Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 24 iunie 2019

Valorile noastre ne ajută sau ne împiedică să avem sănătatea pe care ne-o dorim sau să ne realizăm visurile!

Bună, Minune!

Mulți oameni care vor să realizeze diverse lucruri, să-și atingă anumite obiective, din orice domeniu al vieții: sănătate, familie, relații de cuplu, relații sociale, spiritualitate, job, finanțe, timp liber, hobby, cultură generală, educație etc și nu le iese mă întreabă de ce lor nu le iese iar altora da, deși respectă pașii conscacrați spre a atinge un scop, pentru a realiza ceva.

E simplu.
Scopul, obiectivul, ținta lor nu face parte cu adevărat din valorile lor cele mai înalte, și până când ceva nu se află între valorile tale reale, nu cele declarate, nu primește de la creierul tău aprobare pentru alocarea de resurse de timp, energie, atenție, finanțe sau orice altă resursă este necesară pentru a îl împlini.

Care este diferența dintre valorile declarate și cele adevărate?

Valorile declarate sunt cele pe care le predicăm altora dar nu le practicăm, sunt ceea ce ne dorim dar nu avem și nici nu facem mare lucru să le obținem, pentru care ne plângem de milă și ne victimizăm că nu le merităm sau pentru care îi invidiem pe cei care le dețin.

Valorile adevărate sunt cele pentru care ne trezim din pat dimineața, pentru care facem tot ce putem să ajungă să fie parte din realitatea noastră.

Cum ne dăm seama care sunt Valorile noastre adevărate? 

Simplu.

Ceea ce este cu adevărat important, valoros pentru noi este deja prezent cu adevărat în viața noastră sau este ceva pentru care investim în mod deliberat și conștient timp zilnic și suficient pentru a face să se întâmple!

Cum depistăm concret despre ce este vorba?
Răspunzând la câteva întrebări:


Întrebarea 1. Observă și analizează atent și în mod special cum îți umpli spațiul personal sau profesional. Care sunt cele 5 lucruri care se remarcă/predomină în spațiul tău?

Studiază atent ce ai în casă sau în birou și observă ce anume afișezi în spațiul de cea mai mare valoare pentru tine. Lucruri care sunt într-adevăr foarte importante pentru tine ține-le în posesia ta sau aproape de tine sau undeva unde le poți vedea în spațiul tău personal sau profesional. Poți chiar să le porți.
Dacă ai intra la tine în casă sau în biroul tău și ai privi cu atenție la spațiul tău de muncă, ce ai vedea? Ce se remarcă/ce se dovedește a fi cel mai important în viața ta personală sau profesională?
 • Vezi calculatorul sau documentele de la serviciu?
 • Vezi premii, certificate, cărți, materiale de referință legate de serviciu?
 • Vezi trofee sportive?
 • Vezi lucruri de design, tablouri, artă?
 • Vezi plante decorative?
 • Vezi animale și imagini, și cărți despre animalele tale?
 • Vezi cărți și reviste despre un stil de viață sănătos?
 • Vezi tablouri ale copiilor tăi sau îi vezi chiar pe copiii tăi?
 • Vezi multe piese de mobilier?
 • Vezi aparate electronice sau ce țin de procese tehnologice?
Privește chiar acum cu mare atenție și întreabă-te cum îți umpli spațiul tău personal sau profesional? Care 5 lucruri ies în evidență? Fiecare răspuns să fie foarte concis, în unu, două sau 3 cuvinte. Gândește-te ce anume reprezintă pentru tine fiecare din aceste 5 obiecte.

Întrebarea 2. Cu ce îți ocupi timpul cel mai mult în primul rând, în al doilea și al treilea rând?

