Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 4 aprilie 2016

Ce fericiti sunteti voi ca sunteti copiii Crinei! Raspunsul copiilor...

Cand li se spune copiilor pe care i-am adus pe lume ca sunt fericiti ca sunt copiii mei, ca si cum nu as fi doar un om obisnuit, ei raspund:
"NIMIC MAI FAAAALS! (chicotind)
Noi suntem fericiti cu noi insine, mama, Crina, cum spuneti voi, e doar bonus la fericirea noastra."
„Nu, mama ma face fericita, nu are puterea aceasta. Puterea ei consta din a nu ne lasa sa o impovaram pe ea cu fericirea si nefericirea noastra. Ne-a invatat ca daca vrem sa fim mereu fericiti sa ne asumam aceasta fericire si sa nu o agatam de altcineva vreodata. Ne-a aratat prin viata ei, ca atunci cand fericirea si nefericirea ei a depins de circumstante exterioare sau de alte persoane si de toanele acestora era mereu nefericita. Cand a devenit fericita prin ea insasi nu a mai fost nevoie de ceva din afara ei ca sa fie fericita, nici macar noi nu o facem fericita sau nefericita, indiferent ce am alege constient sau inconstient sa facem".
Oamenii sunt adesea minunati, uimiti ca niste copii pot fi fericiti prin ei insisi. Nu am fost asa dintotdeauna. Ne-am antrenat pentru asta.
"La modul real, mama mea nu m-a facut niciodata fericita și nici nu o va face vreodata. Eu sunt fericita. Daca eu sunt sau nu fericita nu depinde de ea, ci doar de mine. Eu sunt singura de care depinde in mod real fericirea mea.

Eu aleg sa fiu fericita în orice conditii si in orice moment al vietii. Daca fericirea mea ar depinde de altcineva, de lucruri sau de circumstante schimbatoare, cum sunt cele din experienta de a fi om si a trai pe acest pamant as avea doar probleme.

Totul in viata unui om, deci si a mea este intr-o schimbare si transformare permanenta. Definitia despre ce inseamna sa fi om, despre bunatate si rautate, despre orice este dual sau poate fi oricum, despre ce inseamna sa fi bogat sau sarac, despre cum ar trebui sa arate corpul meu, locuinta mea, mediul, reliefele, clima, orasele, politica, colegii, prietenii, familia, sistemele, ce inseamna sa fi sanatos la trup sau la cap, ce inseamna sa fi destept, ce are voie sau nu sa iti placa ca sa fi validat de societate, si asa la nesfarsit putem avea surse de aparenta fericire si de fapt maxima nefericire fiindca lumea exterioara nu este sub controlul nostru.
Sta in puterea mea ce aleg sa simt si sa evaluez din ele, cum aleg sa privesc toate aceste variabile din sistemul vietii mele, cum le dau voie sa ma amprenteze, insa odata ce aleg sa fiu flexibila, sa incetinesc ritmul ma prind din nou si din nou ca nimic din toate aceste fiinte si lucruri nu au putere asupra fericirii mele. 
Ele, lucrurile exterioare, valorile lumii, oamenii doar pot sa aduca in viata mea momente de bucurie sau tristete, trecatoare si ele, fericirea este insa ceva intrinsec.
Eu aleg clipa de clipa sa fiu fericita independent de tot ceea ce exista sau se petrece in jurul meu sau in mine! 
Daca acum am o locuinta mica sau mare, am mancare sau nu, am prieteni, am job sau nu, am un partener iubitor si bun sunt fericita! Daca fac sport singura sau cu mama, sunt fericita! Daca vreau sa merg sa mananc o inghetata, sa vad un spectacol, sa ma plimb, sa inot, sa dansez, sa ies undeva, nu conteaza daca sunt sau nu insotita de cineva, sunt fericita! Daca munca mea este bine apreciata sau nu, sunt fericita! 

Pot sa ma reinventez de cate ori simt ca ceea ce fac nu ma mai implineste! Stiu cu toata fiinta mea ca nu este nevoie sa ma prostituez fizic sau intelectual pentru a obtine de la un job banii de care am nevoie sa imi implinesc visurile! Stiu ca atunci cand dau lumii ceva de valoare, care ma implineste si pe mine in acelasi timp, aleg sa ma simt la job ca si cum sunt in vacanta, ca si cum ceea ce ofer lumii din ce imi place sa fac este in primul rand un cadou zilnic pentru mine si universul are si imi trimite toti banii de care am nevoie! 

