Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 3 aprilie 2015

Conflictele care afecteaza glanda tiroida, paratiroida, ductele tiroidiene si hipofiza

Gusa, struma, bolile Hashimoto, Basedow, noduli tiroidieni, hipertiroida, hipotiroida, hipotiroidism si hipertiroidism, cancer la tiroida
Tiroida şi paratiroida – sunt glande endocrine şi au rolul de a secreta hormoni în sânge.
Tiroida este una din cele mai mari şi importante glande ale organismului. Este localizată în loja
cervicală anterioară, inferior de cartilajul tiroid („mărul lui Adam” cum este el numit la bărbaţi ) şi secretă mai mulţi
hormoni, în principal tiroxina, triiodotironina şi calcitonina. Prin hormonii pe care îi produce, tiroida influenţează foarte multe procese metabolice din organism. Nodulul rece ( hipofuncţional ) nu produce hormoni tiroidien
prin urmare, la radiografia cu substanţă de contrast (iod radioactiv), acesta nu absoarbe iodul apărând „rece” pe film, adică deschis la culoare. Un nodul care produce o cantitate semnificativă de hormoni tiroidieni (hiperfuncţional) va apărea mult mai închis la culoare şi va fi numit „nodul cald”.
Glanda tiroida are doua parti: stanga si dreapta. Fiecare are un alt tip de conflict care nu depinde de lateralitatea mainilor.
Pe langa glanda tiroida mai exista si ductele prin care ies hormonii si care au un alt conflict. Se face din nou diferenta intre cele din stanga si cele din dreapta.
Mai exista si landa paratiroida, care de asemenea se imparte in partea stanga si dreapta si fiecare are un alt tip de conflict.
Partea dreapta este legata de a primi/incrementa ceva iar partea stanga este legata de a scapa/reduce ceva (similar la amigdale, ureche, faringe si toate organele din cap la care nu conteaza lateralitatea mainilor)
Deci avem in total 6 conflicte diferite numai la tiroida (impreuna cu ductele si paratidoida) si mai avem inca doua la
hipofiza. Hipofiza influenteaza de asemenea producerea de hormone si indirect afecteaza tiroida.
Glanda tiroida, paratiroida si hipofiza sunt controlate de cerebel iar ductele glandei tiroide de scoarta creierului mare.
============================
Ductele glandei tiroide
Conflict legat de sentimentul de neputinţă: „Mâinile mele sunt legate.
Nu pot face nimic în această situaţie.”, „Mă simt neajutorat.” sau „Ar trebui făcut ceva urgent, dar nimeni nu ia nicio
măsură”. De exemplu: persoanele din zonele care au fost inundate, rămase fără curent;
persoanele din zonele care au fost sărăcite; persoana care aşteaptă la urgenţe pentru un apropiat.
Faza activa de conflict: Semnificaţie biologică: lărgirea ulceroasă a ductelor astfel încât să poată fi eliberată mai multă tiroxină în fluxul sanguin (iniţial în tractul intestinal, actualmente în fluxul sanguin).
Ulceraţii în fostele canale excretoare ale tiroidei, care sunt închise spre exterior (canalele excretoare anterioare sunt glande endocrine în prezent). Ulceraţiile nu sunt vizibile însă pot fi simţite ca o tensiune/întindere dureroasă în tiroidă = hiperestezie.
Faza de reparatie: Dezvoltarea aşa-zisei eutiroidie smile emoticon funcţie normală a glandei tiroide), precum şi chisturi tiroidiene retrosternale sau mediastinale. Chisturile eutiroidiene sunt echivalente chisturilor Non-Hodgkin (vezi coloana din
dreapta). Acestea sunt numite „strumă smile emoticon guşă) eutiroidiană” sau „guşă benignă”. Hipoestezie (în concordanţă cu „modelul mucoasei esofagului arhaic”).
==================
Glanda tiroida
Partea stanga: Conflict de a nu fi suficient de rapid pentru a scăpa de îmbucătură/bucăţică, datorită secreţiei
hormonale insuficiente. De exemplu, nu au vândut stocurile devalorizate în timp.
Partea dreapta : Conflictul: a nu fi suficient de rapid pentru a apuca îmbucătura/bucăţica alimentară dorită pentru că individul este prea lent. De exemplu: vânzătorul trebuie să facă repede afacerea, ca să fie mai rapid decât
concurenţa; trebuie să predau la timp contabilitatea altfel voi fi amendat; trebubuie să cumpăr rapid acţiuni fiindcă le creşte valoarea. A nu fi capabil de a dobândi/captura un lucru, obiect, idee.
