Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 13 martie 2013

Workshopul „Excursie” - O călătorie în lumile interioare intre 22-24 martie 2013, ClujTHE  MONROE  INSTITUTE (TMI)
 dedicat explorării conștiinței umane
vă oferă programul  
Workshopul „Excursie”
O călătorie în lumile interioare

22-24 martie 2013, Cluj

Programul Workshopul Excursie este un program experiențial intensiv
de două zile și jumătate, conceput pentru a-ți oferi o explorare personală a dimensiunilor profunde ale conștiinței umane, o experiență directă a diferitelor stări de conștiință extinsă cât și instrumentele de lucru pentru accesarea rapidă a acestora în viața de zi cu zi. 

Pentru înscrieri și informații:
Facilitator: Psih. Ritta Nicoară, e-mail : rittanicoara@yahoo.com, tel: 0744 – 11.84.76
Organizatori: Crina Veres, Cristian Pop
                                   
Hemi-Sync©, tehnologia audio dezvoltată de Robert Monroe, este un  instrument care produce o deschidere spre realitățile multidimensionale și realitățile interioare profunde care îți oferă posibilitatea experimentării a unor noi dimensiuni prin accesarea diferitelor nivele de conștiință extinsă, prin care se ajunge la realizarea unei imagini de ansamblu mult mai vaste si cuprinzătoare, despre „realitate”. 
Totodată, în cadrul programelor noastre vei învăța tehnicile pentru accesarea rapidă a stărilor de conștiință non-ordinare și, pe lângă faptul că vei cunoaște o parte esențială a ta, Sinele Superior, vei putea folosi aceste energii superioare în viaţa de zi cu zi pentru a deveni mai plin de energie, mai intuitiv, mai echilibrat, cu o claritate mentală superioară cât și pentru o dezvoltare spirituală accelerată.
Prin tehnologia audio Hemi-Sync©, care stă la baza programelor noastre, te vei putea elibera de prejudecățile perceptuale care ne închid înăuntrul granițelor  ”lumii normale” de zi cu zi și care ne împiedică să pătrundem în alte lumi perceptibile.
Existăm permanent și simultan în fiecare dimensiune. Faptul că suntem conștienți aproape în exclusivitate doar de această dimensiune se datorează condiționării noastre de a ne focaliza atenția doar în această realitate a lumii fizice. Dar ceea ce numim în mod consensual „realitate” nu este altceva decât o mică fărâmă din vastitatea  energiei infinite pe care simțurile noastre fizice sunt capabile să le perceapă și să le traducă la nivel senzorial.
În stările de conștiință extinsă ne putem deplasa prin toate dimensiunile fără nici o limitare deoarece  în realitatea frecvențelor superioare de existență limitările fizice se dizolvă și putem înțelege că suntem nelimitați obținând o cunoaștere și o înțelegere mult mai profundă a Sinelui.
Tehnologia  audio Hemi-Sync foloseşte  combinaţii specifice de tonuri audio prin care se induce sincronizarea celor două emisfere cerebrale care, astfel,  vor începe să funcționeze într-o stare de coerenţă superioară. Starea de coerență superioară a creierului este condiția de bază în realizarea tuturor performanțelor umane, fie că este vorba de performanțe intelectuale, fizice sau spirituale și, ceea ce este esențial, starea de sincronizare a creierul  este „poarta”  de acces în nivelele subtile ale realității extinse.

