Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 6 august 2011

Educatia pentru Sanatate


Intr-o lume de oameni din ce in ce mai bolnavi fizic si sufleteste una dintre modalitatile cele mai firesti de insanatosire este cea prin care oamenii care au depasit o boala, i-au inteles mecanismele si au inteles durerea si suferinta pe care aceasta le-a produs-o lor ii invta pe cei bolnavi de boala de care s-au vindecat sa treaca mai usor si sa inteleaga etapele vindecarii, ii asista si reprezinta grupul lor de suport. 
A fi alaturi de semenii tai este o premisa a bunastarii si evolutiei pe care o intalnim in educatia Summerhill, vezi postarea anterioara.
Asa cum le recomandam prietenilor si cunoscutilor un detergent, o cofetarie, o sursa de alimente sanatoase pe care le-am testat sau le spunem de unde sa nu mai cumpere alimente care erau expirate sau alterate, unde ne-a fost mazgalita masina pe care speram sa o primim spalata, avem posibilitatea sa le recomandam in cunostinta de cauza oameni care cu adevarat sunt interesati sa faciliteze insanatosirea celorlalti.
A invata despre noi si despre corpurile noastre, despre felul in care ne imbolnavim si felul in care conflictele generatoare de patologie se pot rezolva si apoi sa intram in starea de vindecare, despre constelatii si sindroame, despre intrarea pe sina a unor conflicte si consecinte ale rezolvarii conflictelor ne transforma in educatori pentru sanatatea personala sau a celorlalte fiinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.