vorba aceea: Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !

De ce? ca ea vine din scindarea Realitatii in bine si rau, si nu vine din Constiinta, care sunt dimensiuni infinit opuse, paralele, care sunt guvernate de legitati diferite. Unde e bine si rau se creaza Karma sau datorie, insa unde e Constiinta de Sine exista si nonatasament, libertate, Claritate, Lumina si Adevar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.