Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 4 iunie 2012

O alta abordare a EFT...


Emotional Freedom Technique

Problemele emotionale nerezolvate se pot transforma in afectiuni fizice. Este important sa folositi EFT pentru a contracara efectele devastatoare ale emotiilor negative din viata de zi cu zi sau consecintele socurilor si traumelor emotionale din trecut.

EFT - Emotional Freedom Technique
Autotratament de eliminare a emotiilor negative

Ce este EFT?
Emotional Freedom Technique este o tehnica de autotratament care combina sugestia psihologica cu metodele de acupresura, pentru a vindeca problemele emotionale.

Cum functioneaza EFT?
Metoda de autotratament emotional EFT are capacitatea de a scoate din subconstient reziduurile emotionale negative, de a le conduce la suprafata corpului prin intermediul unor puncte focar de energie si a unor canale energetice (meridiane) si in final de a le descarca definitiv din fiinta celui care le-a acumulat.
Medicina holistica afirma ca 50 % din tratamentul bolilor si in special al bolilor grave, consta din vindecarea de aceste emotii negative, ganduri care revin obsesiv, traume si socuri emotionale care au avut loc in trecut si s-au inradacinat profund in psihicul persoanei respective.

EFT va ajuta sa:
-         Eliminati emotiile negative
-         Reduceti si sa eliminati durerea
-        Implementati teluri pozitive
-         Reduceti pofta excesiva de mancare sau alte obiceiuri nesanatoase

Avantajele EFT?
-         Metoda este foarte rapida (dureaza doar 2-3 minute)
-         Este foarte eficienta
-         Poate fi practicata oriunde si orcand
-         Nu necesita o a doua persoana ca terapeut, ci este un autotratament
-         E o metoda simpla care se poate invata usor

Punctele energetice folosite in metoda EFT
Cum se practica EFT?

Procedeul EFT are 3 etape:
1.     Se preseaza punctul de sub clavicula (1) cu miscari circulare (nu conteaza sensul), timp in care se descrie detaliat problema care a generat supararea sau trauma respectiva. Aceasta etapa poate uneori sa dureze mai mult, daca problema respectiva este una foarte grava. Este importanta descrierea detaliata, cu fapte concrete, persoane, date si in special amanunte legate de sentimentele si trairile sufletesti pe care le-ati avut atunci sau inca le mai aveti. Sugestiile incep aici cu fraza: „Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, complet si profund, cu toate ca ... si acum incepeti sa va detaliati problema care v-a suparat sau v-a produs o emotie negativa”.
2.     Se fac tapotamente (batai usoare) cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu de 5-9 ori in punctele indicate de la (2) la (12), de pe traseul meridianelor energetice, in timp ce se rosteste sugestia verbala folosita pentru a scoate la suprafata emotia respectiva. Sugestia verbala este o sintetizare intr-o propozitie scurta a ceea ce am detaliat la punctul anterior. De exemplu „Sunt igrijorat de starea sanatatii mele” sau „Am fost jignit” etc. Sugestia se rosteste o data pentru fiecare punct in timp ce acesta se bate usor cu degetele de 5-9 ori.  Fenomenul de vindecare emotionala care se produce in aceasta etapa, poate fi descris ca o dezlipire a reziduurile emotionale fata de planurile profunde sufletesc si mental.
3.     Se fac tapotamente in punctul de eliminare a reziduurilor emotionale (13) spunand cu voce tare sugestia finala de eliminare. „Decid sa las toate aceste lucruri sa se duca.” In aceasta etapa emotia respectiva este eliminata din corp prin degete.


Sugestiile verbale si punctele focar energetice
(1)   punctul de sub clavicula este singurul care se maseaza cu miscari circulare. El se gaseste in depresiunea formata sub clavicula in capatul acesteia dinspre stern (osul pieptului) in locul in care se intalnesc cele 3 oase: clavicula, sternul si prima coasta. Se maseaza cu o singura mana.
(2)   punctul din crestetul capului sau fontanela
(3)   punctul dintre sprancene situat la radacina nasului
(4)   extremitatea externa a ochiului
(5)   sub ochi pe arcada osoasa a orbitei oculare
(6)   sub nas, la jumatatea distantei dintre nas si buza superioara
(7)   mijlocul barbiei
(8)   din nou punctul de sub clavicula (1), dar de acesata data se fac tapotamente la fel ca si la celelalte puncte
(9)   pe parte laterala a toracelui, la o latime de palma sub axila
(10) sub san
(11) incheietura mainii in partea interioara
(12) incheietura mainii in partea exterioara
(13) punctul situat la unirea degetului mare cu cel aratator, de pe partea superioara a palmei.

EFT este recomandata de catre foarte multi medici si psihologi in ultimii ani, datorita avantajelor si beneficiilor prezentate, cat si datorta capacitatii acestei metode de a elimina din memoria afectiva reziduurile emotionale care genereaza atat de multe probleme. EFT este pe cat de simpla pe atat de eficienta. Incercati si va veti convinge singuri!
Cine a dezvoltat metoda EFT?, Linkuri utile

(13) Puntul de descarcare a reziduurilor emotionale, este ultimul punct simulat in metoda EFT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.