Ce vom face la Workshopul Excursie
Pe parcursul celor 2 zile şi jumătate, prin exerciţii atent structurate
veţi învăţa să atingeţi, să menţineţi şi să controlaţi diferitele stări de conştiinţă extinsă. Veţi învăţa să accesaţi resursele interioare neexploatate ale inconştientului şi să le aplicaţi la o varietate de domenii din viaţa de zi cu zi. Însă, mai mult decât atât, unul din scopurile workshopului este să învăţaţi să re-accesaţi aceste stări după dorinţă, fără a mai fi nevoie să ascultaţi tonurile Hemi-Sync.
Tonurile Hemi-Sync vă vor ghida progresiv, într-un mod foarte blând, în nivele din ce în ce mai profunde de relaxare şi conştiinţă extinsă.
În prima zi veţi pătrunde în starea care se numeşte FocusTM 10.
Focus 10 este prima etapă de separare a conştiinţei de realitatea fizică. Este starea numită “Mintea alertă / Corp adormit”, o stare de relaxare profundă în care corpul va dormi liniştit, în timp ce, mintea dornică de explorare va cerceta tărâmuri necunoscute ale stării de conştiinţă extinsă. Veţi învăţa cum să vă mişcaţi în siguranţă de la o stare la alta, de la starea de relaxare interioară profundă la viaţa lumii din exterior şi înapoi.
A doua zi veţi experimenta FocusTM 12.
Veţi începe să vă distanţaţi tot mai mult de lumea fizică. Veţi stabili o legătură din ce în ce mai puternică cu Sinele Superior, cu sursa de înţelepciune profundă din voi şi cu resursele interioare, care există cu mult dincolo de starea de veghe normală.
Într-unul din exerciţiile programului veţi avea posibilitatea să recunoaşteţi fricile şi temerile inconştiente şi să le eliberaţi într-un mod vindecător. Este un proces de purificare emoţională şi de transformare a energiei, concepută pentru echilibrarea şi revitalizarea întregii voastre fiinţe. Acest proces va ajuta la eliminarea blocajelor care împiedică accesul la puterea personală şi va ajuta la dezvoltarea unui Sine mult mai armonizat.
Veţi avea, de asemenea, oportunitatea de a experimenta un exerciţiu foarte special conceput pentru a vă conecta cu Sinele vostru infinit, esenţa voastră pură, intrând în câmpul cuantic, dincolo de planul timpului şi materiei, în tărâmul intenției pure.
După fiecare exerciţiu veţi avea posibilitatea să reflectaţi asupra experienţelor trăite, să le împărtăşiţi cu persoanele din grup sau să le scrieţi într-un jurnal, ceea ce va facilita înţelegerea semnificaţiilor profunde ale informaţiilor descoperite şi asimilarea lor în mintea conştientă.

În cadrul programului Excursie vei participa la 10 exerciții destinate să te introducă în stările de conștiință extinsă, în nivele din ce în ce mai profunde,  prin care vei putea realiza:
-          meditații profunde
-          experimentarea stărilor profunde de conștiință extinsă
-          percepția directă a sistemelor de energie mai înalte
-          acces la înțelepciunea inconștientului
-          vindecări emoționale
-          eliminarea temerilor inconștiente și revendicarea forțelor personale care au fost blocate de aceste temeri
-          recuperarea energiei vitale
-          creșterea puterii personale  
-          creșterea intuiției     
-          insighturi privind problemele importante din viața personală
-          o înțelegere mai profundă a energiei personale
-          dezvoltarea unui sens al  Sinelui Superior
-          creșterea creativității
-          reducea stresului și a problemelor de somn
Rezultatele acestor exerciţii sunt foarte personale şi variate.
De aceea, credem că, dacă veţi veni la Workshopul Excursiei
cu mintea deschisă şi dorinţa sinceră de a afla mai multe despre propria persoană,
intensitatea experienţei personale va creşte considerabil.
Starea Out of Body Experience (OBE) – Experienţa în afara corpului nu este abordată în programul
Excursie – O călătorie în lumile interioare.
Starea Out of Body Experience, precum şi metodele care pot fi utilizate pentru a atinge această stare de conştiinţă particulară, este explorată în programul rezidenţial Gateway Voyage dar și aici, aceasta este doar o mică parte din scopul per ansamblu al programului, care se concentrează pe explorarea profunzimilor conştiinţei, descoperirea Sinelui, dezvoltarea puterii personale şi reducerea stresului.

Nu putem garanta o experienţă extracorporală conştientă în timpul sau după un program însă TMI oferă îndrumare şi informaţii despre experienţa explorării OBE celor care doresc aceasta.

Pentru a experimenta direct și a descoperii ce înseamnă starea de conștiință extinsă, ce înseamnă să explorezi realitățile subtile, să îți dezvolți  corpul energetic  și latura ta intuitivă, să realizezi o legătură stabilă cu Sinele tău Superior și să obții o înțelegere mai mare asupra felului în care percepi existența te invităm să participi la programul Institutului Monroe, Workshopul Excursie – o călătorie în lumile interioare -  programată în perioada: 22-24 martie la Cluj
Mai multe detalii despre program găsiți aici:

THE MONROE INSTITUTE, SUA
dedicat explorării conştiinţei umane vă oferă în limba română programul Workshopul Excursie călătorii spre realităţile cosmice interioare
„Marea iluzie este aceea că omenirea are limitări.” Robert A. Monroe.