Privește cu atenție și cu acuratețe la cum îți petreci timpul. Care sunt cele 3 activități/lucruri cu/pe care îți petreci cel mai mult timpul? Îți vei face timp pentru lucruri care sunt foarte importante pentru tine și vei avea puțin timp sau deloc pentru lucrurile care nu sunt.
Chiar dacă în mod normal ai putea să spui: nu am timp pentru ceea ce vreau cu adevărat să fac, adevărul este că ești prea ocupat făcând ceea ce este într-adevăr cel mai important pentru tine, dar nu realizezi asta. Și ceea ce crezi că vrei să faci nu este întotdeauna ce este cu adevărat important și valoros pentru tine. Îți vei face sau găsi timp întotdeauna pentru lucruri care sunt foarte importante. Pur și simplu găsește o cale să o faci.
Deci privește cu atenție la cum îți petreci timpul. Analizează cum îți structurezi ziua cu cele 24 de ore. Ce faci cel mai mult în cele 16-18 ore în care ești treaz? Îți aloci timp pentru lucruri care sunt importante pentru tine astfel încât zilele tale vor fi divizate conform priorităților tale adevărate conștiente și inconștiente. Dacă ceva nu este important amână-l pentru mâine în mod repetat.
 • Muncești 10 ore pe zi?
 • Socializezi 4 ore pe zi?
 • Citești sau studiezi 3 ore pe zi?
 • Îți petreci 3 ore pe zi cu copiii tăi?
 • Petreci timp la cumpărături? Adori să mergi la cumpărături?
 • Faci mișcare, yoga și condiție fizică 2 ore pe zi?
Cum îți petreci tu cel mai mult timpul în primul rând, în al 2-lea rând și în al 3-lea rând când ești treaz?

Întrebarea 3. Pe ce îți consumi cel mai mult energia și ce te energizează cel mai mult?

În continuare, analizează cum îți consumi energia și ce te energizează cel mai mult. Care sunt cele 3 lucruri pentru care îți găsești tot timpul energie să le faci? Întotdeauna vei avea energie pentru lucrurile care sunt la loc de onoare/cinste pe lista ta de valori și care te inspiră.
Vei rămâne fără energie pentru lucruri care nu sunt importante. Cum îți consumi energia și ce te energizează? Pentru ce anume găsești întotdeauna energie să faci? Dovedești că ai energie pentru lucruri care sunt într-adevăr importante pentru tine și care te inspiră.
Gândește-te unde te simți cel mai energetic și entuziast în activitățile tale de zi cu zi. Lucruri care sunt de mică valoare pe lista ta de priorități au tendință să îți consume energia și lucrurile care sunt de valoare au tendința să te energizeze.
 • Serviciul?
 • Rezolvarea de probleme care fac o diferență în viața altor oameni?
 • Exercițiile fizice?
 • Socializarea?
 • Gătitul și distracția cu prietenii sau persoanele iubite?
 • Mersul la cumpărături?
 • Cititul unei cărți bune sau despre ceva ce te inspiră?
 • A conduce oamenii sau a-i îndruma, la serviciu sau acasă?
Când faci ceva sau termini ceva în cursul zilei care este de un adevărat interes pe scara ta de valori, ceva ce iubești sau care te inspiră, vei avea mai multă energie la finalul zilei decât dimineața.
Privește cu grijă și cu sinceritate ce anume te energizează și pe ce consumi majoritatea energiei tale. Care sunt cele 3 activități pe care iubești să îți consumi energia și care te energizează cel mai mult?

Întrebarea 4. Pe ce îți cheltui în general banii? Pe ce îți cheltui cel mai mult banii și resursele? Care sunt cele 3 lucruri pe care îți cheltui cel mai mult banii? 
Te vei simți ezitant să cheltui bani pe lucruri care le percepi ca fiind neimportante.
Dacă ceva are foarte mare importanță pentru tine cu siguranță vei găsi o modalitate să îl achiziționezi. Faci sau găsești bani pentru lucruri care sunt într-adevăr de valoare sau foarte importante pentru tine. Rămâi fără bani și nu cheltui bani pe lucruri care nu sunt importante pentru tine.
Poți fi considerat zgârcit când nu vrei să cheltui bani pe lucruri care nu sunt pe lista de priorități. Nu vrei să cheltui bani pentru lucruri care nu sunt importante pentru tine.
 • Îți cheltui banii în principal pe casă și siguranță?
 • Pe dezvoltarea afacerii?
 • Pe haine și accesorii?
 • Pe educație?
 • Pe activități sociale sau evenimente sociale?
 • Pe distracție?
Analizează cum îți cheltui banii sau cum sunt cheltuiți. Care sunt 3, cele mai importante și consistente/consecvente lucruri pe care îți cheltui banii?
Vei observa că, în timp ce completezi răspunsurile la primele 4 determinante ale valorii, unele dintre răspunsuri se vor suprapune sau vor fi la fel sau similare (sinonime). Unele dintre lucrurile pe care îți petreci timpul, cu care îți umpli spațiul, consumi energia și banii vor fi unul și același sau cel puțin sinonime. Acesta este un indicator că ești pe drumul cel bun. Înseamnă că ești în concordanță și că faci ceva cu adevărat important pentru tine cu consecvență.

