Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 7 ianuarie 2018

Cazuistică - Erupție în jurul gurii și sub nări

Caz 1: Băiat de 4 ani și 4 luni
De la 2 ani prezintă în jurul gurii și sub nări o erupție roșiatică, inflamatorie pentru care nici un tratament antialergic sau dermatologic nu a funcționat
Fără alte simptome adăugate.

Consiliere:
Mama își amintește că erupțiile au apărut în perioada în care pleca des de acasă câteva zile ci intenția să înțarce copilul. Părinții pleacă în excursii cate 3-7 zile, cel puțin odată pe lună.

Un psiholog o învață pe mamă să pună pe sâni albastru de metilen și să îi spună copilului că nu îi poate da lapte de la sân fiindcă are o problemă și tratamentul pentru sânii ei este periculos pentru el.

După consiliere, mama vorbește cu băiețelul în timp ce acesta se juca, îi inventează o poveste din care copilul realizează că este vorba despre povestea lor, că ei sunt personajele poveștii.
Mama îi spune adevărul legat de înțărcarea lui, cum l-a mințit la sfatul psihologului cu albastru de metilen, cum pleca de acasă cu tatăl lui, chiar dacă știuse că a doua oară când au plecat au stat o săptămână deși el plânsese într-una 4 zile.
Și-a cerut iertare, a promis că de acum înainte nu îl v-a mai minți niciodată!

Copilul a mers la ea și i-a tras un picior în gleznă.
Întrebat de ce a lovit-o a spus ”tu zici să nu mint și tu m-ai mințit! să te doară tare tare să nu uiți că și pe alții îi doare când tu minți”

Mama i-a spus că poate dacă dorește să mai stea la sân. Leo a mers lângă ea, și-a lipit gura și nasul de sân câteva secunde, apoi a zis că nu îi mai trebuie că acum poate bea mai ușor lapte din cana lui cu Spiderman.


PS
Un fost coleg de facultate ma intreaba de ce nu i-am dat regim alimentar? daca alimentatia ar fi fost cauza, o alergie la lapte sau orice avea el in cap, mama incercase tot felul de restrictii, copilul ajunsese sa manance de regim dela 3 ani deja si tot nu dispareau leziunile din jurul gurii si de sub nas.

Stiind NMG intelegem ca nu o anumita mancare a produs aceasta eruptie, de ce sa ii stricam copilului si alimentatia daca nu are o legatura. doar pentru ca cu gura si mananca? mai si vorbeste... mai avusese si contact cu sanul matern... mai avusese si suzeta pana la 2 ani jumatate... mediul era lipsit de stimuli olfactivi puternici care ar fi putut ipotetic irita nasucul copilului

Sa le luam pe rand:

La suzeta a renuntat singur pentru ca a vrut sa fie ca baietii mai din parc care nu aveau suzeta ca bebelusii din carucioare si pentru ca nu putea vorbi cu suzeta in gura - deci nu acesta a fost conflictul pentru eruptie, suzeta nu a fost scoasa in mod conflictual

Nu a fost pedepsit pentru ca vorbea ci incurajat sa vorbeasca, mai ales ca baietii de obicei nu sunt prea vorbareti de mici - deci nici vorbitul nu era conflictual

Cu regimul si posibilele alergii alimentare nedetectate la analize am rezolvat situatia spunand copilului ca poate manca orice doreste, ca a mai mancat asta si inainte si ca medicul ii interzisese mamei doar temporar sa ii dea acele alimente ca sa vada daca vreunul dintre ele era cauza bubitelor de la gurita. Medicul a uitat sa ii spuna ca a constatat ca niciunul dintre alimente scoase nu a facut ca eruptia sa dispara deci putea, de atunci inainte, sa le manance linistit daca dorea.

Ce ne ramane de explorat?
Contactul cu sanul si conflictul identificat de mama in legatura cu plansetele interminabile la plecarea ei de acasa si faptul ca la revenire micutul cand o vedea intrand pe usa se agata de ea, ii tragea de bluza si cerea san.

In NMG stim ca alimentele pot fi sine, adica factori externi conflictului care se aflau in zona de conflict la momentul conflictului, pe care creierul subconstient ii inregistreaza ca atunci cand ne mai intalnim cu un mediu similar sa ne avertizeze ca in acel context s-a intamplat ceva grav, insa alimentele nu au determinat in mod direct provocarea/problema.

Laptele in sine nu il putem considera cauza eruptiei pentru ca a fost scos 6 luni si inlocuit cu lapte vegetal, insa eruptia nu a disparut. Apoi bunica paterna vazand ca scoaterea laptelui nu a dus la nici un rezultat, i-a dat lapte din nou cu ceasca si el a fost incantat sa creasca mare si rapid și puternic, la fel ca Spiderman, band lapte.

Si astfel Leo bea lapte din ceasca lui cu Spiderman, deci si fara san el nu a renuntat la lapte de bunavoie, inca, continua sa il bea si eruptia a disparut la disparitia conflictului, cand a primit permisiunea de a sta la san cand si cat doreste.

Subconstientul nu are notiunea de trecut sau viitor, pentru el tot ce a fost este acum, in prezent.

Asa ca, in timpul prezent punand in mod deliberat si constient lucrurile la locul lor - povestea reala permite rescrierea fisierelor prin care copilul a ajuns sa creada si sa intrupeze altceva decat ce fusese de fapt, descarcand conflictul prin reconectarea copilului cu sanul matern la discretie si fara vreo interdictie, scapand din mrejele tesute de mintea psihologului ca nu e voie sa suga la san ca mama face buba pentru ca el suge, eruptia nu mai are rost, local nu mai exista conflictul de separare.

Multumesc pentru Cine Esti !
Te Iubesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.