Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 13 ianuarie 2013

Femeia din zodia Capricornului


Nu exista femeie Capricorn tipica. Ea poate fi un curator de muzeu care poarta ochelari de bunicuta, fiindca are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poarta un bikini minuscul si sclipitor, fiindca o amuza. O vei vedea prezidand severa o sedinta cu parintii, prajind hamburgeri intr-un local sau organizand cel mai mare bal de caritate din oras. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate zambi modest din spatele sotului ei politician sau turna lichide misterioase, in eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poarta, Saturn ii va domina actiunile si telurile tainice.
Poate fi ultra-feminina, flirtand si fermecandu-te pana incepi sa te simti ca un urias urs grizzly care o poate proteja de lumea rece si rea. sau poate fi glaciala, tacuta si distanta, stand in siguranta pe piedestalul ei de marmura si provocandu-te sa fii suficient de inteligent ca sa-i castigi mana. Orice personalitate afiseaza, dedesubtul siretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, rationale, se afla acelasi scop: o hotarare inflexibila de a pune mana pe barbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face sa fie mandra de el si poate fi un tata bun pentru copiii ei.
Sunt atat de multe femei Capricorn care au cariere, incat ai putea crede ca dragostea si casatoria vor fi intotdeauna pe locul doi in preocuparile lor. in privinta dragostei ai dreptate. in privinta casatoriei, nu. Trebuie sa intelegi ca telurile capricorniene sunt siguranta, autoritatea, respectul si pozitia sociala. Are prea putina importanta daca aceste nevoi sunt implinite in spatele unei catedre, intr-un birou de afacerist, sau alaturi de un sot ambitios, ale carui viata sociala si camin le poate organiza cu usurinta gratioasa si planificare riguroasa. Intr-un fel sau altul, aceasta femeie va obtine recunoasterea de care are nevoie. Unele o obtin scriind carti, tinand prelegeri, pictand sau compunand muzica. E uimitor cat de multi Capricorni de ambe sexe au talent artistic iesit din comun! Poate ca acesta provine din simtul lor innascut al echilibrului si armoniei, din felul in care stiu instinctiv ce e placut si ce e bine sau corect.
e o chestiune delicata, dar chiar si nativele pe care le gasesti in teatrele de mana a cinspea sau in cea mai veche profesie din lume (vor fi doar cateva) vor ajunge sa se marite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor in primul caz, sau cu cel mai bogat client in al doilea. Capra trebuie sa urce. Fie ca incep cursa de sus sau de jos, pentru ele varful muntelui e locul din care privelistea li se pare cea mai satisfacatoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodata izbind si dand din coate, facand scandal ca sa ajunga in fata. S-ar putea sa crezi ca e suficient de docila ca sa se multumeasca cu locurile din spate, lasandu-si concurenta sa i-o ia inainte. Asteapta putin si ai sa vezi cine e promovat.
Te inseli daca iti inchipui ca nu-si va sacrifica niciodata cariera in favoarea casniciei. Ofera-i sansa de a fi lider in societatea mondena si stapana unei locuinte bine conduse si vei vedea ce repede isi pierde interesul pentru slujba (unul dintre putinele lucruri pe care le va face repede). Daca vrei, femeia din Capricorn va fi fericita sa continue sa munceasca pentru a te ajuta sa urci spre succes, caci nu e lenesa. insa va fi si mai fericita savurandu-si statutul de sotie a ta, cu conditia ca statutul sa fie bun si sa se bucure de securitate financiara.
Una dintre trasaturile caracteristice cele mai incantatoare la aceasta femeie e buna crestere naturala si atitudinea rafinata. Poti cunoaste o nativa crescuta intr-o maghernita de la periferia mizera a orasului, al carui tata lucreaza in mina, dar daca nu se hotaraste ea sa-si dezvaluie provenienta vei fi convins ca e produsul unei familii bune, vechi, si e absolventa uneia dintre cele mai bune scoli. Atat de mult fac parte din insasi natura lor simtul social si al aparentelor conservatoare, conventionale.
