Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 22 mai 2013

Cu exercițiul Jin Ji Du Li putem întârzia îmbătrânirea și preveni numeroase boli, ca de exemplu scăderea memoriei

Nu-i așa că pare foarte simplu?
Faceți acest exercițiu simplu și eficace și veți vedea... Este important ca în timpul efectuării exercițiului Jin Ji Du Li ținem ochii închiși.
Atenție exercițiul se face cu ochii închiși!

Exercițiul constă în a sta într-un picior, cu ochii închiși. Atât este tot exercițiul.

Să facem o încercare. Ne ridicăm, închidem ochii și încercăm să stăm drept cu un picior ridicat.
Dacă nu puteți sta în această poziție min. 10 secunde înseamnă că starea corpului vostru arată că aveți 60-70 de ani. Este posibil să aveți doar 40 dar corpul vostru a îmbătrânit mai repede.
Când am citit acest mail mi-am zis: „mare scofală, sunt sigur că-l pot face fără nici o problemă”.

Dezamăgire totală! M-am bucurat însă că am încercat. Am observat că pot face asta destul de ușor cu ochii deschiși, dar este cu totul altceva cu ochii închiși! Nu am putut să stau drept mai mult de 2-3 secunde.
Nu este important să ridicăm piciorul prea sus. Dacă organele noastre interne nu sunt în sincron, ne putem pierde echilibrul și dacă ridicăm piciorul doar puțin.

Chinezii sunt foarte buni cunoscători ai corpului omenesc.
Este liniștitor să știm că prin antrenare și practicare susținută ne putem recâștiga echilibrul.
După părerea specialiștilor chinezi, practicarea zilnică a acestui exercițiu timp de un minut, ne poate feri de demență!

Medicul chinez Zhong Li Ba Ren propune ca la începutul practicării exercițiului să încercați să nu închideți ochii de tot. Pe măsură ce avansați, puteți să o faceți cu ochii complet închiși.

Exercițiul Jin Ji Du Li , practicat zilnic ne poate ajuta la tratarea multor boli, ca de ex.: hipertensiune arterială, diabet, afecțiuni ale coloanei, senilitate.
Cartea medicului chinez Zhong Li Ba Ren intitulată „Mai bine ne ajutăm singuri, decât să așteptăm ajutorul medicilor” care tratează sănătatea noastră, a fost vândută anul trecut în China, în peste 1 milion de exemplare la prima ediție.

Concluzia medicilor chinezi este că bolile corpului omenesc apar atunci când apar probleme de coordonare dintre diverse organe interne, adică atunci când corpul își pierde echilibrul.

Exercițiul Jin Ji Du Li este capabil să regenereze acțiunea reciprocă a organelor pentru ca acestea să funcționeze corect.
În cartea sa medicul Zhong Li Ba Ren spune, că marea majoritate a oamenilor nu pot sta într-un picior, cu ochii închiși mai mult de 5 secunde, dar prin antrenamente zilnice pot depăși chiar și 2 minute. Cu cât mai mult putem sta în această poziție, cu atât mai puțin ni se va părea că este obositoare.

Pe măsură ce veți practica acest exercițiu veți observa o îmbunătățire a memoriei dar și a calității somnului. Dacă practicați zilnic timp de 1 minut exercițiul Jin Ji Du Li nu veți suferi de senilitate.

Medicul Zhong Li Ba Ren e explicat că prin picior trec 6 meridiane importante. Este posibil ca în timp ce stăm într-un picior în timpul exercițiului să simțim în picior o durere. În acest caz organele corespunzătoare meridianului respectiv primesc semnale și încep să reintre în echilibru. Prin această metodă toate canalele corpului nostru se concentrează asupra piciorului.

Practicarea exercițiului are o influență benefică asupra hipertensiunii arteriale și diabetului precum și a bolilor derivate din acestea. Vor înceta ăn scurt timp afecțiunile cervicale precum și ale coloanei. Ajută în mod hotărâtor la îndepărtarea senzației de picioare reci, precum și la întărirea sistemului imunitar.

Nu trebuie să așteptați în practicarea exercițiului Jin Ji Du Li până la apariția unei boli. Poate fi practicat aproape de oricine. Este benefic să se înceapă practicarea lui din tinerețe, căci în acest fel se pot preântâmpina o serie de neajunsuri la vârste înaintate.