Întrebarea 5. La ce ești cel mai organizat și ordonat? La ce ești cel mai ordonat și organizat? Unde ai cel mai înalt grad de ordine și organizare? Care sunt cele 3 lucruri la care ești cel mai organizat? Unde ești cel mai organizat??

Ai cel puțin câteva zone de ordine și zone de dezordine în viața ta. Cu lucrurile care sunt importante pentru tine vei petrece timp organizându-le. Vei avea tendința să faci ordine și organizare la lucrurile care sunt importante pentru tine și vei avea tendința să fii dezorganizat cu lucruri care nu sunt pe lista ta de priorități, așa că analizează la ce ai cel mai mare grad de ordine și organizare.
 • Ai un calendar social organizat?
 • Ai un calendar de exerciții organizat?
 • Ai un regim de hrană sau dietă organizat?
 • Ai un dulap de haine și încălțăminte organizat?
 • Ai o casă organizată financiar?
 • Ai o agendă de afaceri organizată și o rutină de management?
 • Ai un aranjament de gătit organizat?
 • Ai un management al copiilor organizat?
Analizează unde manifești cel mai mare grad de organizare în viața ta. Identifică cele 3 zone care se remarcă cu cel mai grozav grad de organizare și ordine. Nu te minți singur și spune că nu ai astfel de ordine în viața ta. Găsește doar unde este.

Întrebarea 6. Unde ești cel mai demn de încredere, disciplinat și concentrat?

Unde ești cel mai demn de încredere, disciplinat sau concentrat? Care sunt cele 3 lucruri cu care ești de încredere?  Oricare este cea mai înaltă valoare, vei fi disciplinat să o realizezi?
Dacă ceva este important pentru tine, vei fi dedicat în a-l realiza. Nu este nevoie și nu ți se va aminti sau oferi motivație din exterior să îl faci. Vei fi inspirat din interior să faci ce este într-adevăr cel mai important. Deci analizează care sunt cele 3 lucruri cu care ești cel mai demn de încredere, disciplinat, și concentrat să faci, unde nimeni nu trebuie să îți amintească să le faci.
 • Sunt studiile tale?
 • Rutina ta la serviciu?
 • Interacțiunile sociale sau rețele de socializare?
 • Este modul cum arați?
 • Este dieta sau regimul de mâncare?
 • Este managementul sau activitățile afacerii tale?
 • Este managementul și atenția către familia ta?
Gândește-te cu atenție și fii sincer cu tine însuti. Unde ești cel mai disciplinat, demn de încredere și concentrat?

Întrebarea 7. La ce te gândești în mintea ta cel mai mult?

La ce te gândești cel mai mult în sinea ta? Care sunt gândurile tale dominante cele mai profunde? Care sunt cele 3 lucruri care îți domină gândurile?

Nu mă refer la distragerile momentane sau tranzitorii sau gânduri personale depreciative. Mă refer la ceea ce te gândești sau pe ce te concentrezi cel mai mult, care treptat devine realitate și se manifestă în viața ta.
Mintea ta se va focusa în mod repetat pe lucrurile care au importanță pentru tine – care au cea mai înaltă valoare pe lista ta de lucruri importante. Poți fi momentan distras de o convorbire telefonică sau un program TV dar mintea ta se va întoarce în mod consecvent la lucrul care are cea mai mare importanță pentru tine. Cheia în acest determinant al valorii este să identifici la ce te gândești în mod normal și repetat legat de cum ți-ai dori să vie viața ta, ce îți place foarte mult să faci, sau ce ți-ar plăcea foarte mult să ai.
Asigură-te că răspunsurile la această întrebare reflectă gândurile dominante care într-adevăr devin realitate, se împlinesc treptat. Nu scrie fantezii care nu se împlinesc, sau care sunt aduse în realitatea ta. Nu scrie imperative sau gânduri din afară gen “ar trebui să fac”, “trebuie neapărat să fac”, “se presupune că fac”. Scrie doar la ce te gândești în mod specific și readuci în conștient în mod treptat; acele gânduri care dau roade într-adevăr și care încet și constant arată certitudinea că devin reale în viața ta.
Care sunt cele 3 lucruri la care te gândești cel mai mult și pe care le realizezi cel mai mult? Acelea sunt indicatorii a ceea ce este într-adevăr de valoare pentru tine.

