Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 19 martie 2012

Stop mafiei medicamentelor...


Pentru cetateanul de rand e foarte greu sa lupte cu sistemul mafiot care a pus stapanire pe Romania. Sunt insa situatii in care, cel putin partial, o poate face. De exemplu, cand primeste o reteta pentru medicamente compensate.

Cand medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comerciala ci sub denumirea comuna internationala.

Putini pacienti stiu ca, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care contin substanta activa recomandata de medic.

Atunci cand merg la farmacie ca sa-si ridice medicamentele, farmacistul, care-si cunoaste foarte bine interesul, le ofera, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.

Exemplu 1:

Daca medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, aproape intotdeauna pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs in FRANTA, care costa 21 delei/30 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot in FRANTA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costa 12 lei/30 de bucati.

Exemplul 2:

Daca medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs in GERMANIA, care costa 74 de lei/100 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot in GERMANIA, medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costa 25 lei/100 de bucati.

Exemple ca acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate. Asta se intampla pentru ca lui, farmacistului, ii convine sa vanda cele mai scumpe medicamente din lista. Statului nu-i pasa pentru ca el deconteaza acceasi suma pentru oricare medicament din lista de compensate.

MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului sa se informeze si sa aleaga in cunostinta de cauza.

E timpul sa le aratam celor care se-mbogatesc nemasurat pe seama lipsei de informare a romanilor ca situatia incepe sa se schimbe. Si ca in curand ar fi posibil sa nu-si mai permita sa ne ofer ca medici deplasari cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro, proprietati si  mesele de la simpozioane si amaratele de credite EMC pentru ca ii ajutam sa jumuleasca populatia cot la cot  cu dinozaurii=profesori.

Fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens.
Ce poti face tu pentru asta?

Cauta in www.MEDICAMENTECOMPENSATE.RO  toate medicamentele compensate prescrise tie sau membrilor familiei tale. Ajuta-i pe parintii sau pe bunicii tai sa nu se mai lase jecmaniti de mafioti.

Ajuta toate cunostintele tale care nu pot din diverse motive sa foloseasca MEDICAMENTECOMPENSATE.RO sa-si aleaga medicamentele compensate cel mai potrivite cu dorintele sau cu bugetul propriu.

Trimite acest mesaj prin e-mail, messenger, retele de socializare sau orice alt mijloc tuturor prietenilor tai sau cunostintelor tale.

SA LE ARATAM CA NE PASA DE SEMENII NOSTRI, CA NOI SUNTEM FIINTE UMANE SI NU FIINTE ECONOMICE, CA NE INTERESEAZA INAINTEA PROFITULUI VIATA CELOR CARE SI-AU INCREDINTAT-O IN MAINILE NOASTRE! 


Daca nu stiati la inceput medicamentele de faceau din plante si se beau ceaiuri, si ele fiind mai aproape de natura noastra biologica, prin combinatii cu alte substante organice se absorb muult mai bine...

O viata plina de sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.