Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 1 august 2017

Despre "Ce sau Cine Suntem" cu Jim Carrey, in engleza cu un comentariu personal in romana :)

In engleza aveti mai jos un filmulet cu Jim Carrey despre cine suntem si cine nu suntem! despre dezidentificarea de obiectul perceptiei chiar atunci cand ceea ce percepi este corpul "TAU", sau mintea "TA" cu gandurile "TALE". Si la un moment dat te prinzi ca TU nu poti SA FII ceea ce poti sa percepi, fiindca CEEA CE ESTI TU ESTE PERCEPATORUL, OBSERVATORUL...

Nu esti corpul ca nu poti prezice ce se petrece cu el: fiecare sughit, fiecare vant, fecare foame sau nevoie de a te usura in vreun fel, cand transpiri sau cand salivezi...,

nu esti nici ganditorul gandurilor tale, ca nu poti prezice urmatorul gand care iti trece prin minte...

Totul doar se intampla!

Nu tu privesti, ci privitul se intampla! Tu ESTI, AI FOST SI VEI FI DINAINTEA PERCEPTIEI SI NU AI CUM SA NU FII CHIAR DACA PERCEPTIA INCETEAZA!

TU DOAR ESTI! SI ASTA ITI ARATA RESPIRATIA "TA": CA doar SE INTAMPLA!

SI BATAILE INIMI "TALE" DOAR TI SE INTAMPLA SI UNEORI TU ESTI CONSTIENT DE ELE!

Nu tu produci respiratia ca nu o poti opri cand si cat timp vrei, nici inima nu e in controlul tau, ca nu ii poti opri bataile sa le repornesti cand ai chef!

Ele doar se intampla si uneori tu esti martor constient al acestei realitati!

Ignoranta, frica, vinovatia, neputinta, neiubirea, suferinta inceteaza atunci cand te trezesti ca tu esti cel care percepe Realitatea, observatorul linistit si complet diferit de obiectul observatiei TALE!

Toul doar se intampla si este vesnic schimbator! iMPERMANENTA ESTE LEGEA CEA MAI EVIDENTA DIN EXISTENTA NOASTRA!

O respiratie e urmata de alta, o bataie a inimii e urmata de alta, un anotimp e urmat de altul, o zi e urmata de o noapte, starea de a fi treaz e urmata de adormire, iar adormirea de trezire!



Cel mai simplu contact cu tine il poti experimenta in pauzele dintre cuvinte, in pauzele dintre respiratii, in pauele dintre bataile inimii, in pauzele dintre ganduri, in spatiile dintre litere si dintre cuvinte, in spatiile dintre notele unei piese muzicale...

Aici te poti intalni cu tine in imensitatea constiintei!

Ceea ce dainuie este CONSTIINTA PERCEPATORULUI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.