Orice barbat implicat intr-o relatie cu o femeie din Capricorn ar trebui sa stie un lucru esential despre aceasta zodie. Nativa pare sa fie mult mai echilibrata si calma decat este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge sa e stabila ca o stanca si nimic nu-i poate tulbura suprafata calma. Adevarul e ca aceasta femeie are multe toane. Vei spune ca asa sunt toate femeile, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede. Daca simte ca e prost tratata sau se simte neapreciata, va fi posomorata zile si saptamani in sir, ba chiar luni. Ea spune ca aceasta atitudine e rationala si practica, dar mohoreala, depresia si pesimismul saturnian au radacini mult mai adanci. Ele sunt declansate de frica de viitor, grijile pentru prezent, rusine pentru trecut, sau de banuiala ca cei din jur isi bat joc de ea sau ca intr-un fel sau altul e nepotrivita cu imprejurimile. Aceste femei nu accepta prea usor sa fie tachinate, asa ca incearca sa renunti cat mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil sa priceapa poanta atunci cand ele sunt victimele glumei. Nu e nevoie sa o coplesesti intruna cu complimente (oricum va simti cand acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea cand e vorba de lucruri importante si laud-o suficient de des ca sa stie ca ii cunosti adevarata valoare.
in situatii romantice acestei femei ii este foarte greu sa se relaxeze. Sub suprafata rece a Capricornului exista destula dorinta fizica, mult mai multa decat isi inchipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodata satisfacuta in mod superficial. Sa pierzi vremea cu imbratisari nebunesti si saruturi extatice cand viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totusi, o data ce s-a hotarat ca tu esti barbatul potrivit si situatia financiara e stabila sau ambitia ta e suficient de mare, ea va fi la fel de calda ca un panda dragalas, afectuoasa si chiar pasionala. Capricornii nu cred in vise vagi care plutesc fara tinta pe un cer senin. Ei vor sa stie exact unde ii duce corabia iubirii si vor sa fie siguri ca apele pe care pluteste sunt sigure. Trebuie sa construiesti o fondatie solida casei tale daca intentionezi sa-i treci pragul cu o capricoarna in brate. Ai grija sa fie bine asigurata si ipoteca sa fie platita.
Probabil ca saturniana va fi un fel de fluturas social, extrem de constienta de cerintele etichetei, si va avea inclinatii spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru servetele si scaune tapitate cu goblenuri. Totul trebuie sa fie corect si traditia trebuie urmata cu orice pret. Din cand in cand s-ar putea sa prinda obiceiul de a face cumparaturi in cele mai scumpe si exclusiviste magazine, unde va insista sa gaseasca chilipiruri. Nu o deranjeaza sa cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de pret atita timp cat rochia poarta o eticheta de firma celebra.
femeile din capricorn au o frumusete deosebita, proaspata. Rareori vei gasi una care sa nu fie neobisnuit de atragatoare. Totusi, ele sunt timide si macinate de nesiguranta in ceea ce priveste infatisarea lor si s-ar putea sa descoperi ca au nevoie de asigurari constante ca sa se convinga ca sunt frumoase. Desi nativele urasc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau in laturi sa minta cand e vorba de varsta lor. Si de obicei le merge, datorita bizarei influente saturniene. Cand sunt mici, ele arata ca niste batranele micute, ca apoi, cand trec de prima tinerete, sa infloreasca brusc transformandu-se in femei care arata ca niste fete tinere.
