Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 10 mai 2017

Cazuistica recenta despre doua fetite: una cu buza cazuta peste noapte, cealalta muscata de capusa, limbrici etc...

Cazul 1.

Buna ziua dna doctor, tocmai s-a trezit fetita mea de 2 ani si 7 luni cu gurita stramba. M-am panicat. Inainte sa se culce a spart o veioza si bunica n-a certat-o, doar s-a suparat putin. Cred ca fetita s-a speriat pt ca a intrebat-o de cateva ori daca mai e suparata, chiar si din somn s-a trezit si primul lucru asta a intrebat buni mai esti suparata??? Va rog sa ma indrumati cum sa procedez????  I-am spus deja ca bine ca a spart-o ca era veche si urata....dar probabil nu se intampla minunea intr-un minut. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Multumesc. Cu stima, ...

Raspuns Dr. Crina:

Pe buni o intreaba daca mai e suparata si parerea de rau a bunicii fata de veioza veche o simte fetota ta, asa ca nu tine sa ii spui tu ca era veche si ce bine ca s-a spart, tu care nu ai atasamente fata de veioza :) ci e bine primit de la buni care trebuie sa constientizeze:

- ca era doar o veioza indiferent de la cine provenea, odata cu spargerea ei fetita a scapat-o de atasamente de lucruri ca sa invete sa onoreze fiinta de la care a primit veioza pentru ce era ca om si pentru ce reprezinta omul in sufeltul bunicii, nu pentru darul in sine,

- sau daca a cumparat-o buni sa inteleaga si buni si fetita ca lucrurile sunt pentru a fi folosite, ne straduim sa avem grija de ele, dar daca din neatentie se sparg invatam sa fim si mai atenti, nu speriati de bombe, si invatam totodata sa nu lasam la indemana copiilor ce poate fi spart si nu putem trai fara acele obiecte, atasamente :)

Vorbeste cu ea in somn, mai ales bunica e de dorit sa ii vorbeasca atunci cand doarme, dar cu tine de fata sa simti tonul si energia bunicii daca intr-adevar este impacata cu spargerea veiozei, ca daca nu ai fost acolo nu sti ce cuvinte grele a spus si cat de suparata a fost in acel moment, iar fetita intrupeaza ceea ce sufletul ei nu poate procesa.

Conteaza si pe ce parte ii cade gurita, ca sa vezi cum o internalizeaza pe buni in sufletul ei.

Paralizia, parezele inseamna conflict motor! Adica:

O gura foarte dezamagita are colturile lasate...

doar vorbeste-i fetitei cand se joaca, poti chiar sa ii citesti asta cand doarme sau se joaca. Nu i se spun in fata lucruri serioase copilului pana la 4-7 ani, ci el invata prin joaca si povesti, spuse sau citite si cand ii citesti povesti nu stai sa te uiti in ochii lui! Ci astepti sa doarma linistit sau va bucurati in brate de poveste.

Vezi daca nu mai e ceva ce ati patit tu sau tatal ei sau alti apartinatori din mediu, ceva foarte grav in mintea celui patit sau celui ce a comis ceva grav, fiindca pana la 4 ani somatizeaza inconstient tot ce patiti voi si tineti secret.

Ce ati facut careva din voi si fetei ii cade gura ca sa nu vorbeasca despre ce a facut cineva drag si nu se face!?

Gasesti pe blogul autovindecarea.blogspot.com  un cont de donatii si daca simti sa contribui cu ceva pentru cei pe care ii ajut prin ONG, pentru mine inseamna ca timpul meu este valoros pentru oameni si ma mobilizez sa raspund cererilor de ajutor, ca si a ta de azi.
Tie si problemei fetitei v-am dat 25 de minute din el :) Informatia apartine tuturor. Cu drag, Crina.

Cazul 2.

Buna ziua .Fetita mea a fost muscata de o capusa   Am scos capusa .Doctorul mie prescris amoxacilina pt omorarea bacteriei .Puteti sa ma sfătuiți  cu ceva? Multumesc.

Raspuns Dr. Crina

Capusa inseamna vampirism. Vezi pe cine resimte fata ta ca si vampir daca fetita este mai mare de 4-7 ani.
Daca e pana in 7 ani atunci cauta pe cineva dintre cei care stau cu fata si care se simte vampirizat de cei din jur, secat de viata, gen nora de soacra, mama de tata sau tata de mama, apetituri sexuale necontrolate sau disproportionale pentru parteneri fie ca durata, intensitate sau frecventa. Depinde de unde a fost muscata. Daca iti e frica de boala Lime da-i amoxi, daca nu asta e.

Mamica fetitei scrie:

Are 4 ani 8 luni.
A avut si limbrici.
Ia wormex
De ceafa dreapta.
In par

Raspuns Dr. Crina

Daca e pana in 7 ani atunci cauta pe cineva dintre cei care stau cu fata si care se simte vampirizat de cei din jur, secat de viata, gen nora de soacra, mama de tata sau tata de mama, apetituri sexuale necontrolate sau disproportionale pentru parteneri fie ca durata, intensitate sau frecventa. Depinde de unde a fost muscata. Daca iti e frica de boala Lime da-i amoxi, daca nu asta e.

