Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Corpul Conştient / Conştientizarea corpului prin mişcare - pentru eficientizarea performanţei de mişcare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii

A face imposibilul posibil, posibilul uşor şi uşorul elegant
                                                                            
Corpul Conştient
Armonizarea posturii corporale
Masaj - Terapii manuale - Gimnastică Funcţională

Invitaţie la un atelier inedit de Educaţie a Mişcării.  

Tematica:
Conştientizarea corpului prin mişcare - pentru eficientizarea performanţei de mişcare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii

Prin mişcări gentile şi atenţie bine direcţionată ajungi, pe parcursul acestui atelier, la îmbunătăţirea schemelor de mişcare de la nivelul creierului şi creşterea funcţionalităţii tuturor mişcărilor vieţii de zi cu zi sau a performanţei sportive. Învăţând şi exersând această metodă de exerciţiu fizic, îţi poţi creşte uşurinţa şi amplitudinea de mişcare, îţi poţi îmbunătăţi flexibilitatea şi coordonarea, şi poţi redescoperi propria capacitate pentru mişcări eficiente şi graţioase. Aceste îmbunătăţiri vin adesea, cu creşteri ale calităţii funcţionale în alte aspecte ale vieţii.
Gimnastica Funcţională se bazează pe principii ale fizicii şi biomecanicii, şi pe o înţelegere empirică a procesului uman de învăţare şi dezvoltare. Gimnastica Funcţională determină o expansionare a imaginii de sine, prin secvenţe de mişcare ce supun atenţiei părţi a ceea ce eşti, dar care în mod obişnuit sunt în afara conştientizării tale; astfel, prin asimilarea acestei metode, ajungi să integrezi în mişcările tale zilnice mai mult din cine ce eşti tu.

În urma participării la acest workshop, devii mai conştient de rigidităţi şi scheme neuro-musculare greşite ce au devenit obişnuinţe pentru tine, îţi îmbogăţeşti opţiunile de acţiune prin noi modalităţi de mişcare. Prin această senzitivitate crescută a mişcării fizice, Gimnastica Funcţională te susţine în a-ţi trăi viaţa mai plenar, eficient şi confortabil.

Îmbunătăţirea funcţiilor fizice nu sunt neapărat o finalitate în sine. Aceste îmbunătăţiri se bazează pe dezvoltarea unei conştientizări funcţionale mai comprehensive, care reprezintă adesea o cale spre o dezvoltare funcţională mai largă, în contextul mediului şi modului tău de viaţă.

Ce se întâmplă la acest workshop:

Workshopul se desfăşoară în două etape, respectiv un Seminar cu Atelier Practic(3 iunie) şi un Atelier Practic de Aprofundare(18 iunie).
1.     Seminarul cu Atelier Practic(3h) - ai parte de o prezentare interactivă (2 reprize de câte 45 minute) a unor elemente de dinamică posturală, cu efecte şi cauze ale dezechilibrului postural, şi prezentarea unor modalitaţi de prevenţie sau recuperare a potenţialului maxim de mişcare-acţiune.
Celelalte 2 reprize de câte 45 de minute sunt dedicate abordării gradate a părţii practice a Gimnasticii Funcţionale, elementul cheie de obţinere a rezultatelor propuse(vezi mai jos).
2.    Atelierul Practic de Aprofundare - constă din trei ore de mişcare atentă, gentilă dar profundă. Eşti ghidat cu atenţie spre conştientizarea paternurilor de mişcare ale corpului şi a rigidităţii pe care acesta a acumulat-o în timp; simţi, pe măsură ce exersezi sub ghidare atentă, felul în care acestea dispar cu ajutorul unor exerciţii simple, lipsite de efort şi totuşi atât de eficiente.

La ce te aştepţi în urma practicii Gimnasticii Funcţionale:
·         armonizarea posturală
·         disponibilitatea energetică crescută
·         imagine si stimă de sine imbunătăţite
·         creşterea eficienţei şi eleganţei mişcării în viata de zi cu zi şi în activităţi specifice(sport, dans, actorie, muzică)
·         eliberarea de tensiunile acumulate în timp
·         relaxare psiho-emoţională
·         adeseori dispar durerile(chiar şi cele vechi şi persistente)
·         libertate crescută de mişcare şi alegere a opţiunilor de mişcare
·         recuperare eficientă după efort
·         recuperare completă sau parţială după traume sportive sau accidente

!!!  Efectele  foarte profunde ale acestei metode de exerciţiu fizic, sunt datorate principiilor de lucru, şi atenţiei direcţionate foarte specific, nu atât asupra intenţiei şi finalităţii mişcării(a atinge, ajunge, trage, împinge,etc...) cât a senzaţiei şi procesului în sine; ajungem astfel, la a ameliora postura şi a creşte funcţionalitatea tuturor mişcărilor folosite în viaţa de zi cu zi sau în activităţile sportive şi artistice!   

Înscrierile se fac până în data de 2 iunie, pe adresa: iuliancristianmihai@gmail.com(nume, vârstă, aşteptări cu privire la seminar)
Confirmarea rezervării locului se face în urma plăţii sumei integrale pe numărul de cont ce îl primeşti prin e-mail, în urma exprimarii dorintei de participare.

Rezervă-ţi un loc până în data de 20 mai şi primeşti o reducere de 20 ron! 

Locatia:  Sala de conferinţe a hotelului Central   str. Victor Babes, nr. 13
Participare:  240 ron
Participare separată: Seminar 3 iunie - 100 ron   +   Atelier 18 iunie  - 140ron 
Momentul desfasurarii:
Miercuri   3  iunie  2015   orele 18:00 - 21:00
                                      Joi           18 iunie  2015    orele 18:00 - 21:00
        
Acest workshop, poate fi considerat ca o posibilitate de a învăţa un program de menţinere a stării de sănătate prin mişcare, ce îţi va fi util pe tot parcursul vieţii!


Cristian Iulian – kinetoterapeut - specializat în Terapie Miofascială şi Gimnastică Funcţională


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.