Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 26 iunie 2011

Sentimentele ingropate de vii nu mor niciodata

Tot ceea ce suntem noi astazi reprezinta suma tuturor sentimentelor pe care le-am avut vreodata. Daca dorim ca viata noastra sa se schimbe in viitor, este necesar sa ne schimbam sentimentele, in primul rand. Iata o noua perspectiva asupra complexului sentimente-emotii-ganduri, oferita de cartea “Sentimentele ingropate de vii nu mor niciodata”, aparuta la Editura Adevar Divin.


Nu gandul este cel primordial, ci sentimentele inmagazinate in fiinta noastra. Pornind de la aceste sentimente, se creeaza emotiile ca expresie exterioara sau reactie fata de un sentiment launtric. Noi venim pe lume purtand in suflet anumite sentimente. In timpul vietii intrauterine, noi am sesizat sentimentele parintilor nostri. Aceste mesaje s-au imprimat in memoria celulara si au dat nastere unei identitati si energii personale. Daca am fost respinsi in viata intrauterina, vom simti acest sentiment de respingere pe tot parcursul vietii, pana in momentul in care vom constientiza acest aspect si vom vrea sa-l schimbam.

Apoi, indiferent ce simte un copil in momentul nasterii sale, odata cu prima sa respiratie, acest sentiment se impregneaza in celulele trupului sau, devenind astfel sursa  convingerilor care vor urma si care vor deveni filtrul prin care el va privi viata.

In momentul nasterii, la copil se activeaza o retea de nervi numita sistemul de activare reticular, capabil sa discearna in ce masura copilul a venit pe lume traind un sentiment de iubire sau de teama. Acest sentiment este determinat de experientele pe care copilul le-a trait in timpul nasterii si imediat dupa aceasta.

De aceea, este absolut fundamental ca dupa nastere copilul sa fie tinut langa inima mamei, pentru a simti pulsul care ii este atat de familiar din timpul perioadei de gestatie, si sa fie mangaiat de mama timp de cel putin 45 de minute dupa ce s-a nascut. Daca este astfel managaiat, copilul are sanse mult mai mari sa adopte un tipar comportamental bazat pe sentimentul iubirii decat pe cel al fricii. Copilul care este pus la san imediat dupa nastere este mult mai bine adaptat la viata si nu va dezvolta ADHD + deficit de atentie+hiperactivitate


Cum suntem insa influentati in viata de zi cu zi de aceste sentimente, de care suntem sau nu constienti?
 Foarte simplu! Cu totii stim ca emisfera stanga este cea rationala si constienta. Cea dreapta este intuitiva, emotionala si subconstienta. Daca ne gandim la ceva ce ne dorim de la viata, dar simtim inconstient ca nu meritam sa primim acel lucru, noi nu il vom primi. Sentimentul prevaleaza intotdeauna asupra gandirii. Daca sentimentele nu sunt la unison cu gandurile noastre, respectiv cu ceea ce ne dorim de la viata, cele care trebuie schimbate sunt sentimentele, care trebuie armonizate cu gandurile. De cate ori simti si gandesti la fel, inseamna ca cele doua emisfere cerebrale sunt echilibrate, ca in interiorul tau nu mai exista niciun conflict, ca nu mai esti agitat si nehotarat, ci perfect focalizat. Viata va sesiza imediat incetarea acestui conflict interior si iti va raspunde oferindu-ti starea de pace dupa care tanjesti.

Cum sa incepem acest proces de armonizare interioara? Iata cateva sugestii oferite de autoarea cartii:
  • in clipa in care te trezesti dimineata, devino constient de primul tau gand si de primul sentiment pe care il simti.
  • pe parcursul zilei, devino constient de orice incident, de orice comentariu, situatie sau persoana care declanseaza in fiinta ta o stare de disconfort, un sentiment sau un gand care nu iti face placere.
  • incearca sa reiei contactul cu adevaratele tale sentimente, pe care le-ai blocat cu mult timp in urma, pentru a nu mai suferi din cauza lor.
  • intelege ca negarea propriilor sentimente nu inseamna ca acestea mor sau nu mai exista, sau ca energiile lor nu mai opereaza in campul tau energetic. Dimpotriva, atat timp cat vor ramane nerezolvate, energia lor va ramane in interiorul nostru, continuand sa creasca si sa se amplifice, atragand toate vibratiile similare din atmosfera.
Daca esti capabil sa te racordezi la sentimentele tale, devenind constient de ele, autoarea iti recomanda sa folosesti “instrumentul dialogului interior”, numit si “scenariu”, care poate fi folosit in timpul unei situatii in care experimentezi un sentiment negativ, pentru a-l inlocui cu un sentiment pozitiv.

"Scenariul" este un program de vindecare interioara, pe care il poti aplica singur, pentru a te transforma si a te cunoaste mai bine pe tine insuti. La momentul actual, este un instrument aplicat de mii de oameni, pentru rezolvarea sentimentelor negative, considerate moarte si ingropate, dar care in realitate mocnesc in interiorul fiecaruia dintre noi. 

E recomandat sa-l folosim, in primul rand, pentru a ne iubi si accepta mai mult pe noi insine. Apoi, el se poate folosi pentru orice sentiment negativ pe care il simtim intr-un anumit moment al vietii noastre, sau pentru diverse afectiuni si boli la nivel fizic, aparute ca urmare a alimentarii, pe termen indelungat, a unor sentimente si convingeri negative. Cartea include o lista cu sentimentele negative si opusii lor, pozitivi. Exista si o sectiune ampla in care sunt descrise problemele de sanatate si cauzele lor emotionale. Putem folosi “scenariul” pentru orice problema, conflict interior si exterior, disconfort emotional si fizic pe care il simtim.

Reproducem mai jos o parte din "scenariu":

"Draga Spirit/Supraconstiinta,

Te rog sa localizezi originea sentimentelor si gandurilor mele legate de _________________________.

Triaza toate nivelurile, straturile, zonele si aspectele fiintei mele, pentru a descoperi aceasta origine. Apoi, analizeaza si rezolva sentimentele si gandurile mele, astfel incat acestea sa se armonizeze din nou cu adevarul lui Dumnezeu.

Triaza intregul meu trecut, pana la originile eternitatii si vindeca toate incidentele si toate consecintele lor care s-au datorat acestei origini a gandurilor si sentimentelor mele. […]

Intr-o stare de iertare si iubire neconditionata, accept transformarea tuturor problemelor mele fizice, mentale, emotionale si spirituale, inclusiv a comportamentelor mele necorespunzatoare care s-au datorat acestei origini negative inregistrate in ADN-ul meu.

Optez pentru a fi (sentimentul pozitiv cu care vrei sa-l inlocuiesti pe cel negativ de la inceput)
Ma simt (sentimentul pozitiv cu care vrei sa-l inlocuiesti pe cel negativ de la inceput)
Sunt (sentimentul pozitiv cu care vrei sa-l inlocuiesti pe cel negativ de la inceput)

Asa sa fie. M-am vindecat. Am realizat ceea ce mi-am propus! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.