Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 28 ianuarie 2013

5 alimente care cheleaza metalele grele din corp



Metalele grele din corpul omului contribuie la multe probleme serioase de sanatate. Metalele greletoxice precum : mercur, cadmium, plumb, uraniu, si aluminiu pot intra in corpul nostru prin apa, mancare, aer, sau se pot absoarbe prin piele.
Toxinele din metalele grele pot creea distrugeri enorme in corpul nostru daca nu avem grija. Astfel expunerea prelungita la metalele grele poate duce la o degenerare fizica, neurologica si a musculaturii. In multe cazuri acestea pot duce si la cancer. Si desi aluminiul nu este un metal greu, acesta este rapid ingerat din aditivii din mancare sau din antacizi, aspirine tamponate, agenti de copt, spray-uri nazale, vaccinuri, folii de aluminiu si tavi de gatit.

Ce inseamna chelarea de metalele grele

Cuvantul chelare vine din grecescul “echelei”, care inseamna “gheara.” Acest lucru inseamna ca acesti agenti de chelare in mod literal apuca in gheare metalele grele, se 
metalele grele si patrunjelul
unesc cu ele si le scot afara din corp prin urina sau prin fecale.

Corpul nostru dispune de anumite procese proprii naturale de chelare. Procesele naturale de chelare din organism sunt responsabile de o serie de operatiuni importante precum : digestia, transportul de nutrienti, formarea de enzime si hormoni si detoxifierea de chimicale toxice si de metale grele.
In lumea de azi este foarte greu sa eviti expunerea la astfel de metale. Insa este de ajutor sa ne amintim ca pe langa aceste procese naturale de chelare mai exista si o serie de alimentele care ajuta la inlaturarea metalelor grele din corp.

Alimente care scot din organism metalele grele 

Pectina, gasita in diferite fructe si legume este o fibra solubila nedigerabila despre care s-a descoperit ca poate chela  atat metalele grele din organism cat si alti poluanti din fluxul sanguin. Acesti poluanti sunt scosi apoi afara din sistem prin urina. Surse bune de pectina sunt merele in special cele verzi, varza, bananele, sfecla, strugurii, morcovii si perele.
Coriandrul este un aliment excelent care indeparteaza metalele grele din organism. Acest este extrem de eficace pentru metale precum mercur, aluminiu sau plumb. Despre aceasta planta se crede ca poate trece bariera sange-creier si ca poate indeparta metalele grele din creier.  Doctorul Robert C. Atkins afirma ca daca folosima o doza de 400 mg de coriandru pe zi , ne putem curata corpul de metalele grele in numai doua saptamani.
Patrunjelul este extrem de eficace cand vine vorba de scos metalele grele din corp , in special mercurul. Patrunjelul si cruciferele precum broccoli, kale sau varza contin un antioxidant care creste productia de enzime detoxifiante din corp. Alimentele bogate in sulf, precum usturoiul, ceapa, ajuta corpul sa elimine metalele grel precum plumbul.
Chlorella este un chelator bland. Aceasta are peretii celulelor formati din trei straturi care contin micro fibre de celuloza, care ajuta in detoxifierea metalelor grele. Se spune chiar despre chlorella ca este cel mai puternic chelator de metale grele. Testele au aratat faptul ca , chlorella actioneaza foarte bine impotriva mercurului, plumbului, uraniului si a cadmiului.
Acidul alfa lipoic este produs de catre corp si se regaseste in cantitati mai mici si in alimente precum : spanac, broccoli, linte.  Un alt specialist in acest domeniu Dr. Lyn Patrick, afirma despre acidul alfa lipoic faptul ca ar trece si acesta de bariera sange –creier si ca ar fi capabil sa “prinda” metalele grele in miscare , prevenind astfel degenerarea celulelor.
Lamaile prezinta o capacitate impresionanta de a chela metalele grele din corp. Doctorul Xandria Williams, explica faptul ca aceste citrice contin nivele ridicate de acid citric care reactioneaza cu metalele grele .  Ficatul reuseste apoi sa indeparteze aceasta chelare mult mai usor usurand munca facuta de corp. Portocalele de exemplu nu ofera aceleasi capacitati, continand o cantitate mult mai mica de acid citric.
Pericolul metalelor grele nu trebuie subestimat , iar intr-o lume in care poluarea este “la ea acasa”, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne protejam. Este important sa consumam cat mai multe alimente in stare cruda pentru a beneficia de astfel de proprietatile magice ale acestora care ne curata si ne protejeaza.
Surse pentru acest articol includ:

Scris de  in data de ianuarie 22, 2013   
Multumim Alec ca existi si pentru acest material util!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu