Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 9 octombrie 2015

Ascetismul si Spiritualitatea

De ce acest subiect?
Deoarece intalnesc intre prieteni vechi si prieteni in devenire ( oameni care imi vin la consiliere ) doua teme care se repeta: asceza si spiritualitatea.

Intalnesc atat femei cat si barbati care imi spun ca nu mai simt sa faca dragoste sau sex cu partenerii lor de cuplu, mai ales la cei/cele necasatoriti fara copii si la cei si cele casatoriti si cu copii.

Ei spun ca nu mai simt ca relatia lor cu partenerul mai are pasionalitate si ca ei personal au trecut la un nivel de constiinta spirituala superior nivelului partenerului care nu are preocupari spirituale ceea ce ii trage in jos de pe calea lor.

As putea fi de acord cu ghilimelele de rigoare daca ar face aceasta dintr-o stare de pace si liniste si armonie. Insa aceste fiinte sunt frustrate ca nu pot controla comportamentele partenerului prea terestru, au acumulat mai multa suferinta decat pot duce, iar asceza si spiritualitatea cu nivelele ei este scuza perfecta si la moda pentru a da bir cu fugitii.

Nivelele de constiinta in care cineva este superior si cineva inferior sunt promovate de diversi asa zisi maestri interesati de putere. Un om liber stie ca in esenta suntem Unu, Aceeasi Fiinta cu totii, un organism complex, in care inima nu e mai importanta decat rectul si ca fiecare are rostul lui, intre organe neexistand competitia, ierarhia dintre egourile umane.

Dar atunci cand un om nu e in armonie cu Sinele va gasi scuze pentru ego in ceva. Acum are la indemana diverse instrumente sa ii pedepseasca pe semenii sai, pe cei pe care ii considera direct sau indirect vinovati de suferinta sa.

De fapt CINE Re-ACTIONEAZA astfel, este primul beneficiar al dublei ignorante. Cei pe care ii atrage o astfel de persoana care fuge de suferinta in directia spiritualitate, asceza, nivele de constiinta vor fi de acceasi factura cu cei de care fuge.

Surprinzator aceste fiinte Asceti in devenire, sau in deriva, la scurt timp se indragostesc de altcineva decat partenerul lor si Adio asceza. Unii gasesc scuza ca noua aparitie este de acelasi nivel de spiritualitate ca si ei si ca este ceea ce aveau nevoie savfie fericiti si impliniti.

E cu adevarat exact ce aveau nevoie: sa se prinda in scurt timp ca nu sunt nici acestia decat temporar pe aceeasi rezonanta cu ei si ca de fapt renuntarea la asceza a fost o idee nu foarte inteleapta, dar un bun instrument sa se uite in oglinda celor pe care i-au atras spre ei.

Unii se intorc la partenerul de cuplu realizandu-i calitatea de antrenor in ale vietii si in autocunoastere, altii fuguta iar in asceza si pacaceala ca nu era nici urmatoarea persoana de nivelul lor spiritual.

Cand realizezi ca fiecare fiinta iti livreaza o oglinda si faptul ca ceea ce vezi tu in ea e foarte diferit de ce vad altii... si ca pe tine te structureaza clipa de clipa ce percepi si cum percepi tu Realitatea cu care ajungi in contact.

Mintea rumineaza evenimente, posibilitatii, solutii, are scenarita acuta si cronica, insa daca nu ne intoarcem la emotiile asociate acestora atunci efortul intelectual, mental este irosire de energie sau antrenament pentru dezamagire.

Mintea este cea care te-a bagat in problema evaluand, fiind invatata in timp sa evalueze in buna si rea realitatea senzoriala. De aici avem o paleta larga de emotii si sentimente, singurele capabile sa puna in miscare efectorii din corp: glande, muschi... organe care produc MISCARE, care indeplinesc aceste functii!

Emotiile din spatele ruminatiei mentale sunt infinit mai puternice energetic decat orice decizie mentala va lua cineva vreodata. Daca aceasta solutie nu este insotita de energia care sa demareze si sa sustina procesul nunse va produce o schimbare, o transformare reala.

Atunci cand cineva simte ca nu mai are ce cauta langa un partener nu mai cauta pe cinva care sa ii dea dreptate ci ia decizii, este flexibil, si-a asumat lectia de langa partener, si a reusit sa intrupeze ce ii oglindea acest partener fata de care simte recunostinta si merge pe druml sau fara a avea nevoie de confirmari.

Asceza ca si renuntare la activitatea sexuala definitiv sau temporar isi are rostul ei daca se ajunge la ea dupa implinirea personala, dupa asumarea si integrarea sexualitatii la nivel fizic, emotional si mental.