Aleg sa am incredere in viata si in faptul ca intotdeauna voi fi atenta la nevoile mele si ale lumii si voi gasi mereu ceva care sa imi placa sa fac si de care lumea sa aiba nevoie si sa se simta recunoscatoare ca exist si sa ma plateasca bine!

Am trecut cu mama prin perioade de saracie lucie si am invatat ca dupa ce ajungi pe fundul prapastiei nu urmeaza decat o alta ascensiune. Am invatat sa nu ma atasez de bani si bunuri si oameni si sa ma bucur de ce am in viata in fiecare clipa. Universul inchide o usa imi deschide altele, doar daca imi dau voie sa fiu flexibila si sa privesc de jur imprejur si sa am rabdare, sa imi umplu timpul cu o stare de bine si acest bine aduce prin rezonanta tot mai mult bine.

Stiu ca daca uneori nu merg lucrurile cum vreau eu, ca e momentul sa ma dau un pas inapoi sa privesc intregul tablou, sa vad ce pot aprecia la ce a venit desi nu vroiam si sa am clar in fiecare celula ce vreau de la viata si sa continui sa merg inainte zambind vietii.

Daca ma voi casatori vreodata si voi avea copii nu ei ma vor face fericita. Sunt si voi fi fericita inainte ca el sau copiii sa apara in viata mea, daca ei sau el pleca spre alte orizonturi eu sunt deja fericita, pentru ca sunt fericita si singura. Imi place sa stau cu mine. Sunt fericita cu mine si imi place de mine. 
Unii oameni nu invata nimic din caracterul trecator al experientelor vietii, ca sa ajunga la ceva care dainuie pentru ca asa alegi tu. De fapt dainuie in ei ignoranta si suferinta pentru ca nu isi dau voie sa aleaga altceva, sa fie fericiti prin ei insisi. 
Cand te prinzi, si nu trebuie decat sa iti casti un pic ochisorii si sa analizezi ce ai trait deja si cum traiesc cei din jur, realizezi ca e mai avantajos si sanatos pentru minte si trup sa inlocuiesti emotiile disfunctionale legate de oameni si situatii cu compasiune, acceptare, flexibilitate, impacare, liniste, reflectare, invatare din experientele trecute personale si ale celor din jur, ca e mai simplu sa ii inspiri pe ceilalti decat sa tragi de ei sa se schimbe.
Asta face si mama. Nu trage de noi. A incercat o vreme. Apoi ne-a lasat in pace si a stiut ca daca viata ei fericita prin ea insasi ne inspira, vom face la fel, fiindca sta in puterea noastra sa ne prindem ce cale e mai ok pentru noi. Indiferent ce am face stim ca ne iubeste. Si noi pe ea. Si pe oricine cunoastem deja sau vom cunoaste vreodata. Insa nu ne asteptam ca sentimentele sa fie reciproce!!! 
Noi alegem cand si cata energie simtim sa investim in relatii, in situatii, in orice vine in pasul nostru. Unii oameni isi spun si traiesc ca atare: nu pot fi fericit daca cutare nu ma iubeste, sau daca seful nu stiu ce face, sau ca ma barfeste colega x, ca nu am bani nu stiu cati, ca nu imi place ce fac la serviciu, ca nu ma valorizeaza lumea, ca nu sunt presedinte de stat, ca nu am avion in parcare si ozn legat de gard :)) batem campii cu gratie divina condamnandu-ne singuri la nefericire. 