Parul e legat de frumusete si ceafa e locul in care nu poti sa vezi cine te suge pe la spate. E stangace sau dreptace fata voastra, ca dreapta e partea partener, adica tata, frati, surori, cei considerati egalii ei, iar stg are legatura cu mama sau fiinte de care are grija sau care au grija de ea.

Mama fetitei:
e dreptace, foloseste si stanga

Dr. Crina:
Oricum e bine sa va analizati vietile toti cei care stati cu ea. Inclusiv educatoare care ii trage de par pe copii, si ii apuca din spate

Mama fetitei:
Locuim cu bunica cumnata si 2 nepoți de la cumnata
Sotul e plecat
De olivia are grija bunica dar si cumnata cand sunt la serviciu

Dr. Crina:
Cine tine casa si cine se simte vampirizat. A cui e casa? Cine e intrus si ii seaca pe ceilalti si fetita ta somatizeaza ce nu puteti voi spune sau nu puteti inca sa va schimbati raportarea unii la altii si sa va iubiti neconditionat ca neintamplator sunteti in aceasta formula in acel spatiu cu totii

Bunica e mama ta sau a sotului? Sotul e plecat sa munca sau plecat la alta? Cine pe cine simte in ceafa orice face?

Vindeca in tine ce nu iti convine ca fetita sa nu mai somatizeze ce nu iti convine tie fiindca de la 3-4 ani incepe sa asume ca trairile tale si ale celor din jur, pe care le resimte sunt ale ei, si de la 7 ani vorbeste si gandeste si simte ca si cei care au crescut-o

Mama fetitei:
bunica e soacra

Dr. Crina:
Cand doarme vorbeste cu ea despre ce si cum te simti, ce te face fericita, invat-o sa caute in viata mereu sa fie fericita, fa cu ea un fel de sedinta de familie in care sa va spuneti unii altora ce v-a deranjat peste zi ca sa nu se adune frustrari si resentimente

Mama fetitei:
Sotul e plecat sa munceasca
Ma recunosc in situatia asta
Simt ca soacra si cumnata imi calca spatiul

Dr. Crina:
A cui e casa? Locuinta in care stati?
Soacra mai are alta casa? O au de dinainte sa intri tu in viata lor?

Mama fetitei:
E pe numele soacrei si sotului in acte,
eu si sotul am platit casa
Apoi cumnata sa departit si s-a mutat cu noi

Dr. Crina:
Gaseste-ti linistea fiindca otravesti fata degeaba cu medicamente foarte toxice pentru alte organe, daca nu iti schimbi perceptiile despre locuitul cu familia sotului in casa ta.

Iar fata ta somatizeaza si sufera sa te doara destul de tare suferinta ei sa te maturizezi emotional si sa nu mai pui la suflet ce fac altii, sa inveti sa iti comunici armonios nevoile ca sa te aiba de mama= colega mai mare de la care sa invat ca fetita sa nu contabilizez gratis conflicte si stari neplacute ci sa le exprim cu blandete si sa am o viata plina de bucurie rezultata din increderea in sine si mai ales din iubirea de sine, iubirea neconditionata de ce face sau nu face cutare, iubire cu care mama trateaza fiintele din jurul ei :)

Gasesti pe blogul autovindecarea.blogspot.com un cont de donatii si daca simti sa contribui cu ceva pentru cei pe care ii ajut prin ONG, pentru mine inseamna ca timpul meu este valoros pentru oameni si ma mobilizez sa raspund cererilor de ajutor, ca si a ta de azi.
Tie si problemei fetitei v-am dat 46 de minute din el :) Informatia apartine tuturor. Cu drag, Crina.

Mama fetitei:
Mental stiu asta
Nu stiu sa aplic
Multumesc

Dr. Crina:
Opreste-te odata pe ora si analizeaza cum ti-ai trait viata in ora care tocmai a trecut din viata ta si vezi ce si cum poti face diferit pentru ca viata ta sa fie mai buna chiar daca ceilalti nu se vor schimba cu nimic...

...pentru ca tu si cei dragi tie beneficiati de energia cu care te raportezi la ei si fetita nu e cu nimic vinovata de frustrarile si supararile si neimplinirile tale sau ale apartinatorilor :) cum nici tu nu esti de vina pentru ce nu sti, nu intelegi, si de cand intelegi poti actiona diferit! Schimbarile le vezi zi de zi, pas cu pas!

Nu plantezi azi un sambure de caisa si vrei pe dimineata urmatoare sa culegi caise. Camd intelegi cat conteaza ca atunci cand creste fetita ta sa fi beneficiat de momentele in care ai ales sa actionezi, nu sa te plangi, si cat de minunat ati crescut impreuna iti vei da seama ca a meritat sa te opresti pentru tine si pentru ea sa faci curat in emotiole tale, sa inveti sa nu ai asteptari si sa te bucuri de orice oti scoate viata in cale fiindca este o sursa de maturizare.

Nu exista om care nu se poate schimba ci doar cineva care inca nu si-a pus diamantele la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.