Întrebarea 8. Ce vizualizezi și apoi realizezi cel mai mult?

Ce vizualizezi cel mai mult legat de cum vrei /iubești să fie viața ta și se împlinește treptat dând roade și devenind realitate? Care sunt cele 3 lucruri pe care le vizualizezi, imaginezi sau visezi cu ochii deschiși cel mai mult și apoi devin realitate?

Cum vizualizezi că ai vrea să devină viața ta cel mai mult și care devine treptat realitate? Ceea ce îți imaginezi și la ce visezi cu consecvență se aliniază cu ceea ce este cel mai important pentru tine.
Această viziune trebuie să arate semne că treptat va deveni realitate în viața ta. Nu include lucruri despre care fantazezi/fabulezi care nu se împlinesc, sau deziluzii sau așteptări nerealiste, ci doar viziuni care devin realitate, se împlinesc.
 • Este stilul de viață al familiei la care visezi cel mai mult?
 • Este dorința de a deveni bogat și independența financiară?
 • Este a călători în lume?
 • Este a te autocunoaște și a-ți îmbunătăți gradul de educație și înțelepciunea?
 • Este a face cunoștință cu și a socializa cu oameni extraordinari?
 • Este să devii lider în domeniul tău de expertiză?
 • Este a conduce sau a manageria o afacere de succes?
La ce vizualizezi și cum vrei să fie viața ta, lucru care de fapt treptat și încet dar sigur devine realitate? Scrie cele 3 răspunsuri ale tale.

Întrebarea 9. Despre ce porți un dialog în interiorul tău cel mai mult?

Despre ce anume porți un dialog intern cu tine însuți care are înțeles, însemnătate și care devine treptat realitate în viața ta? Care sunt cele 3 lucruri despre care porți cel mai mult un dialog cu tine însuti în interiorul tău și care se manifesta cel mai pregnant în viața ta?

Tu vorbești cu tine însuți și dialoghezi în interiorul tău despre ceea ce este de cea mai mare importanță pentru tine. Despre ce aspecte/lucruri/situații continui să vorbești cu tine însuți cel mai mult și ți-ai dori să devină realitate și care chiar devin realitate? Nu mă refer aici la dialogul intern negativ sau de mărire de moment. Mă refer la modul precis, exact cum tu vorbești cu tine însuți despre cum vrei să îți fie viața și care dă roade.
Care sunt cele trei conversații pe care le tot vorbești cu tine însuți cel mai mult care devin încet dar sigur realitate.

Întrebarea 10. Despre ce vorbești cel mai mult în întâlnirile sociale?

Despre ce vorbești cel mai mult în întâlnirile sociale? Care sunt cele 3 lucruri pe care le discuți în exterior cu alții cel mai mult? Care sunt cele 3 lucruri pe care vrei să le menționezi în convorbirile cu alte persoane pe care nu trebuie să îți amintească nimeni să aduci discuția la ele?

Despre ce vorbești cel mai mult în exterior? Ca oricare dintre noi tu vrei să comunici ceea ce este cel mai important pentru tine. Dacă cineva discută ceva cu tine ce nu vrei să auzi vei încerca să schimbi subiectul cu ceva ce este important pentru tine.
Devii extrovertit când vorbești despre ceea ce este de foarte mare importanță pentru tine și atunci când altcineva vorbește despre asta, tu te revigorezi/revii la viață. Când cineva vorbește despre ceva ce nu este important pentru tine, tu devii tăcut, devii introvertit și vrei să schimbi conversația cu ceea ce este cel mai important pentru tine.
Dacă te întâlnești cu cineva și te întreabă ce fac copiii asta înseamnă că pentru ei copiii lor sunt importanți. Cum este afacerea ta? Afacerea este importantă. Cum îți sunt relațiile? Înseamnă că relațiile sunt importante. Cum îți sunt rezervele și investițiile? Investițiile financiare sunt importante.
Despre ce anume vrei tu să vorbești, ce întrebări vrei să pui, despre ce vrei să vorbești? Care sunt cele 3 lucruri pe care aștepți cu nerăbdare să le abordezi și despre care să discuți?

