Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 21 noiembrie 2016

Partea III. Cazuistica din grupuri de suport: blocaj de sale rezolvat, copil stresat de examene, stres de bolile parintilor

Povesteste una din fete, care venise blocata de sale la ultima intanire si care acum era bine mersi si se misca destul de degajat, cum a ajuns sa se miste. Facuse un angajament fata de ea ca nu mai lucreaza (face masaje super profesioniste, meseriase) toata luna noiembrie, insa avea sa isi dovedeasca faptul ca nu se tine de cuvant :)) si ca blocajul vine din angajamente extremiste fata de ea insasi...

A vrut sa iasa din casa dar nu a trecut nimeni prin fata blocului sa ii arunce cheia de la masina sa ii aduca din masina cheia de la casa, deoarece nu gasise dublura pe care o avusese tot timpul in poseta :)

Toate acestea pe o strada ce duce la coltul blocului la statia de autobuz si uite ca se poate intampla sa nu treaca nimeni aproape o ora. Dupa o ora vine sotul ei si totodata larma oamenilor trecatori spre statie e la locul ei, unde nu trecuse vreun om timp de o ora :))

A doua zi a dus copiii la scoala, apoi a mers pe jos un kilometru la un spectacol al copiilor si incet incet s-a mobilizat.

Deja pusa in miscare isi face socoteala ca de acum poate incepe sa se ocupe din nou de pacienti, intai de un bebe cu torticolis congenital, apoi in vreo saptamana doua si de adulti :)) si dus a fost promisiunea fata de ea insasi, motiv care poate sa duca la alt blocaj in raport cu banii, sexul si onoarea de la sale.

Oricum a inteles ca poate sa isi flexibilizeze mintea si sa nu mai faca promisiuni pe care poate ca ju le poate sau nu mai vrea sa le tina si sa isi respecte alegerea de a fi libera clipa de clipa sa aleaga altceva decat a ales cu mintea ei de acum 5 minute, ore, zile, ani, decenii...

Si odata ce faci asta cu tine nu maia stepti ca cineva sa faca fata de tine angajamente extremiste, pentru totdeauna... si acest etern va fi inlocuit clipa de clipa cu momentul acum, singurul pentru care poti face ceva, ce urmeaza si a fost sunt registre care nu exista, nu incap in clipa Acum, decat prin felul in care experimentezi clipa prezenta.

Dar si aceasta experimentare nu iti apartine, nu e creatia ta, ci e rezultatul a milioane de ani de adaptare a vietii pe pamant, in versiunea provenita de la strabunii tai, si adaptata de fiecare generatie sau subrezita, si aterizata la tine in ADN prin intermediul parintilor tai.

A doua poveste este despre o mama care se certa cu fiica ei care este studenta la medicina si fumeaza, baga cafele, este furioasa, tipa, jigneste si mama se straduie sa o ignore fiindca strategiile de a o certa si a o face iresponsabila se soldeaza cu replici de genul: ma crezi tampita, proasta, cretina, idioada sa nu stiu ca fumatul si cafeaua in exces nu imi fac bine...

Fara sa se gandeasca pana la curs saii comunice nonviolent si armonios fetei ce simte cand o vede in aceasta stare si ca nu stie ce ar dori aceasta sa faca pentru ea, sau daca are nevoie de vreun ajutor sau doar sa fie tolerata cu toate extremismele ei autodistructive, iubita si acceptata, de o mama care in loc de agitatie sa invete sa se antreneze sa ii faca cadou liniste, spatiu de sustinere, intelegere, iubire neconditionata.

Ca sa se linisteasca poate sa isi observe respiratia, bataile inimii, daca poate si limbajul corporal, sa iasa din zona de razboi si sa mearga intr-o incapere linistita, din care sa ii poata emana fetei linistea si dragostea ei, fara sa se impiedice de spectacolul pe care il aduc in mentalul mamei organele de simt: miros, auz, vaz etc.

Cam atat am ucat de data aceasta :)

...

Multumesc ca Existi! Te iubesc!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.