Ar fi o greseala ingrozitoare sa-i respingi familia. Barbatul care se insoara cu o capricoarna se insoara cu rudele ei. Nu are rost sa-ti inchipui ca partenera ta e altfel. Dupa un timp, nu-ti va mai veni sa razi cand vei auzi glume cu soacre (in schimb, s-ar putea sa-ti vina sa plangi). de multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil sa poarte de grija unui parinte bolnav cu un devotament care poate ajunge pana la punctul in care ea ar renunta pentru totdeauna la ideea unei casatorii. Deseori, ea va face bucuroasa aceste sacrificii datorita iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar daca nu-i convine situatia, puternicul ei simt al responsabilitatii si datoriei nu ti va permite sa evadeze.
Asa ca n-ai de ales. Resemneaza-te sa-ti flatezi soacra, sperand ca e o femeie grozava, care merita complimentele. Nu discuta in contradictoriu despre politica cu tatal ei si daca chiar trebuie sa-i critici fratii si surorile ai grija ca aceste critici sa fie constructive, bazate pe o incredere sincera in potentialul lor. in mod frecvent, Capricornii se trezesc impovarati cu rude bolnave sau aflate in nenorocire, iar nativa tipica nu va permite niciodata iubirii, oricat de puternice ar fi ea, sa o faca sa neglijeze aceste obligatii. Ai face bine sa planifici de la inceput astfel incat sa aveti mereu o camera sau doua libere, pentru rudele aflat in vizita. Dar exista si o parte buna. Vei avea o sotie care se va purta cu blandete si consideratie cu toti membrii familiei tale. Femeia din acest semn va intelege daca dai saptamanal parintilor tai o suma fixa si probabil ca va fi o buna prietena pentru fratii si surorile tale. E genul de fata pe care o iei acasa ca sa-ti cunoasca mama si mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradictie tipic masculin, o asemenea incurajare imediata ii poate face sa dea inapoi. E intotdeauna mai placut sa lupti impotriva obiectiilor ridicate de parinti privind femeia iubita. Dar nu vei face decat sa-ti calci pe inima, caci mama ta are dreptate. Daca e o saturniana tipica, aceasta fata va fi o sotie exceptionala.
Caminul unei capricoarne arata mereu atat de impecabil fara ca tu s-o vezi facand vreun efort, incat ai zice ca se ascund prin colturi zane micute si pitici care lucreaza frenetic dupa miezul noptii ca sa spele, sa lustruiasca sa gateasca si sa faca ordine. Gresit! Ultimul loc unde te-ai putea astepta sa gasesti asemenea creaturi imaginare ar fi pe langa un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn si credinta ferma in date ferme exclude in mod normal orice intelegere pentru lumea celor nevazute. O nativa nu ar crede in spiridusi nici daca unul i-ar dansa pe varful nasului. insa trebuie sa fim corecti si sa recunoastem ca, desi nu e o visatoare cu capul in nori sau o adepta a misterelor oculte, o data ce e in posesia tuturor datelor concrete, aceasta femeie e capabila sa vada romantismul si poezia din cele mai obisnuite situatii.
Vraja vantului de nord nu ii este deloc straina, si nici nu e surda la cantecul argintiu al ploilor de primavara. Muzica buna o tulbura profund si este o protectoare fascinata a aproape tuturor formelor de arta. Poate ca are nevoie sa vada si sa atinga vraja ca sa creada in ea. Un spiridus ar avea mult mai multe sanse cu ea daca ar veni si i-ar spune fara ocolisuri unde e ascunsa legendara oala cu aur, in loc sa faca aluzii la asta in basme.
Deoarece venereaza traditia si are un profund respect pentru cei care au depasit obstacole uriase pentru a atinge succesul, acestei native ii vine mai usor sa se emotioneze citind discursul de la Gettysburg decat sa se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebunesti care ti-a trecut prin cap. De fapt, ea e o adevarata romantica, cu o imaginatie mult mai mare decat a acelor superficiali imprastiati cu fantezii complet ireale. Fiecare fata de ianuarie are sufletul bantuit de poezie, dar nu are prea multa intelegere pentru poetii care flamanzesc prin mansarde neincalzite. Ocupa-te de mancare si chirie si abia apoi vezi-ti de visul tau, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigura-te ca visul merita efortul. Din punctul ei de vedere, esecul nu are nimic romantic sau magic.