Semnificaţie biologică: numai tipul secretor: creşte producţia de tiroxină îmbunătăţind metabolismul, ceea ce permite individului să fie mai rapid în a apuca „bucăţica” dorită. Creştere adeno compactă de tip secretor, sub formă de conopidă, aşa-numita Strumă tare cu hipertiroidism respectiv tireotoxicoză (boala Basedow). Hipertiroidismul îmbunătăţeşte metabolismul care devine mai accelerat, provocând pierderea în greutate, tahicardie
(ritm cardiac rapid) sau aritmie (ritm cardiac neregulat), hipersudoraţie (transpiraţie abundentă), nervozitate şi irascibilitate.
Faza de reparatie: Adeseori tumori tiroidiene noduroase, încapsulate. Dacă sunt prezente ciuperci sau
micobacterii TBC, are loc o descompunere (necrozare) a nodulilor cazeoşi tuberculoşi. Acest lucru reprezintă cursul biologic natural. După faza postconflictuală - PC, nivelul hormonal revine la normal. În cazul recidivelor şi în prezenţa micobacteriilor şi a ciupercilor - situaţie fals diagosticată ca tiroidita Hashimoto - apare hipotiroidismul ca urmare a necrozărilor succesive. În cazul în care, prin tratamente medicamentoase se distrug simbiotele
noastre - bacteriile TBC, vor apare numeroase tumori încapsulate. Ulterior, aceste tumori nu se mai necrozează, determinând apariţia hipertrofiei tiroidiene. Timp de nouă luni, până la încapsularea completă, aceşti noduli sunt în conexiune cu restul glandei şi secretă hormoni tiroidieni (hipertiroidism). În acest caz se recomandă îndepărtarea chirurgicală a nodulilor.
Caz de functie marita a tiroidei datorita cresterii unei tumori: un medic anestezist de 32 de ani trebuia sa-si faca lucrarea de doctorat, pe care si-a imaginat-o ca fiind usoara. Insa de 4 ani lucreaza deja la ea si inca trebuie sa amane predarea ei.
A facut o hipertiroidie pe ambele parti: stanga: pentru ca nu este destul de rapid ca sa predea lucrarea si pe dreapta: pentru ca nu este destul de rapid ca sa obtina titlul de doctor
Se trateaza cu medicamente care blocheaza functia tiroidei. Solutia reala ar fi sa predea cat mai rapid lucrarea de doctorat. Atunci tumoarea din tiroida ar fi destramata printr-un proces cazeos si functia tiroidei s-ar normaliza.
=================================
Glanda paratiroida
Glandele paratiroide sunt glande endocrine având dimensiuni comparabile cu un bob de linte.
De regulă sunt în număr de 4, fiind situate pe faţa posterioară a glandei tiroide. Se vascularizează şi se inervează din vasele ş inervii tiroidei, având o consistenţă mai moale decât aceasta. Pot exista şi paratiroide accesorii, cu un aspect lenticular, având suprafaţa netedă şi de culoare mai deschisă decât tiroida. Glandele paratiroide secretă doi hormoni: parathormonul (PTH) cu acţiune hipercalcemiantă prin creşterea reabsorbţiei calciului din intestin, şi tirocalcitonina cu acţiune hipocalceminată.
Partea dreapta: Incapacitatea contracţiei musculare (activitatea musculară), deoarece nivelul de calciu este prea scăzut. Îmbucătura/ bucăţica dorită nu poate fi ingerată din cauza lipsei de secreţie. De exemplu: “Acest lucru nu pot să-l înghit.
Partea stanga: Conflict legat de incapacitatea de a nu putea scuipaceva. Incapacitate de contracţie muscular
(activitate musculară), deoarece nivelul de calciu este prea scăzut. A fi incapabil de a expulza îmbucătura/bucăţica nedorită din cauza lipsei de secreţie (secreţia stimulează muşchii). De exemplu: persoană care trebuie să
vândă cât mai repede un imobil pentru a primi banii de care are nevoie.