Preliminarii
Metodologia Institutului Monroe nu conţine nici un fel de dogmă, nu este subordonată nici unui sistem de credinţe sau religii şi nici vreunei poziţii politice sau sociale.
Programele Institutului Monroe (TMI) sunt dedicate dezvoltării şi explorării profunzimilor conştiinţei umane.
Prin explorarea stărilor profunde ale conştiinţei extinse, căutătorul vine să cunoască şi să îşi înţeleagă mai bine Sinele complet.
TMI nu oferă un nou sistem de credinţe astfel că, persoanele din toate categoriile sociale, medii profesionale şi religioase au participat la programe fără a intra în conflict cu propriile lor credinţe.
Singurul aspect care vi se cere să-l luaţi în considerare cu toată seriozitatea este posibilitatea că:
sunteţi mai mult decât corpul vostru fizic.

Workshopul Excursie
Un workshop experienţial intensiv de două zile conceput pentru a vă oferi o explorare personală a dimensiunilor profunde ale conştiinţei umane, o experienţă directă a diferitelor stări de conştiinţă extinsă şi instrumentele de lucru pentru accesarea rapidă a acestora și folosirea energiilor superioare în viaţa de zi cu zi.

Workshopul Excursie este programul de bază Outreach al Institutului Monroe prin intermediul căruia mii de oameni din întreaga lume au explorat stările profunde de conştiinţă extinsă. „Excursia” este o fascinantă aventură în realităţile interioare în care veţi accesa stări de meditaţie profundă, vă veți dezvolta intuiţia, veți putea comunica cu Sinele superior şi cu alte sisteme de energie. De asemenea, veţi învăţa să accesaţi energiile nelimitate din voi şi să le aplicaţi în viaţa de zi cu zi, pentru a deveni mult mai eficienţi în tot ceea ce faceţi şi veți primi tehnici pentru rezolvarea problemelor din viaţa cotidiană.

Atingerea acestor stării de conştiinţă extinsă este posibilă datorită tehnologiei audio dezvoltată de Institutul Monroe, cunoscută sub numele de Hemi-Sync®, prescurtare ce vine de la Hemispheric Synchronization - Sincronizarea Emisferelor. Acest proces de neurotehnologie brevetat induce echilibrarea coerentă a celor două emisfere cerebrale într-o stare de unitate totală a creierului în care cele două emisfere lucrează împreună în armonie şi sincronizare. Starea de sincronizare a creierului creează condiţia optimă pentru îmbunătăţirea performanţelor umane şi facilitează producerea, aşa numitelor, experienţe de vârf.
Institutul Monroe înfiinţat de Robert Monroe se bucură de un renume internaţional şi este cunoscut în întreaga lume ca deschizător de drumuri în experimentarea diferitelor stări de conştiinţă extinsă, având la bază cercetări ştiinţifice de ultima oră din domeniul neuroştiinţelor şi psihoacusticii.

Pe parcursul celor mai bine de 50 de ani de cercetări ştiinţifice pentru crearea şi perfecţionarea tehnologiei audio Hemi-Sync, Robert Monroe a colaborat cu numeroşi oameni de ştiinţă şi cercetători din domeniul psihologiei, psihiatriei, neurologiei, fizicii acustice, biochimiei şi medicinii cât şi cu personalităţi din domeniul spiritualităţii. De-a lungul anilor, eficienţa tehnologiei Hemi-Sync a fost validată clinic şi ştiinţific de numeroase studii independente, rapoarte şi articole.
Atingerea stărilor de conştiinţă extinsă poate necesita mulţi ani de efort disciplinat dar cu Hemi-Sync® această stare de transcendenţă poate fi realizată în doar câteva minute.

În urma cercetărilor s-a descoperit că activitatea electrică a creierului se modifică în funcţie de activitatea pe care o desfăşurăm. De exemplu, undele cerebrale ale unei persoane care doarme diferă extrem de mult faţă de unde cerebrale ale unei persoane care este complet trează. Totodată, s-a descoperit că, undele cerebrale dominante sunt reprezentative pentru o anumită stare mentală dar că, ele pot fi stimulate pentru a produce o anumită stare mentală dorită. Tipare diferite de sunete sunt folosite pentru a produce schimbarea frecvenţei undelor cerebrale pentru accesarea diferitelor stări de conştiinţă cum ar fi relaxarea profundă, atenţia focalizată, somnul odihnitor sau diferite stări de conştiinţă extraordinare.

