Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 4 ianuarie 2015

Viteza​ mersului si moartea. Cat de repede merge Omul Cu Coasa ?


O informatie demna de a fi retinuta si aplicata: 



dr. Barbara RICHARDS

     Multi oameni ar putea evita intalnirea prematura cu Cosasul daca ar merge suficient de repede! Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian.

      Mai mult, studiul a evaluat viteza neasteptat de mica a Cosasului. 

     Cei care merg chiar si putin mai repede pot mentine un avans decisiv asupra lui. Cercetatorii australieni au masurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 barbati, in varsta de circa 70 ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/h. In aceasta peroada, au decedat 266 barbati.
     Acei barbati care au avut o viteza peste 3 km/h, au avut un risc de deces cu 35% mai redus decat media. Pe cei care au avut peste 5 km/h, Cosasul  nu i-a mai putut ajunge! Printre cei decedati, nu a fost nici macar unul singur care a avut o viteza medie de peste 5 km/h.


      Si alte studii documenteaza clar relatia intre viteza de mers si rata de mortalitate. Acei oameni in varsta care practica, cu masura, sport si miscare isi maresc cu 700%, sansele de a avea o batranete saraca in boli. Nu este prea tarziu nici pentru cei care incep sa faca miscare doar la batranete.

     Sportul cel mai sanatos la batranete este si cel mai nespectaculos: mersul in ritm vioi !


 Desi solicita inima relativ putin, mersul vioi este una din cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator si de a reduce riscul de accident cardio-vascular, dovedindu-se superior altor sporturi ca jogging sau vaslit. In plus, mersul cruţă  articulatiile si are un potential de accidentare redus.
  
Secretul eficientei exceptionale a mersului vioi se explica prin faptul ca niciun alt sport nu activeaza atatia muschi. La ciclism, sunt antrenati 35% dintre muschi, la jogging - 70%, dar la mers sunt implicati 90%.
     Completare la cele afirmate mai sus:


      Toata suprafata Pamantului este strabatuta, de-a lungul si de-a latul, de niste benzi energetice - denumite Radiatii Hartman.

      Plimbandu-ne pe jos, intersectam aceste benzi energetice si ne incarcam cu energie. Conditia, pentru ca sa beneficiem de aceasta energie, este de a a​vea o viteza de deplasare mai mare de 3 km/h si sa facem, zilnic, minim 6000 de pasi.

Multumim draga Claudiu pentru acest material

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.