Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 6 iunie 2016

Caz: Tumoare ovariana si ascita masiva

Chiar inainte de Pasti ma suna mijlocia dintre fetele pe care le-am adus pe lume si ma roaga sa ii cumpar ceva din Profi. Eram pe fuga. Oprisem in parcare si pe cand deschideam usa din spate sa aranjez rucsacul de cumparaturi parcheaza langa mine, foarte aproape de usa mea o masina din alt judet. Avea destul loc sa parcheze chiar si cu un loc mai incolo dar s-a super inchesuit in masina mea. Era loc cat sa deschizi o singura usa. M-am uitat la sofer. Am zis in gand "alegerea ta sa opresti langa mine o sa iasa cei din spate pe usa cealalta. Aranjam cumparaturile linistita si o femeie cu niste flacoane de Aloe in brate ma roaga sa las sa iasa o alta femeie care statea pe bancheta din spate a masinii parcate aparent mult prea aproape. Ma gandeam sa ii zic sa iasa pe dincolo ca are destul loc sau sa o mute, dar mi-am intors privirea si am VAZUT-O pe femeia care vroia sa iasa. Era evident dupa facies si provire ca avea Cancer.
Scurt: "bine bine universule, nici la profi nu pot sa merg, pe fuga sa nu dau de careva cu cancer si in ziua de Pasti. Bine, fie. Hai ca inchid usa si o las sa iasa sa isi mai salveze energia, ca pe partea cealalta a masinii ei, bancheta din spate era ocupata. "
Inchid usa sa deschida usa ei. Femeia zice " multumesc", eu "cu drag" in timp ce se ridica in reluare de pe bancheta strecurandu-se printre cele doua masini spre cealalta femeie. Am trecut pe partea cealalta a masinii sa aranjez de acolo ce puteam si sa folosesc eficient timpul pana iesea zana dintre masini si aveam loc sa imi termin de aranjat rucsacul.
Incep cele doua sa vorbeasca.