Nu este recomandat persoanelor care au probleme cu picioarele, sau celor care nu pot sta timp îndelungat în picioare.

'' Linistea nu este absenta sunetului, ci absenta egoului''        
                                                                       Anthony de Mello

9 comentarii:

  1. imi place foarte interesant ,am sa va postez mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place foarte interesant. Aceasta exprimare denota analfabetism, ar trebuii sa stai cu ambele picioare ridicate ca sa-ti revii!

      Ștergere
    2. Dragilor, haideti sa ne adresam din suflet, ca avem cu totii uneori crize de timp, dar am si spune doua vorbe... iar uneori, chiar daca limba noastra dulce si frumoasa aduce multe, putem citi printre randuri si printre greseli intentiile bune ale celor care scriu din suflet ceva
      e bun venit ca semnal de atentionare, insa adesea este acolo sa ne autoanalizam si noua insine starea cu care ne intalnim cu Dumnezeul din celalalt.... adesea judecam si executam atat de repede ca nici nu am apucat sa iubim Fiinta Divina cu care ne intalnim... pe un blog, pe un site, la un ghiseu, la serviciu, in familie... Dumnezeu doar ne da agende ca si o factura, o nevoie ca sa ajungem in contact cu Divinul din Ceilalti si din Noi... ne deranjeaza ceva, ne place ceva ... motivul e acelasi... de a il Regasei clipa de clipa pe Dumnezeu in Tot ce Noi am scris pentru Noi in aceasta viata... sa cuprindem cat mai mult din ce putem fi invatand de la ceilalti EU
      legat de ambele picioare sus ca sa putem levita e nevoie de multa prezenta linistita si blandete cu noi insine :)

      Ștergere
    3. Boris Leonovick in momentul in care te legi de cineva ca e analfabet, fii sigur ca tu nu faci greseli (trebuii nu se scrie niciodata cu 2 i...)

      Ștergere
  2. degeaba traiesti cativa ani si nu cultivi existenta sufletului in relationare cu Creatorul Dumnezeu pt a trai o eternitate cu El

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca nu putem trai nici o clipa fara Dumnezeu, insa exista o posibilitate mai mare de a fi constienti de relatia noastra cu Dumnezeu atunci cand suntem si sanatosi...
      nu e vorba de ani ci de felul in care traim si vom iesi din aceasta viata... iar acest exercitiu daca il practicam si eu fac asta, cateva minute pe zi, chiar ajuta sa traim in prezent, sa constientizam ce se petrece in noi, cat de echilibrati mental suntem... constientizam realitatea acelui moment, ca o minte dezechilibrata nici nu se poate conecat la Creator in mod constient
      sa predicam cat de important este sufletul si relatia cu divinul fara sa nu o putem face ca nu ne tinem mintea focusata ca este ca o maimuta hoinara, si nici corpul nu ne asculta ca are alte trebuinte vesnic urgente, nu pare a avea sens decat sa ajungem la un moment dat la o masa critica de a vedea ca nu suntem vii, nu traim in suflet
      cred ca fiecare va ajunge la constiinta ca nu a fost niciodata cu adevarat separat de Dumnezeu... iar pana atunci oricum nu putem face nimic aici fara Voia Lui
      cand vom intelege asta atunci Viata noastra va deveni o ruga de Multumire si de Slava !!! ca si cu orbul din nastere... nici noi nu vedem ca suntem dresati de la conceptie de niste nevazatori, insa intentia de a abandona controlul Voineti Lui Dumnezeu presupune sa constientizam iluziile pe care ni le-au aratat cei care cu drag s-au ocupat de cresterea si educatia noastra asa cum au stiut ei, insa fara a Vedea Adevarul

      Ștergere
  3. O sa incerc!
    Ce ne puteti spune despre statul in cap, zilnic?!
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult ! Rezultatul meu , apreciez ca este incurajator, 15 sec pe piciorul drept si 10 pe stangul. Voi persevera :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut "l'arosseur arrose"/ orice nash isi are nashul! toti gresim. Foarte putin spunem "multumesc ca mi-ati atras atentia asupra greselii"!

    Am incercatexercitiul si nu pot sta nici 2 secunde!!! performanta unei persoane de 80 ani!!!!! am sa perseverez, oate mai reduc din varsta!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.