Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 19 martie 2016

Caz vindecat de cativa ani: cancer san drept

Femeie 35 ani dreptace.

Tumoare depistata la un control de rutina la nivelul sanului dr. cadran superoextern de 3 cm si i se propune biopsie. Dupa depistare nu face nimic din recomandarile doctorului, insa incepe sa se palpeze la fiecare dus si baie. Tumoarea ajunge in doua luni la 7 cm evidentiata ecografic si mamografie. Devenise mult mai vascularizata si bombata fata de suprafata pielii.

Participa la un curs de NMG si inceteaza sa se palpeze. Tot nu vrea sa mearga la medic de frica ca poate fi ceva grav. In familie mai asistase la moartea unor femei cu aceeasi patologie de san tratate cu chimio si radio, cu exceptia unei matusi care si ea a murit chiar daca nu a facut tratamentul clasic ca nu a apucat.

Intelege ca pot fi doua conflicte in cazul sanului. De cuib pe epiteliul glandular care produce lapte pentru a ajuta sa supravietuiasca o fiinta draga bolnava. Si cel de ducte, unde laptele stagneaza simbolic in ducte ca nu are cui sa il dea sau nu mai vrea.

Face o lista cu toti oamenii pe care i-a intalnit in viata si incepe sa lucreze pe felul in care vreodata si-a facut griji pentru ei. Apoi ii ia din noi la purecat pentru momentele in care le-a dat din ce nu avea de dat sau nu a putut sa le dea si ar fi dorit.

Dupa 6 saptamani la un dus zilnic facut dupa ora de sport la sala unde i s-a parut ca parca nu ii mai este asa de greu sanul cand face anumite miscari, se palpeaza si constata tumoarea se redusese astfel in cat nu mai este deloc palpabila.

Este chemata la operatie si constata ca nu mai au de ce.

In cele 6 saptamani de lucru cu emotiile fata de toate fiintele intalnite, a sesizat ca a avut curenti prin corp ca niste tremuraturi sau curenti electrici la urmatoarele situatii:
- nu imi pot ajuta bunica, matusa si o verisoara in timp ce se uita la ele cum se sting
- anuleaza socul diagnostic si ideea ca daca cineva din familie a murit si ea are nodul este egal sentinta la moarte, conflict cu care a lucrat zi de zi timp de 6 sapatamani pana a simtit ca nu se mai teme de moarte, de neputinta si de toate aspectele de care se temuse cand asistase la moartea si degradarea rudelor dragi
- impacarea cu moartea femeilor dragi din familie
- isi aminteste ca fusese violata de fratele mai mare in copilarie si ca nu spusese nimanui insa simtea ostilitate fata de frate si parinti si a dizolvat aceste memorii in impacare si intelegerea limitarilor acelor oameni si a lucrat cu aceasta pana cand a putut sa ii spuna fratelui ca isi aminteste de ce i-a facut si ca l-a iertat si ca va ramane taina lor
- a crescut cativa copii din familia ei si a sotului, cu care nu avea copii in acel moment pentru ca se temea ca viata este ostila si ca nu merita sa aduci copii pe lume sa se chinuie
- isi facea griji la serviciu pentru postul ei si al unei rude pe care o dusese la locul ei de munca unde joburile erau dictate politic
- frica ei ca sotul medic sportiv o poate lasa pentru una mai tanara, mai supla sau mai desteapta si cand ii comunica aceasta si el avea aceeasi teama ca ea ar putea oricand sa il lase balta fiindca el petrece la job mult timp si e plecat in delegatii si cate 2 saptamani
- s-a reconciliat cu soacra
- a incetat sa isi faca griji pentru fratii si surorile ei pe care ii ajuta financiar din banii sotului si a inceput sa aiba incredere ca se vor descurca singuri si ei chiar au gasit joburi mai bune in cateva luni dupa
- a lucrat mult pe teama ca nu e destul de buna sa fie mama si a primit semne de la sot ca e ok, chiar daca sotul este cu 10 ani mai mare decat ea si au crescut deja 4 copii care au plecat din cuib si ca daca ea simte sa aduca un copil pe lume el ii da materie prima si sustinere si cauta job mai langa casa cu mai putine sau deloc cantonamente
- a realizat cat de multa scenarita avea in cap legata de oamenii din viata ei si parerea lor desprea ea
- a scos din viata "lipitori" care doar vroiau ajutor sau sa se planga si ea isi facea griji pentru ei crezand ca daca le rezolva problemele le face un bine si a incetat sa ii mai alapteze, danadu-le puterea inapoi de a se face fericiti si nefericiti
- primele doua saptamani a stata acasa in concediu profitand ca sotul era plecat, apoi a continuat sa lucreze cu ea 2 sapt in paralel cu mersul la job si sotul plecat, iar ultimele doua saptamani cu el acasa si la job a lamurit orice ii trecea prin cap si resimtea ca fiind conflictual.

Inainte de a incepe munca cu ea a vizionat cateva filmulete ale lui Marshall Rosenberg despre comunicarea nonviolenta si inainte de a comunica cu cineva se asigura ca respecta pasii pentru o comunicare armonioasa, asertiva.

Daca dupa ce a aflat ca are tumoare in san a inceput sa tina diete spartane doua luni si se simtea foarte rau, dupa curs a incetat sa manance de regim si sa bage in ea pilule "naturise" si a mancat cand si cat si ce a simtit.

De atunci au trecut 4 ani jumatate si are o fetita de 2 ani, un baietel de un an si un alt copil la purtator si continua sa inteleaga si sa lucreze cu ea in fiecare zi cate o ora, de la 10 la 11 dimineata.

Stie ca orice variabila noua aparuta in sistem inseamna si furtuni, reasezari de situatie si este recunoscatoare pentru fiecare fiinta intalnita vreodata fara care viata ei nu ar fi fost la fel, chiar daca a trecut prin multe drame.

A ales sa nu isi mai arunce puterea in curtea altora ci sa ia din fiecare situatie cat poate cuprinde ca intelegere pana cand ajunge la liniste cu ea insasi si cu ceilalti.

Multumim ca Existi ! ...Ca ai ales Viata! Bravo Ramona !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.