Am remarcat cat era de slaba, de palida, si abdomenul cu ascita. Ii spunea celeilalte cat de des isi scoate apa si ca se duce intr-un alt oras la un chirurg la ii scoata tumoarea. Puteam sa jur ca era vorba de un profesor de chirurgie care a scapat si el de cancer dupa ce am povestit cu el zile intregi, cand fugea la Cluj, insirate pe durata catorva luni. Ma manca limba si curiozitatea sa o intreb daca merge la El, dar m-am abtinut. "De ce am nevoie de validare ca simt la cine merge, si daca e asa sau ce diferenta face asta, ma trezesc ca Tantza in targ bagandu-ma in discutie". Cand am ajuns sa discut cu ea dupa cateva zile am aflat ca avea de la el si recomandarea de a sta de vorba cu mine. Hahahaha. Coincidente, sincronicitati. Femeia isi dorea sa ajunga sa vorbeasca cu mine. Care era probabilitatea sa ne intalnim in parcare la Profi si sa imi blocheze usa ca sa nu poata iesi fara sa o VAD.
Se tot uita la mine in timp ce vorbea cu cealalta, apoi o intreaba daca nu cumva sunt doamna aia de la televizor cu care i-a zis chirurgul sa se vada. Si ma intreaba: "Oare dvs sunteti... ?" Am zambit."... sunt ursul din padure nimerit la Profi Ne-intamplator!" Am intrerupt-o ca incepea sa imi spuna ca stie de mine de la un doctor si i-am zis ca sunt pe fuga, ca de obicei :)) si i-am dat nr de tel sa ma sune dupa Pasti.
M-a sunat si mi-a spus ca a vazut filmuletele, a cautat cauza de care zice Noua Medicina Germanica dar nu a existat nici un eveniment de atac care sa explice ascita sau chistul ovarian imens si nu a pierdut pe nimeni si nimic semnificativ in ultimii 1, 2, 5 ani.
Am luat-o de la zero.
- Care e relatia cu sotul? (Ca eu ma gandeam, ca daca abia ma miscam si parca sotul meu masina asa aproape de cineva, chiar cu partea mea, ii dadeam jar, dar o cred pe cuvant)
- Foarte buna, zicea ea.
- Cu copiii? Ai copii destul de mari care daca nu faci cum vor ei sa te cafteasca?
- Nu.
- Ne jucam doar cu ce pui pe masa...
- Va spun ca am cautat si nu am gasit nici o urma de violenta in familie.
- Atunci la jobul tau?
- Nu, nici la al sotului.
- ok. Cum zici tu. Dar copiii tai, practica ceva sporturi extreme, s-au batut grav cu cineva in ultimii doi ai si tu nu esti de acord cu sporturile violente.
- Oau. Acum doi ani baiatul meu a fost bautut de o fata la scoala si filmarea a fost pusa pe facebook iar ea a vazut asta abia dupa cateva luni cand a turbat de-a dreptul. A ajuns la inspectorat, a scos filmarea de pe facebook.
- Cat de tare a fost batut baiatul tau? Ce ai simtit pentru el? Ca ai putea sa il pierzi in orice situatie sau ca e rusinos sa fie batut de o fata, ca nu stie sa se bata si nu e adaptat la situatii de supravietuire in gasti de prieteni, care oricand pot sa o ia razna de la un pahar de bere sau vreo gagica... cat a durat situatia conflictuala pentru tine
- Si acum ma mai gandesc cu groaza la asta.
- Buna dimineata. Deci ai vreun motiv sa faci chist ovarian imens: copilul meu Baiat, devenibil barbat e batut bine de tot chiar si de o fata si mai vede asta si toata scoala si o droaie de prieteni ai lor, iar ea nu a fost anuntata si nici nu a putut sa il protejeze. Iar lichidul tau de ascita nu ii poate proteja lui organele vitale de loviturile nimanui. Doar ca tu nu ai facut diferenta dintre tine si baiatul tau, pe care la varsta lui mai crezi ca tu trebuie sa il protejezi.
- Solutii? Sa mergeti impreuna la psiholog, sau separat? Sa il dai la judo, alte arte martiale in care sa simti ca se va descurca in lupte de strada sau cu alti baieti? Ce ai de invatat de aici? Cum intelege biologicul tau ca nu mai are nevoie de chist ovarian si ascita? Tu ai solutiile...
- Am cateva idei...
- Pe langa idei am nevoie daca vrei sa lucrezi cu mine, la fel ca oricine lucreaza cu mine, sa iti faci jurnal, ai model pe blog, din care sa reiasa cum pui in aplicare solutiile tale pentru povestea asta pana cand nu te mai obsedeaza, astfel incat biologicul tau sa inteleaga ca nu poti fi mereu pas cu pas langa copiii tai, insa ii poti invata sa devina puternici, sa aiba incredere in ei, sa nu mai atraga astfel de situatii, sa nu te mai uiti la el ca la un copilas neajutorat, e un barbat in devenire si asta ceas de ceas este nevoie sa fie validata ca si solutie pentru biologicul tau. Altfel cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit, iar daca tu nu iti rezolvi memoriile luand din ele sursa de invatare si sesizare ca e nevoie sa se schimbe ceva in voata voastra sa nu se mai repete evenimentul, ca doar e de doi ani buni povestea si tu o mai porti cu tine, baiatul tau va trebui sa se descurce in viata fara tine. Cu siguranta prezenta ta in viata lui este foarte pretioasa. Cat de pretioasa esti tu pentru viata ta? Cat din 24 de ore mai platesti inconstient facturi acelui eveniment care e demult trecut? La ce parte de ego iti e greu sa renunti? Bietul de mine, cum mi s-a intamplat asa ceva? Prea mult bun simt al baiatului tau care nu a dat in fata si a preferat sa dea ea in el simtindu-se in siguranta si prea educat sa pocneasca o pitzi turbata? Frustrarea, imaginea personala pangarita de un baiat incapabil sa se lupte cu o fata?
Daca povestea asta era a unei prietene de-a tale cu baiatul ei ce i-ai recomanda sa faca daca ai sti ca a ajuns sa faca chist ovarian si ascita din aceasta cauza pe care nu a intregrat-o inca? Cum pui tu in practica aceste sfaturi? Cat de fezabila de pentru tine aceasta versiune?
- E fezabila.
- Eu te cred, doar ca juriul sunt celulele biologicului tau.
Investeste in tine timp si fa-ti jurnal, si mergi la psiholog cu tine si baiatul sa inveti si sa invatati sa gestionati eficient energia si emotiile, i-am recomandat o tabara de autoobservare si spiritualitate: vipassana, site-ul cu roata.
- Ce pot manca?
- Tot ce simti, inclusiv carne daca asta doresti, orice te face sa salivezi, fiindca biologicul tau este cel mai bun reper. El este deja de o viata cu tine si stie din ce alimente ai mancat vreodata si pe care le ai la dispozitie, cand are nevoie de ceva minerale, viamine sau hidratare, ce sa te faca sa poftesti ca sa isi refaca depozitele sau sa se readuca la linia de plutire si traire sanatoasa.

SPOR LA TREABA MINUNE!