Cum funcţionează tehnologia Hemi-Sync®
Prin utilizarea căştilor stereo două tonuri blânde Hemi-Sync, de frecvenţe relativ apropiate, sunt trimise în fiecare ureche. Cele două emisfere ale creierului vor integra cele două semnale producând o senzaţie al unui al treilea sunet, numit bătaie binaurală, care reprezintă diferenţa între cele două tonuri iniţiale. Acest al treilea ton nu este, de fapt, un sunet real, ci un semnal electric care poate fi perceput numai în interiorul creierului, atunci când ambele emisfere cerebrale încep să lucreze împreună.
Prin căşti stereo un sunet de 100 Hertz este trimis într-o ureche, în timp ce un sunet de 104 Hertz este trimis în cealaltă ureche. Creierul integrează cele două semnale şi „aude” bătaia binaurală care este diferenţa dintre cele două sunete.
În acest exemplu, 4 Hertz.
Atunci când le ascultaţi o perioadă de timp, undele cerebrale vor începe să se sincronizeze, acordându-se pe frecvenţa bătăilor binaurale. Acesta este motivul pentru care diferite combinaţii de semnale Hemi-Sync vă pot ajuta să atingeţi diferite stări de conştiinţă.

Unde cerebrale fără bătăi binaurale. Unde cerebrale cu bătăi binaurale.
Model incoerent de unde cerebrale Model coerent de unde cerebrale –
cu un proces de gândire limitat. potenţial mărit al creierului
Aceste hărţi ale activităţii undelor cerebrale arată cum ascultarea sunetelor
Hemi-Sync pot să schimbe activitatea aleatoare, normală a creierului (imagine stânga), într-un model mult mai concentrat şi organizat (imagine dreapta), permiţându-vă să vă folosiţi mai mult creierul, într-un mod eficient.
Starea creierului în care undele cerebrale dominante sunt pe frecvenţa de 1 - 4 Hertz, este starea Delta, sau starea specifică somnului profund. Însă, prin exerciţiile de meditaţie bazate pe folosirea sunetelor Hemi-Sync, ascultătorul rămâne cu mintea trează şi alertă, în timp ce corpul său se află într-o stare de relaxare adâncă. În această stare poate experimenta cele mai profunde stări de meditaţie, intuiţie şi creativitate, experienţe de vârf şi alte stări extraordinare de conştiinţă.
În funcţie de starea care se doreşte să se atingă, efecte sonore subtile sunt combinate cu muzică, ghidare verbală, tehnici de respiraţie şi bătăi binaurale pe frecvenţe specifice Beta, Alpha, Delta sau Theta.

Facilitator: Ritta Nicoară
Ritta Nicoară, psiholog, psihoterapeut
Facilitator acreditat Outreach al Institutului Monroe
Ritta este membru fondator al Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie, membră al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, este psihoterapeut în Psihoterapie Integrativă şi în terapia EMDR (Eye Movement Desentization and Reprocessing - Desensibilizarea şi Reprocesarea prin Mişcări Oculare).
Formarea ca facilitator TMI Outreach a urmat-o în Spania, sub îndrumarea lui Carol Sabick de la Herran, formator, director și preşedinte al Institutului Monroe, SUA.
Domeniile de interes şi alte cursuri urmate: Psihologia Transpersonală, Tehnici şamanice de extindere a conştiinţei.
Este autorul și producătorul unor CD-uri de relaxare şi meditaţie ghidată, printre titlurile editate numărându-se: „Pilonul Central”, „Prosperitate şi Succes”, „Eternitate”, „Meditaţia Chakrelor”, etc.
http://www.monroeinstitute.org/outreach/ritta-nicoara/
www.hemi-sync.ro
http://www.ampp.aaz.ro/