Poveste despre oglinzi si emotii:

Cineva se indragosteste de o persoana. Pare sa fie reciproca povestea. Unul din ei are venituri mari, celalalt traieste de pe o zi pe alta. Avem o poveste de dragoste intre cel bogat (B) si cel sarac (S).
Despre relatia lui B cu S stiu prietenii apropiati ai fiecaruia. Cunostinte comune se socheaza cand ii vad pe B cu S, insa nu i se spune lui B ca S are obiceiul de a aborda persoane instarite, de a profita cat poate financiar si relational. Nici ca S se infiltreaza prin orice B in viata altor viitoare victime, ca apoi sa se poarte urat cand B se simte exploatat si taie veniturile lui S. S face aceasta ca sa isi recapete libertatea si sa ramana cu bunuri pe care si le face singur cadou din banii lui B.
Dupa investitii serioase in viata lui S de catre B, S incepe sa se poarte foarte urat si sa delapideze de la B cat poate apoi fuge cu altcineva.

Oglinzi:
Cei care considera ca au picat si ei de fazan, ca au fost victime il vad pe B ca pe o victima a lui S.
Daca B este implinit cu el insusi si cu sexualitatea si cu viata si intelege si integreaza experienta nu va avea parte de suferinta ci doar de o noua experienta de invatare despre egoul uman.
Ceilalti il pot compatimi pe B, pot dori sa il desfiinteze pe S, sa rezolve nedreptatea pe care ei o resimt, unii pot dori sa il faca pe S sa simta ce ar simti ei daca ar fi patit asa ceva.
Daca B este in pace va integra nu doar pe S ci pe toti cei implicati indirect venint in contact cu povestea lui B si S, cu toate versiunile lor si reuseste sa disocieze perceptiile celorlalti de pacea interioara si de invataturi. Invataturile sunt despre emotii. S se vede destept, siret, se simte superior lui B, se simte invingator, ceilalti au anumite emotii de furie - pentru ce a patit B, frustrare - ca nu au cum recupera bunurile si munca lui B, vinovatie - ca nu au spus ca si ei au trecut pe acolo, bucurie - ca si lui B inteleptul i-a tras clapa cineva.
B refuza sa il dea in judecata pe S ca nu functuoneaza in acest registru de intelegere. Legea curgerii universale, a elementelor guvernate de Legea Universala a Naturii cer ca fiecaruia sa i se dea ce emite si sa atraga in continuare in viata energii de aceeasi factura cu cele emanate.
B arage pace si liniste si jucausenie. B traieste in continuare in curgerea vietii, a banilor despre care stie ca sunt o energie in schimbare continua si deccare nu se ataseaz. Ca sa poata sa nu se ataseze de ea nu e ceva ce se petrece din nimic, este pentru ca a inteles cand a fost atasat de ceva ca atasamentul aduce suferinta intr-o lume vesnic schimbatoare.
S atrage pe cineva care sa se bucure si sa se simta superior cand ii va trage cate o teapa, fiindca orice e luat cu o energie va fi dat cu o energie similara.
Cand e vorba de energie e ca moneda, ai parte de ambele fete. E o realitate duala, insa cand energia devine lumina, intunericul dualitatii se transforma intr-un infinit curgator, fara bruscari, fara intreruperi, o continuitate cu totul si o integrarea fireasca a aspectelor vietii umane.
Cand totul curge si egoul e dizolvat, atunci cineva va cuprinde in sine si va fi cuprins de faptul ca nu exista nimic care sa nu fie spiritual si ca nu exista nimic mai spiritual decat altceva sau altcineva.

Cand se pierde aceasta intelegere apare dualul, suferinta, oglinzile sparte. Atunci cand intram complet in fiecare emotie si o dizolvam pana la lumina pura nu mai exista impuritati si denivelari sau bruscaje.

Daca B ar constata ca nu se simte nici victima, si nici fraier, ci ca are nevoie sa restructureze in sine niste convingeri familiala despre relatiile de cuplu care Trebuie sa dureze o viata, dupa modelul bunicilor, parintilor cu cate 70, 40 de ani de casnicie, pana moartea i-a despartit, va lucra aceste aspecte si le va integra intr-un registru flexibil, unde se poate petrce orice-oricand.
Poate avea parte de o relatie care sa tina toata viata, cu batranete frumoase, poate intra intr-o ascea temporara sau definitiva, nimic batut in cuie, nimic rigid, doar curgere de lumina si pace.

Un ascet nu e un plictisit de viata si lume, nu e un frustrat, limitat, neputincios, fricos ci e un om liber, constient clipa de clipa, pas cu pas de alegerea sa, de oglinzi, de emotii, de senzatii. Alegerea o reitereaza sau nu din identitatea sa de Unu cu tot ce exista, intr-o libertate de exprimare totala.

Fie Lumina!

Un comentariu:

  1. Clar, tranşant şi la obiect.
    Câtă vreme înțelegem că şi noi am fost şi B şi S şi tot restul alfabetului ce ne-au condus spre o atare conştiință şi înțelepciune, nu putem decât să le transmitem iubire, lumină şi să le mulțumim pentru toate.
    Te iubesc, iubire! Pup

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.