Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

joi, 9 februarie 2017

Cateva studii de caz: simple si complexe, in completare...

1. Constipatie urmata de Enterocolita acuta

Inceputul FA: luni, 14 noiembrie 2016, orele 14:34 scrie pe telefon, da soacra telefon ca vine in vizita in weekend pentru 2 zile.
Dramatic, solitudine, fara rezolvare imediata sau relevanta, brusc si pe nepregatite, obsesiv.
Incepe sa i se incinga urechea dreapta, ca are o melodie speciala pentru apelurile sau mesajele de la soacra :)
Manifestari bruste, balonare, constipatie doua zile.
Inceputul FR: duminica, soacra isi impacheteaza lucrurile de plecare
Manifestari: gaze, vanturi, crampe abdominale, si imediat dupa plecare soacrei are scaun, apoi din ce in ce mai multe scaune si mai apoase si vanturi, pana la golirea intestinelor de situatia de cacao creata de venirea soacrei si limitarea comportamentelor din familie, ca sa nu o supere cu ceva, pe soacra ce are vesnic ceva de ajustat :))

2. Sofer extrem de civilizat in trafic, cu rabdare si mult bun simt, aflat pe o directie de circulatie cu doua benzi, vede cum fara sa fi semnalizat, un TIR trece de pe banda lui pe cea a soferului civilizat, riscand sa il arunce de pe carosabil. Se simte nevoit sa avertizeze sonor situatia si astfel spera ca soferul de TIR sa il perceapa si sa ia masuri.
Soferul de TIR parea sa nu auda sau sa vada ceva, iar soferul civilizat simtind ca ii e pusa viata in pericol accelereaza, tureaza motorul, depaseste situatia, ajungand in fata TIR-ului, dupa care se scarpina brusc in urechea dreapta.

FA incepe joi 17 noi 2016 la orele 13:47
Dureaza max 50 secunde cat a durat avertizarea sonora si apoi turarea motorului si depasirea
Soferul isi simte brusc gura uscata, puls accelerat, mainile si picioarele ca de gheata
FR la 50 secunde dupa, cu nevoia de a se scarpina, pe partea dinspre care venea TIR-ul amenintator si pe partea pe care a fost nevoie sa emita un sunet de claxon si de motor foarte turat ca sa scape din situatia in care era cat pe ce sa iasa de pe drum. Partea dreapta este si partea partener. El fiind dreptaci. Si soferul de TIR e partener de trafic, egal in rolul de sofer chiar daca era pe un vehicul de n ori mai mare.

Conflict de nevoie de separare auditiva. Convingerea limitativa: Un sofer bun si civilizat nu ajunge in situatii in care sa trebuiasca sa claxoneze sau sa tureze motorul sa isi salveze viata.
Faza activa hipoestezie cutanata
FR mancarime, hiperestezie, care dureaza 10 secunde, conflictul fiind constientizat si verbalizat :) urmat de încălzirea tegumentelor.
CE = criza epileptoidă vine ca o rememorare a situației însoțită de frison brusc, gură uscată, urmate de liniște, împăcare, stare de bine, încredere în viață și propria experiență la volan.
Faza C constă în stare de bine post frison.

3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.