Pentru cei care se tot gasesc sa comenteze ca iau bani pentru ce fac si ce fac cu ei, asta e inca un caz din cele zilnice facute ca munca patriotica, adica fara bani.
Unii sunt minunati, ultuiti, consternati ca este o clinica cu pacienti bogati ce imi aduce pacienti sau clienti cum spun ei, care sa ma plateasca 1500 euro pe ora. Oare de ce ar merita cineva atatia bani? Oau! bine ca nu va agitati ca pentru un fotbalist se platesc milioane de euro de catre cluburi ca sa fuga dupa o minge, sau ca televiziunile platesc oameni sa apara in diverse emisiuni si sa pozeze in drame fabricate de regizori, iar voua sa vi se para live, reale, sa va petreceti viata la acele emisiuni apoi pe facebook pe grupuri de discutii sa polemizati si ei sa isi faca audienta si sa va tina energia captiva si sa va fure timpul vietii fara sa va dati seama.
Cand e vorba de cineva care poate sa contribuie cu ceva ca viata, sanatatea unui om aflat in suferinta sa fie alinate si indreptate pe o linie de plutire si vindecare, ar trebui sa fie facute de doctori fara arginti. Posibil. Cu unii, si nu putini, fac si eu asa. Consider ca atunci cand e vorba de cineva care a trecut prin boala, ca mine, Oana Sorescu, Diana, Bogdan, Luminita si multi altii filmati sau nu, care pot ajuta la randul lor pe altii, daca isi dedica viata sa faca asta sa fie platiti, ca si ziua noastra are 24 de ore si nu veniti voi sa ne platiti cheltuielile, si in casele noastre apa, curentul, gazul, telefonul sunt tot pe factura. Evident ca stim ca atunci cand ajuti pe cei pe care unii ii exploateaza in mod oficial si organizat de sisteme asta deranjeaza si atunci se starnesc sa ii tina la distanta pe cei care ii ajuta pe oameni sa fie liberi de sisteme sau sa apeleze la sisteme si sa se vindece si pe interior. Atunci cand cineva ii ajuta cu adevarat sa invete sa traiasca liberi de conflicte si daca e cazul sa moara impacati cu ei si familiile, fara nebunie si dramoteci, stim sa devenim sacali. Apropo, din toate consilierile pentru care am primit peste 1000 de euro pe ora, doar pe una am folosit-o in scop personal, celelalte au fost redirectionate din fasa catre paduri, natura, centre de batrani, orfelinate ca si contributie a celor consiliati in resuscitarea Naturii pe care o afectam prin vibratiile si emotiile noastre disfunctionale si catre fratii nostri mai putin avantajati de soarta sa invete sa aiba parte de o viata mai fericita. Cei care din nou aleg ca banii de consiliere sa nu fie taxa si ii doneaza ca bani pentru proiecte umanitare catre bolnavi sunt liberi sa nu ma plateasca pe mine ci sa isi ajute semenii. Voi cei care latrati la cei care facem acte caritabile cat la suta din salariile, energia si timpul vostru le donati semenilor nevoiasi sau doar stiti sa latrati la luna?
Recunosc ca atunci cand traia tata si urma sa imi faca clinica de chirurgie cardiovasculara unde sa imi permit sa fac acte caritabile din plin si tot timpul, ii latram in mintea mea pe profii mei de la facultate, dupa ce am ajus din intamplare sa primesc de la unul din ei un numar de telefon scris pe spatele unui fluturas de salarii si am considerat ca e indecent cat primeste pentru ceea ce face respectand protocoale medicale :)))))
Cei care nu au ce face cu timpul lor vor continua sa latre cum zice Aslan, un bun prieten, in timp ce ursul trece, ca Natura nu se impiedica de latratul cainilor salbatici ca sa isi faca numarul.

Multumesc ca Existati! Va iubesc!






3 comentarii:

  1. Orice munca se plateste.si consider ca totusi e normal sa dam o suma de bani cuiva care ne ajuta sa ne vindecam decat unui doctor care doar ne promite vindecarea.eu personal va multumesc pt ceea ce sunteti .

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice munca se plateste.si consider ca totusi e normal sa dam o suma de bani cuiva care ne ajuta sa ne vindecam decat unui doctor care doar ne promite vindecarea.eu personal va multumesc pt ceea ce sunteti .

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Crina, vroiam sa iti impartasesc ca am facut EFT-invatat la tine. Am facut intens pe probleme emotionale, ganduri obsesive pe care le aveam de copil, am lucrat cam 5 ore pe zi in weekend si saptamanile trecute 30 min-1h pe zi. Dupa acest weekend am facut o febra musculara cum nu am facut niciodata facand sport. Am patit exact ca la reflexoterapie si masaj de drenaj limfatic. Cand mergeam la reflexoterapie, aveam febra musculara 1-2 zile dupa. Este fascinant :) . Cel mai mult ma amuza este ca mintea/emisfera mea cerebrala stanga newtoniana inca este f mirata de efecte. Voi lucra pana imi construiesc o emisfera stanga cuntica :)). Te iubim!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.