Nu ai control asupra ploii, dar depinde de tine sa iti asumi ca e posibil sa te ploua, sa iti ude hainele, sa iti strice coafura sau sa iti increteasca parul, sa iti intinda machiajul daca nu esti dispus sa cari umbrela sau sa iti iei umbrela... asa inveti si sa nu legi definitiv si irevocabil Fericirea ta de ceva sau cineva atat de schimbator cum e totul in viata.
Eu nu ii las pe oameni sa ma responsabilizeze cu fericirea lor, fiindca si eu sunt schimbatoare si nu vreau sa traiesc sa fac pe cineva fericit, e imposibil acest job. Fiecare persoana/persona=masca, care te maguleste, te fraiereste ca il sa o faci fericita, te va taxa cu prima ocazie cand nu te mai mulezi pe asteptarile-i fara numar. I-ai incalcat asteptarile... Hahaha :)) 

Eu nu ma astept la ceva batut in cuie de la nimeni, nici macar de la mine. Ma pot razgandi oricand. Asta face farmecul jocului vietii. Dar nu e usor sa traiesti cu astfel de oameni liberi de tine, care nu mai sunt nevoiasi, care stiu sa ceara si nu se supara daca nu primesc, care stiu sa renunte sau sa mearga pana la capatul lumii pentru ei, detasati, jucandu-se intr-o lume in care totul se vrea atat de serios.

Pot uneori parea neserioasa, insa pentru cei care ma cunosc ei stiu ca daca ma bag in ceva ma implic, pun suflet, sunt mereu un copil care se joaca, insa care atunci cand nu mai simte sa continue ceva se opreste si isi asuma consecintele. Nu ma tem ca voi ramane vreodata singura. Nu am fost si nu voi fi niciodata singura. Ma am si ma voi avea mereu pe mine. Iar in mine se gasesc toti ceilalti eu... insa unii inca nu stiu ca toti suntem unu :)
Daca nu esti fericit ca esti sarac, bolnav, neiubit, nevalidat, ca a spus cineva niste cuvinte de abuz si le-ai luat personal... ai dreptate. 
Daca in aceleasi conditii alegi sa te iubesti maxim, vei constata ca asta se simte in jur si abundenta, sanatatea, relatiile armonioase vor incepe sa curga spre viata ta, fiindca energia ce o emani atunci cand esti fericit atrage si mai multe rauri de fericire. 
E in puterea ta sa fi fericit!
Nu o da nimanui decat daca vrei sa te autocondamni la nefericire.
Iubesc viața pe care o am nu pentru ca e mai usoara decat a altora, ci pentru ca am ales sa fiu fericita ca OM. Sunt SINGURA responsabila de fericirea mea.
De ani de zile viata mea s-a schimbat. Nu intr-o clipa, ci clipa de clipa. Nu mai las responsabilitatea pentru fericirea mea nimanui. Nu e treaba cuiva sa ma care in spinare si sa fie coplesiti de toanele mele despre fericire. 

Nimeni nu va putea sustine fericirea mea, fiindca sunt capricioasa, ca noi ceilalti, iar cine spune ca va fi o povara usoara pentru tine ca sa il faci fericit te pacaleste si te trezesti ca o sa fie nefericit cu tine ca nu poti sa faci sa fie mai rece, mai cald, sa il sau o pazesi de cei ce o pot jigni, ca nu ii poti oferi destui bani, sau timp, sa sa ii faci servicii, sa ii dai atata atentie cat ar vrea fara sa iti ramana timp si resurse pentru tine, sau sa ii dai destula incredere in sine...
Fugi tare de cei ce spun ca nu te costa mult sa ii faci fericiti. Esti mancat de viu daca te bagi in asa ceva. Daca ti s-a urat cu binele si fericirea, stii exact ce ai de facut: sa intri in jocul cuiva care te pacaleste ca poti sa il sau sa o faci fericita. Distractie placuta! Si trezire rapida...
Nu conteaza unde locuiesti pe glob, nici cati ani ai, nici ce sex, nimic nu te impiedica sa iti revendici fericirea si sa le dai celorlalti inapoi puterea de a se face fericiti.
Viata ta va deveni mult mai usoara si nu te teme, va fi mai constienta si palpitanta, fiindca acum te prinzi de hatisurile in care te pierdeai candva, si oricum nu iti va iesi sa te simti fericit dintr-odata si pentru totdeauna prin tine insuti doar pentru ca ai declarat brusc asta public sau ai facut un angajament doar pentru tine.

E o calatorie spre o destinatie facuta din atatia pasi si atatea opriri, destule cat sa analizezi ce ai facut ceas de ceas, atatia pasi cati ai nevoie sa intrupezi in tine fericirea.
Spor la fericire cu tine insuti!"
Si vorba lor, "cum te cresti, asa te ai!"

