Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Magia Sinceritatii - partea II - Trucuri si Avertismente

Deoarece mi s-a parut prea lung textul pentru un singur mesaj si neavand dintr-odata timp sa traduc cat as fi dorit, am impartit materialul in doua parti. 

Trucuri:

  • sinceritatea radicala cu tine insuti necesita o doza potrivita de modestie, umilinta. orice cuantificare iti dai in orice categorie este aproape sigur exagerata. Daca moneda prin care ii masori pe alti este lira sterlina, moneda prin care ne masuram pe noi este yenul japonez. Unele din aceste sentimente de superioritate la nivele de cunoastere, abilitati, judecata sunt fara indoiala justifivate. dar multe, daca nu cele mai multe, nu sunt. Momentul in care devi constient de asta, constientizarea sinelui se expansioneaza. Incepi sa iti pui intrebari mai sincere si sa iti dai raspunsuri mai sincere.
  • Abordeaza problemele din relatii in timp real. mentinerea integritatii in relatii inseamna sa abordezi problemele care apar in timp real. Emotiile nu sunt piese de sah, iar viata nu este un joc de strategie. Daca simti ca ceva ar butea sa fie gresit, cauta sa identifici si sa rezolvi situatia problema pe moment, pe loc. 
  • Daca te intalnesti constant cu raspunsuri ca: Holbarea Solemna In Jos, urmata de Seara de Tacere Alterata (Stricata), si de Noaptea Fara Sex, atunci fii avertizat: jocul pe care il joci nu merita sa il castigi
  • Aplicarea sinceritatii radicale in munca ta inseamna sa creezi lucruri care sunt valoroase pentru personalitatea ta, si care ajuta la rezolvarea problemelor. dar tu nu poti solutiona probleme daca nu constientizezi problemele; daca mai degraba ai tendinta sa le negi existenta, sa le ignori, sau eviti sa vorbesti despre ele pentru ca nu vrei sa "dansezi rock pe barca". 
  • Ce te frustreaza pe tine cel mai tare in legatura cu munca ta, si cu lumea in general? Aproape orice raspuns la aceasta intrebare este un proiect sau o idee de afacere cu numele tau scris pe el. Intreband  Ce te frustreaza pe tine cel mai tare in legatura cu lumea?" nu este numai un mijloc de identificare a oportunitatilor de a crea valoare in viata ta, est de asemenea o busola care arata catre oamenii care se vor articula cu tine ca sa faci ca acele vise sa devina realitate.
  • Este posibil sa experimentezi un piuc de eritem, roseata de la adrenalina inainte si in timpul actelor de sinceritate radicala. Spargi taboo-uri si iti asumi riscuri sociale mari. Poate da dependenta.
  • Sinceritatea radicala poate fi o cale buna de a agata sexul opus. Exemplu: "Nu doream de fapt un ceai; doream doar sa gasesc o cale de a te intarzia ca sa pot vorbi cu tine pentru un timp, pentru ca vreau sa ajung in pat cu tine." Unii oameni ar fi teribil de dezgustati de motivele tale, dar altii vor fii socati - si impresionati - de candoarea ta.
Avertisment
  • Distinsul scriitor A.J.Jacobs, a incercat sinceritatea radicala pentru o luna si a considerat-o cea mai nasoala luna din viata lui. S-ar putea sa nu te incante aceasta "terapie".
  • "Onestitatea" fara compasiune si intelegere nu este onestitate, ci ostilitate subtila. - Rose N. Franzblau. Sinceritatea nestingherita poate fi cea mai puternica arma.
  • Fii atent! Onestitatea poate fi dureroasa. Nu pune intrebari la care nu vrei sa le auzi raspunsul. "Iubitule, asta ma face sa arat grasa?" este o dinamita. Tu stii, din start, ca nu iti va placea raspunsul. Este propria ta greseala daca te simti insultat si daca sentimentele tale sunt ranite.
  • In cel mai rau caz, poti fii concediat, divorta, sa fii deazmagit sau sa fii dat in judecata. In cel mai bun caz, poti fii considerat nepoliticos, vei fii invitat la iesiri mai mult pentru ca e distractiv cu tine in jur, iar relatiile care raman in viata ta vor fi mai sanatoase.
  • se poate sa te trezesti intr-o lupta de strada, daca sinceritatea ta radicala este directionata impotriva unei persoane semnificative pentru cineva
  • Atentie la diferentele culturale! fiti atenti la cultura in care sunteti sinceri. In lumea vestica, majoritatea culturilor sunt mai "sincere in mod radical" decat in Africa, Asia sau Estul Mijlociu. (Prin elevarea Islamului la nivelul sferei familiale si devalorizarea politetii pe strada, poate fi la inceput descurajant pentru iudeo-crestini). A fii in mod radical sincer poate fi interpretat ca a fi badaran sau insensibil la modul lor de a aprecia relationarea. Pe cand la Roma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.