Semnificaţie biologică: numai tipul secretor: nivel ridicat de calciu pentru a îmbunătăţi
contracţia musculară, în special a musculaturii netede din partea dreaptă a „gâtului”, care
absoarbe îmbucătura/bucăţica alimentară. Creştere adeno compactă de tip secretor, sub formă de conopidă, aşa-numita strumă tare cu hiperparatiroidism (producere în exces a hormonului paratiroidian), care
reglementează nivelul de calciu. Acinii sunt rămăşiţe ale mucoasei intestinale vechi.
Atenţie!
A nu se considera osteoporoza (vezi mezodermul nou) ca fiind o consecinţă a hiperparatiroidismului, deoarece hormonul paratiroidian creşte nivelul calciului în sânge prin intensificarea reabsorbţiei intestinale.
Faza postconflictuala: Adeseori tumori tiroidiene noduroase, capsulate. Dacă sunt prezente ciuperci sau micobacterii are loc o descompunere (necrozare) a nodulilor cazeoşi tuberculoşi. Acest lucru reprezintă cursul biologic natural. După faza postconflictuală – PCL, nivelul hormonal revine la normal. În cazul recăderilor şi în absenţa micobacteriilor, apar numeroase tumori încapsulate ce determină hipertrofia glandei tiroide. Acţiunea micobacteriilor de necrozare a tumorilor, determină, în cazul recidivelor,
scăderea secreţiei de hormon paratiroidian. În acest caz pot apare spasme uşoare până la forma gravă cu blocarea laringelui.
============
Hipofiza – Lobul anterior
Atenţie! Competiţia oamenilor cu ei înşişi sau cu cei din jur, retrăită conflictual, determină tulburări hipofizare care, generează la rândul lor tulburări la nivelul glandelor endocrine (tiroida, gonadele, glandele mamare, etc.)
Adenohipofiza – (glanda pituitară);
- secretă următorii hormoni: prolactin hormonul foliculostimulant (FSH), hormonul luteinizant (LH), hormonul adenocorticotrop (ACTH), hormonutireo-stimulant (TSH), hormonul melanocito-stimulant (MSH),
somatotropina sau hormonul de creştere (STH sau GH). Cu originea într-o evaginare a stomodeumului primitiv = recesul hipofizar = punga lui Rathke.
Hipofiza partea dreapta: Conflict de a nu fi în măsură să prindă o îmbucătură, deoarece individul este prea mic. De exemplu: nu pot să iau contact cu mingea (baschet, volei). Bărbat pensionar nu mai simte mirosurile, nu mai aude bine, nu mai are echilibru, nu poate reţine familia lângă el. Conflict de a nu fi în măsură să hrănească copilul sau familia. De exemplu: femeie care îşi creşte singură copilul şi i se diminuează salarul sau orele de lucru sau o femeie însărcinată.
Hipofiza partea stanga: a. Conflict legat de incapacitatea de a scăpa de o “bucăţică fecală”, îmbucătură urâtă, deranjantă, mizerabilă, dezgustătoare pentru persoana în cauză, deoarece deschiderea “esofagului arhaic”
este prea mică. De exemplu: Nu pot să scap de porecla care mi s-a dat.
b. Conflict legat de dorinţa de a scăpa de neputinţa de a-şi hrăni copilul, familia sau persoanele apropiate.
Semnificaţie biologică:
a. creşterea producţiei hormonilor de creştere pentru a fi în măsură să prindă îmbucătura.
b. celulele producătoare de prolactină: creşterea producţiei de prolactină pentru o asistenţă mai bună pentru copil sau partener
1- Adenomul hipofizar, compact, sub formă de conopidă, de tip adeno, cu rol secretor, creşte producţia de hormoni de creştere. Rezultatul: o creştere reală la copii şi adolescenţi (gigantism în conflicte îndelungate) şi acromegalie (dezvoltarea exagerată a extremităţilor şi viscerelor) la adulţi.
2- Eliberare crescută de prolactină. Rezultatul: creşterea producţiei de lapte
Dacă conflictul este foarte puternic sau de lungă durată, în faza activă pot apare dureri puternice de cap ca urmare a comprimării glandei (deoarece hipofiza este situată în şaua turcească a osului sfenoid).
În cazul unei femei însărcinate, nerezolvarea conflictului până la naştere poate determina hipersecreţie adenohipofizară la copil (gigantism).
============================
Comentariu: nu sunt cunoscute toate conflictele care afecteaza hipofiza avand in vedere ca ea are mai mult decat aceste doua functii legate de crestere si de productia de lapte ! Dr. Hamer mentioneaza numai un conflict care afecteaza doua functii.
==============================
Caz de nodul/chist la ductele tiroidei.