Întrebarea 11. Ce te inspiră cel mai mult?

Ce te inspiră sau de ce ești inspirat cel mai mult? Ce au în comun persoanele care te-au inspirat cel mai mult? Ce au în comun toate acele lucruri, intuiții, experiențe sau evenimente care au continuat în mod repetat să te inspire?
 • Sunt momente grozave ale tale sau măiestria altei persoane?
 • Este atunci când cineva răzbește o frică sau o provocare extraordinară?
 • Este atunci când realizezi un obiectiv cu o semnificație deosebită?
 • Este atunci când un conducător, actor, interpret, gânditor își prezintă sau joacă capodopera/piesa lor de rezistență?
 • Este când asculți niște versuri pline de înțeles/însemnătate sau un cântec extraordinar?
Oricând tu sau altcineva trece de o provocare importantă din viața lor poate deveni sursă de inspirație pentru a fi experimentată. Și tu ești în general inspirat cel mai frecvent în domeniul din viața ta care înseamnă cel mai mult pentru tine. Dacă îți prețuiești copiii atunci cel mai probabil vei fi inspirat de ceea ce pot copiii tăi să realizeze sau să facă. Dacă îți prețuiești afacerea atunci vei fi cel mai probabil inspirat de celelalte mari realizări ale tale sau ale altora din domeniul afacerilor.
Dacă îți place foarte mult să înveți probabil vei fi inspirat sau înveți noi piese din puzzle-ul vieții. Dacă îți place să te îmbogățești atunci probabil vei fi inspirat de investițiile tale în creștere în ciuda șanselor sau de alte persoane bogate.
Deci, scrie 3 lucruri care te inspiră și/sau care sunt comune oamenilor care te-au inspirat pe tine sau de care ești inspirat cel mai mult.

Întrebarea 12. Care sunt realizările tale pe termen lung cele mai consecvente care devin realitate.
Esti dispus să te întinzi către sau să acționezi către țeluri care au cea mai mare importanță pentru tine. Deci, care sunt cele 3 cele mai consecvente țeluri pe termen lung la care ai perseverat să continui să muncești care au rezistat în timp/care au trecut proba timpului?
Nu scrie despre fantezii la care nu lucrezi și cu care nu se întâmplă nimic. Scrie-le doar pe care pe care încet dar sigur le aduci la realitate și care îți domină mintea și gândurile de o perioadă lungă de timp și pentru care faci pas după pas să le aduci la realitate.

Întrebarea 13. Ce iubești cel mai mult să înveți, să citești, să studiezi sau să asculți?

Ce subiecte de studiu te inspiră cel mai mult? Când intri într-o librărie care secțiune îți place? La ce subiecte dintr-o revistă de abonezi? Care secțiune din ziare o citești prima? Sunt show-uri TV sau documentare pe care le cauți?

La ce subiecte te surprinzi gândind-te și punând-ți întrebări? Cele 3 răspunsuri la aceste întrebări te vor ajuta să îți dezvălui valorile tale cele mai înalte.
 Întrebările de mai sus sunt preluate si traduse de pe site-ul Dr John Demartini
După ce te asiguri că sănătatea și visurile tale fac parte cu adevărat din valorile tale nimic nu te va mai putea împiedica cu adevărat să le obții sau să facă parte din viața ta!
Spor la conștientizare și împlinirea a ceea ce îți dorești!
 

Un comentariu:

 1. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, toate datorită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
  *Daca vrei sa ramai insarcinata.
  *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
  *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
  *Dacă vrei noroc în viața ta.
  *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
  : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
  Whatsapp: +2348032246310

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.