E posibil sa fii nevoit sa-ti imparti sotia saturniana cu diverse cauze. Ea va fi o luptatoare neobosita in favoarea celor saraci si lipsiti de aparare, dar va prefera sa-si dezvaluie latura caritabila in eforturi de grup si nu fata de indivizi separati. Nativele acestei zodii sunt lidere innascute pentru organizatiile de femei.
Probabil ca femeia din Capricorn va instila in cei mici respectul pentru calitate. ii va invata sa manance tot, sa nu faca mofturi, sa rabde situatiile neplacute sau sa renunte la ce e prea neplacut. Ei vor primi cele mai bune portii de mancare si mama lor le va cumpara pantofi de cea mai buna calitate. Pentru ea, a face economie nu inseamna a cumpara lucruri ieftine. va pretinde de la copii sa fie respectuosi cu rudele si batranii si vor avea maniere impecabile. Nu vor fi razgaiati si nici nu li se va permite sa fie neascultatori. Daca ii faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca sa arda una la fund unuia dintre micii zurbagii si abia mai tarziu va apuca sa o citeasca. Poate ca nu va fi prea incantata de pupaturile lipicioase ale celor mici, dar exista putine mame mai devotate decat capricoarna. Copiii ei o vor gasi intotdeauna dispusa sa-i asculte cu atentie si respect. S-ar putea ca mama saturniana sa fie cam severa si inflexibila cand ei vor trece prin diversele faze ale cresterii, dar ii va asculta fascinata cand vor realiza ceva. Aceasta femeie nu va fi niciodata prea ocupata ca sa acorde progeniturilor atentia ei interesata. Dupa ce copiii devin adolescenti, s-ar putea ca intre ei si mama lor sa se ridice cateva bariere, caci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tineretii. in acea perioada s-ar putea ca ea sa aiba nevoie de ajutor ca sa inteleaga visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea sa primeasca niste lectii dureroase, pana sa invete ca nu le poate dicta cu cine sa fie prieteni. Dar e suficient de inteligenta, ca sa se adapteze si sa-si ascunda coarnele, daca isi da seama ca va avea mai mult de pierdut, decat de castigat.
Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibila, sotia ta nu se va prea farda. Multe dintre ele sunt alergice la farduri. Dar natura le-a rasplatit cu frumusete naturala, care n-are nevoie de artificii si si-o vor pastra mult timp dupa ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri incantatoare, trasaturi ferme si ochi sclipitori, la optzeci de ani si chiar mai mult.
Ajut-o cu rabdare pe capricoarna ta sa-si depaseasca lipsa de incredere in propria persoana. Numai pentru ca nu accepta sa se amageasca singura, nu inseamna ca e lipsita de imaginatie. Incearca vreo cateva din visele ei practice si ai sa fii uimit de cat sunt de placute. Probabil ca incapatanarea e unul dintre defectele ei, dar nu e o plangareata sau o cicalitoare agitata. Te va impinge spre succes, dar va fi tandra si devotata. in ciuda felului ei bland, chiar modest, de a fi, ea va sti exact cum sa te joace pe degete. Dragostea ei are o bogatie profunda, mult mai durabila decat iubirea pretentioasa, carbonizanta, sclipitoare, a altor femei. Cine zice ca aceasta femeie nu crede in basme? Numai o saturniana poate privi adanc in ochii unui broscoi stangaci si va vedea ca e, de fapt un print deghizat. Mai mult decat atat! Daca te insori cu ea, nu vei ramane niciodata fara sosete curate.

3 comentarii:

  1. interesant si adevarat pt unele persoane....chiar f adevarat!

    despre femeia sagetator ? :)
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa intreb persoana de la acre am primit capricoarna

    RăspundețiȘtergere
  3. se intampla sa aveti si sagetatoarea? multumesc

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.