Barbat/dreptace “Intr-o zi m-am sculat dimineata si m-am pipait la gat caci aveam o senzatie de presiune. La pipait am simtit o bila tare de 1 cm marime. Apasatul era dureros. M-am speriat si am pipait de mai multe ori, ceea ce a marit frica si durerea. Am fost atat de speriat incat am sunat imediat medicul si am cerut un termin. Pe langa un chist/nodul de 4 mm la tiroida medicul a mai constatat la ecograf si altele mai mici.
Dupa cateva zile insa chistul/nodulul s-a retras astfel incat nu am mai putut sa il simt. Am primit de la medic hormoni (L-THYROXIN) pe care le-am luat regulat. In urmatorii 2 ani la fiecare 6 luni s-a facut un control. Valorile din sange erau normale. La acest moment credeam ca asta se datoreaza pastilelor luate. Insa in 2004 am luat parte la un seminar despre Noua medicina germana si am inceput sa ma intreb de la ce mi-a aparut acest nodul si de ce iau zilnic medicamente. Asa ca am inceput sa caut conflictul care a declansat boala. Singur insa nu am putut sa-l gasesc. L-am gasit mai tarziu cu ajutorul unui terapeut care practica Noua medicina si era exact ceea ce Dr. Hamer a spus despre acest tip de simptome „senzatia de neputinta, senzatia ca iti sunt mainile legate si ca nu poti face nimic“.
Conflictul meu: Intr-o zi cineva m-a sunat sa-mi spuna ca un cunoscut are cancer. Aceasta veste m-a surprins foarte tare si imi aduc si acum aminte situatia de parca s-ar fi intamplat ieri. Nu am mai putut sa vorbesc dupa aceasta veste, m-am asezat pe sofa si am ramas socata. As fi dorit atat de mult sa-l ajut, sa pot face ceva pentru el. Zile in sir m-am gandit la acest cunoscut, gandurile mele erau mereu la el. Cam la 6 luni dupa operatie cunoscutul a inceput sa mearga din nou la serviciu si ii mergea din nou bine. Aceasta veste m-a linistit foarte mult si exact dupa aceasta a doua veste bucuroasa am pipait pentru prima oara nodulul de la gat. Deci totul a fost exact asa cum a descris Dr. Hamer. Am renuntat la pastile dar mi-am mai facut de cateva ori analize de sange. Si acum, fara pastile, valorile de la analize erau normale, spre marea uimire a medicului meu. De atunci nu am mai fost la medic.“

Comentarii (unele :))... 
In semintele de la cele mai multe plante sunt toxine puternice ca sa le protejeze de a fi mestecate/digerate de animale. Mai ales cand acestea au un gust amar. Este cazul si la semintele de grapefruit sau cele de caise amare cu care se combat tumorile. Toxinele naturale ajuta 
a) un pic la lichidarea mai rapida a celulelor din tumori, dar ajuta numai daca tumoarea este deja in procesul de destramare si conflictul a fost incheiat. 
b) ca orice toxine (cofeina, antibtiotic, citosstatice) scot corpul din starea vagotona in cea simpaticotona unde simptome dispar temporar ca sa apara la loc. 
Practic sunt cistostatice naturale, insa asta nu inseamna ca princiul acesta de actionare contra tumorilor este bun. In plus trebuie difreantiat intre reparatii dupa ulcerare si destramare dupa crestere. Cum la destramare sunt mereu necesare bacterii, toxinele, fie si naturale, le pot lichida. Oamenii fac multe dar nu inteleg mai nimic din ceea ce fac.

Caz de functie marita a tiroidei datorita cresterii unei tumori in urma unui conflict: un medic anestezist de 32 de ani trebuia sa-si faca lucrarea de doctorat, pe care si-a imaginat-o ca fiind usoara. Insa de 4 ani lucreaza deja la ea si inca trebuie sa amane predarea ei. 
A facut o hipertiroidie pe ambele parti: stanga: pentru ca nu este destul de rapid ca sa predea lucrarea si pe dreapta: pentru ca nu este destul de rapid ca sa obtina titlul de doctor
Se trateaza cu medicamente care blocheaza functia tiroidei. Solutia reala ar fi sa predea cat mai rapid lucrarea de doctorat. Atunci tumoarea din tiroida ar fi destramata printr-un proces cazeos si functia tiroidei s-ar normaliza.

Multumim Gabriel Marsian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.