8 comentarii:

  1. Mutumesc Crina :)....inca o dovada ca in fiecare zi primim exact de ce avem nevoie...si alegerea este a noastra ce facem cu aceste "cadouri" ! Viata e frumoasa si fericirea este in noi numai sa fim autentici in tot ce simtim...gandim ... exprimam...
    si traim. MULTUMESC pentru cadoul ce am primit azi dela Tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc Crina! Ai o grădină superbă, multe soiuri superbe. Aș vrea să ascult izvorul grădinii tale, dar cu toții ne ferim de umbrele noastre vechi, așa că sperăm la o nouă umbră. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, pentru sfaturile bune. ok

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot să folosesc din sfaturile tale? Să le probez? Ai dreptate în mare parte cu mici umbre, totuși ele sunt necesare. Toți ne ferim de rău, chiar dacă nu-l putem evita tot timpul. Cu toții ne adaptăm și nu depinde de noi dacă vine noaptea, dar există lanterne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rău e doar o etichetă pusă de mintea noastră. La nivel Universal acel "rău" poate fi considerat de fapt un mare bine, dovedit în timp, ulterior.
      Nu depinde de noi dacă e noapte ori zi, e drept. De noi depinde doar să conștientizăm că noaptea și ziua sunt doar decoruri pentru scenetele pe care le învățăm înspre a deprinde ... veșnicia... :) Cele bune vă doresc!

      Ștergere
  4. Deci punerea în starea de fericire este tratamentul pentru vindecare? Trezirea este antrenamentul pentru a fi 2 ore fericit? Interesant. Mersi pentru pont.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa mine fericirea este arta de a face fata realitatii asa cum este ea nu cum am vrea noi sa fie.
    Daca se nimereste sa fie cum vrem e ok, daca e diferita realitatea de ce vrem, e ok din nou, chiar daca niciodata nu va fi cum vrem noi tot e ok. Am testat versiunea in care am vrut si nu a iesit, am experimentat blamare, neputinta, suferinte de tot soiul...
    Am devenit puternici fiindca am fost o vreme slabi, am devenit neinfricati fiindca ne-a fost teama si ne-am provocat fricile, am devenit intelepti fiindca am invatat si invatam din prostiutele facute din nestiinta, ignoranta sa ne ridica, sa mergem mai departe sa vedem ce mai urmeaza si nu conteaza daca nu ne iese cum vrem sau daca ajungem ultimii dar facem de fiecare data cat putem. Nu judecam cu identitatea prezenta trecutul.
    Acum stim poate cum ar fi fost mai bine sa facem ca sa obtinem ce vroiam, insa am obtinut experienta, calatoria, si nu e in masura ego prezent sa judece versiuni anterioare ale sale.
    Suntem aici sa onoram versiunile anterioare care au condus la versiunea actuala despre noi, schimbatoare si ea, insa parte dintr-un continuum a ceea ce suntem de fapt...
    asa ca draga clipa suntem pregatiti pentru tine aici si acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Fericirea e arta de a jongla cu acceptarea a tot și a toate și libertatea obținută din abandonul conștient al frâielor controlului dictat de ego. Minunat! Mulțumesc, Crina!

      Ștergere
  6. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine { Dr dawn acuna }! Soțul meu a încetat să completeze actele de divorț după ce te-am contactat pentru a mă ajuta să opresc divorțul cu soțul meu și acum lucrurile merg mult mai bine acum. După cum ați spus, tot procesul privind divorțul a fost anulat și femeia rea ​​care provoacă problema în căsnicia mea a fost trimisă de soțul meu și acum suntem fericiți împreună, dacă aveți probleme în relație sau căsătorie sau orice alte probleme. , îi puteți e-mail la: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp ei ( +2348032246310 ).

    S-a specializat pe următoarele vrăji:

    *Vrăji de dragoste
    *Vrăji de căsătorie
    *Vrăji de bani
    *Vrăji de frumusețe
    *Vrăji de bogăție
    *VÂRGILE DE ATRACȚIE SEXUALĂ
    *VRAJI DE VINDECA HIV
    *Vrăji de cazinou
    *ELIMINAȚI Vrăjile de blestem
    *Vrăji de protecție
    *Vrăji de loterie
    *Vrăji de noroc
    *VORGE DE FERTILITATE

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.