Despre Institutul Monroe
Următoarea frontieră decisivă în dezvoltarea umanităţii este explorarea conştiinţei umane. Aceasta se dezvoltă din nevoia de a înțelege ce înseamnă a fi, a percepe, a experimenta, a căuta sensuri. Prin urmare, ceea ce facem noi la Institutul Monroe nu este un accesoriu secundar al condiţiei umane ci este o acțiune de o importanţă majoră şi decisivă.
Paul Rademacher – Director Executiv TMI
Institutul Monroe este o societate non-profit care funcţionează ca organizaţie de cercetare şi educaţie, dedicată explorării conştiinţei umane şi bunăstării umanităţii. Este cunoscută pe plan internaţional pentru rezultatele sale obţinute cu tiparele de sunete audio, care pot avea efecte dramatice asupra stărilor de conştiinţă.
Institutul Monroe oferă programe de instruire experienţială, facilitând explorarea personală a dimensiunilor conştiinţei umane şi admite la programele sale participanţi de orice rasă, culoare, crez şi origine naţională sau etnică.
De asemenea, Institutul Monroe, serveşte drept bază a unei afilieri de cercetare care investighează evoluţia conştiinţei umane şi pune la dispoziţia publicului informaţiile obţinute.
Institutul Monroe este dedicat premisei că, conştiinţa focalizată conţine soluţii decisive la problemele majore ale experienţei umane. O mai mare înţelegere a acestei conştiinţei poate fi realizată prin eforturi coordonate de cercetare, folosind o abordare interdisciplinară.
Rezultatele acestor cercetări sunt semnificative numai în cazul în care există aplicaţii practice –ceva de valoare culturii noastre contemporane.
Ca organizaţie de educaţie şi cercetare, nonprofit, dedicată explorării conştiinţei umane, Institutul îşi propune să introducă la toate nivelele de activitate umană, abilităţi care vor schimba în mod constructiv direcţia şi destinul omenirii.
Mulţumită colaborărilor unor eminente instituţii medicale şi universităţi, tehnologia Hemi-Sync®, testată ştiinţific şi clinic, continuă să se focalizeze pe o serie de proiecte de cercetare specializate. În plus, mulţi terapeuţi, medici, educatori şi alţi profesionişti, utilizează tehnologia Hemi-Sync® într-un cadru larg de aplicaţii. Asemenea cercetări sunt indispensabile în revelarea influenţei tiparelor specifice de sunete Hemi-Sync® asupra conştiinţei. De-a lungul anilor, aceste eforturi au dus la dezvoltarea a zeci de produse individuale pentru aplicaţii concrete, cum ar fi: concentrarea atenţiei, managementul stresului, îmbunătăţirea somnului, controlul durerilor, inducerea şi susţinerea proceselor de vindecare, meditaţii profunde, pentru a amintii doar câteva.

Există sute de produse, aşa numite tehnologii de influenţare a stărilor de conştiinţă, care sunt disponibile pe piaţă, dar foarte puţine rămân în picioare după o cercetare minuţioasă.
Hemi-Sync®, tehnologia audio utilizată de Institutul Monroe este un instrument avansat, care iese în evidenţă prin adevărata ei eficienţă. Deşi multe produse “minte/creier” încearcă să imite această tehnologie, după decenii de cercetare şi mii de sesiuni de laborator, Hemi-Sync® a rămas de neegalat în eficacitatea sa.
Ca şi în oricare curriculă autentică participanţii la programele noastre dezvoltă noi abordări în modul de gândire şi în modul de a fi cât şi în viziunea lor despre lume, evoluând spre o perspectivă nouă în care viaţa însăşi este redefinită cu o nouă semnificaţie.
Programele Institutului nu utilizează modelul de învăţare “corect-greşit” ci încurajează explorarea conştiinţei din punct de vedere personal, ceea ce vă permite să decideţi individual ce are cea mai mare semnificaţie şi eficacitate pentru voi.
Deoarece metodele TMI sunt non-invazive, participanţii întotdeauna
îşi exercită liberul arbitru.
Detalii suplimentare puteţi afla pe:
http:// www.monroeinstitute.org
http:// www.hemi-sync.com
http:// www.hemi-sync.ro

Preţul programului: Workshopul Excursiei
este de 125 EURO
Locurile sunt limitate, max. 18 persoane
Pentru înscriere şi informaţii suplimentare:
Ritta Nicoară, e-mail: rittanicoara@yahoo.com, tel: 0744 – 11.84.76

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.