Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 1 martie 2015

Dopuri de ceara din urechi, ceara in urechi

Oare de ce fac oamenii “dopuri de ceara” in urechi ?
Aproape nimeni nu stie, nici macar cei mai buni medici sau psihologi din lume, desi este ceva mai mult decat evident.
Sa intrebam altfel: cand isi pun oamenii singuri dopuri in urechi ?
Clar, cand vor sa evite galagia si zgomotele caci ii deranjeaza sau cand isi doresc pur si simplu liniste.
Tot din acelasi motiv face si corpul dopuri de ceara in ureche sau mareste productia de cerumen.
Cand cineva este deranjat de galagie, cand este batut la cap de cineva, cand nu mai vrea sa auda ceva - deci un atac sonor - se mareste productia de ceara. Daca conflictual legat de galagie dureaza mai mult timp sau aceasta este mai intens se formeaza dopuri care isi indeplinesc perfect functia. Ca si cele cumparate din magazine sau poate chiar mai bine.
Si ce face medicina la dupuri in urechi? Le scoate fara a depista sau elimina cauza. Cum dorinta inconstienta de a avea liniste inca nu a fost eliminata odata cu dopul sau cu ceara, este mai mult decat firesc ca dopul sau ceara sa reapara si mai rapid ca prima oara. Ceea ce se intampla de regula. Cine curata urechile copiilor stie asta.
Tratam simptome fara sa ne gandim o secunda la eventualele cauze, care des sunt batatoare la ochi, daca cugetam un pic.
Si ce putem deduce de la un copil mic sau adult care are frecvent sau permanent multa ceara in ureche ? Ca este deranjat de galagie sau este batut la cap de cineva. Simplu. Corpul ne arata prin simptome fizice ce probleme sufletesti are omul.
Exista totusi o anumita cantitate de cerumen care este normala, doar excesul ne arata ca ceva nu e in regula cu psihicul. De fapt ceara ne protejeaza de un atac asupra urechii. Acest atac poate sa fie sonor sau mecanic. De exemplu si dupa o consultatie deranjanta la ureche sau dupa o curatire mecanica urechea poate mari cantitatea de cerumen daca s-a simtit "atacata. "
Noroc cu Noua medicina germana si Dr. Hamer care ne-au invatat sa cugetam si sa intelegem ca absolut nici un simptom nu este intamplator.

Comentarii: 

1. Senzatia de apa in urechi e de la ceara? Azi noapte fi-miu s-a scarpinat intr-una in ureche si parca se auzea apa inauntru.

2. Nu, apa este doar in spatele timpanului, ceara in afara lui

3. ce chestie! dimineata ma gandeam sa intreb care e cauza din punct de vedere al NMG a dopurilor, am vreo trei zile de cand am in urechea stanga si azi dimineata am simtit si la cea dreapta. si ce-i drept, e atata galagie de ceva vreme, toata lumea are ceva sa-mi spuna si vorbesc toti in acelasi timp... chiar am nevoie de liniste. multumesc

4. Asa este Gabriel. Am intalnit acelasi lucru la persoane care poarta casti de telefon in urechi. Le spun sa renunte la ele . Nu asculta. Incluziv atitudinea lor este "nici nu vreau sa aud ce imi spui".Sigur ca ei vor sa auda ce isi doresc nu ce e bine pentru ei.

5. Foarte interesanta si de bun-simt explicatia. Abia acum inteleg de ce pustiul meu avea cerumen in urechi cand era bebelus - si de ce i-a trecut de la sine - : Se renovau balcoanele si se folosea picamer-ul ca sa sparga betonul - un scandal imens!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.