Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

marți, 18 octombrie 2011

ROLURI CARE ASOCIAZA SUFERINTA SI BOALA

Jucam in viata diverse roluri insa unele dintre ele sunt menite prin energia si particularitatile lor sa poarte cu ele suferinta. Aceste 3 roluri sunt de salvator-vindecator, de justitiar si de victima.

Atunci cand nu intelegem ca bolile si suferintele ni le intamplam in acord cu legea rezonantei vibrationale vom trai o viata de chinuri psihice care pana la urma devin organice. Cu alte cuvinte atunci cand ne straduim sa ii privam pe ceilalti de suferinta ca parinti, ca medici, ca pedagogi, ca profeti vor avea de surclasat energetic ignoranta si scepticismul primitorilor. Ii putem asista, consilia in invatarea propriilor lor lectii de viata, dar daca ii scoatem din gogoasa de fluturi inainte sa se fi framantat suficient vor avea aripi prea grele de lichid ca sa poata sa zboare.

Degeaba ne mai pare rau dupa ce am comis imprudenta de a le da ajutorul care le ia din putere ca ei nu vor avea aripi antrenate sa zboare, vor crede ca sunt gaini desi sunt vulturi si vor admira de jos minunatele fiinte care survoleaza inaltul doar pentru ca oul de vulturi a ajuns din greseala in cuibarul gainilor.

Salvatorii nu vor putea salva pe nimeni decat pe ei insisi si pe ei din toti ceilalti, privindu-se in ei ca in Oglinda fermecata si cuprinzand Adevarul ca viata si moartea, sanatatea si boala, bucuria si agonia se nasc in corpul si mintea noastra si doar de acolo le putem dezradacina, sau le putem uda sa creasca.

Justitiarii vor dreptate insa Adevarul Absolut este de necunoscut mintii umane, ca nu avem la dispozitie toate piesele de puzzle atunci cand analizam o situatie si cel mai adesea orice pare rau are in egala masura valente de bine, perspectiva face diferenta intre ele.

Victimele sufera pentru a atrage atentia asupra ranilor pe care si le autointretin si se valideaza in toate situatiile de la nevasta abuzata, copilul abandonat la sotul care se lamenteaza sau copilul care s-a julit la un meci de fotbal. 

3 comentarii:

  1. Daca cei care vor sa fie salvatori se salveaza pe ei prin autocunoastere, atunci poate vor salva si pe altii care le vor urma exemplul.
    Cei justitiari trebuie sa stie ca adevarul perceput de mintea umana e flexibil si subiectiv; toti avem dreptate si niciunul in acelasi timp; in bine exista si rau, iar in rau exista si bine.
    Dar victimele care sufera pentru ca ii doare o parte a corpului fara sa stie de ce, ce ar trebui sa faca ca sa nu isi atraga atentia asupra ranilor si sa se vindece de bola si de suferinta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Victimele care sufera pentru ca ii doare o parte a corpului uita sau au uitat ca ei insisi de la un anumit nivel de constiinta si-au intamplat aceste programe biologice al caror sens evolutiv este de a ne face mai puternici pentru experiente similare. Solutia nu este a ne distrage atentia ci a constientiza conflictul, faza aciva sau faza de vindecare a conflictului biologic in care se afla individul in raport cu simptomele pe care le are. Cand intelegem ca microbii sunt servitorii creierului nostru si ca ei se inmultesc doar la comanda creierului si aceasta comanda vine in vaza de vindecare, odata cu inflamatiile, durerile, sangerarile, scurgerile purulente care prin vaccinare sau antibioteice di antifungice si antivirale nu facem decat sa le oprim sa ne ajute sa devenim mai puternici. E totusi adevarat ca in faza de vindecare medicina moderna prin medicatie ne reintroduce creierul in faza de conflict activ, de hiper alerta si astfel deseori avem raceli cronice si boli care se cronicizeaza spre norocul sau interesul concernelor farmaceutice. Acest adevar si faptul ca nu prea putem lipsii de la job cand ne vindecam de fapt conflicte si ar trebui sa stam linistiti si sa integram experienta numita boala sau suferinta noi nu suntem atenti la boala si la conflict ci la a ne dispare simptomele cat mai rapid sa fim functionali, dand astfel peste cap programele biologice care asigura supravietuirea speciei prioritar supravietuirii individuale.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ai spus. ceea ce primesti zilnic, experienta pe care o traiesti e materialul tau pe care il poti folosi la autocunoastere. nu trebuie sa fugi de clipa prezenta, sa fugi de dureri; ci sa le imbratisezi pentru a le intelege. Nu totdeauna, ceea ce ni se intampla e ceea ce vrem la momentul respectiv; dar totdeauna ceea ce se intampla e acolo pentru binele tau. multumesc

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.