OPT mudre pentru a te vindeca emotional!
Mudrele sunt pozitii gentile ale mainilor si degetelor, care pot stimula vindecarea si bunastarea emotionala, fizica si spirituala.
Teoria din spatele mudrelor este aceea ca fiecare deget al nostru reprezinta unul dintre elementle universale – degetul mare reprezinta focul, degetul aratator aerul, degetul mijlociu vazduhul, degetul inelar Pamantul si degetul mic reprezinta apa.
Atunci cand organismul se afla intr-o stare de dezechilibru, plasarea mainilor in mudrele potrivite poate ajuta la restabilirea echilibrului elementelor si, prin urmare, poate fi evocata vindecarea.
Acestea sunt cele OPT mudre pentru vindecare emotionala:
#1. Mudra acceptarii
Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru depasirea sentimentelor de tristete, de rezistenta si te poate ajuta in cazul in care esti blocat in trecut.
Pozitie – Indoaie degetul degetul aratator astfel incat sa se odihneasca in spatiul dintre degetul mare si degetul aratator. Apoi, cu degetul mare atinge degetul mic. Asigura-te ca degetul mare este pozitionat exact pe unghia degetului mic.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.
#2. Mudra increderii in sine (ahamkara)
Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru a te ajuta sa-ti recastigi increderea in tine si capacitatea de a-ti sustine cu tarie convingerile. Aceasta mudra aduce cu ea un sentiment de pace si de incredere si te poate ajuta sa-ti depasesti temerile.
Pozitie – Indoaie degetul aratator usor si atinge-l cu degetul mare, la mai putin de jumatatea superioara. Incearca sa pastrezi celelalte degete cat mai drepte posibil.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.
#3. Mudra energiei (apan)
Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru a-ti oferi un impuls de energie pe tot parcursul zilei.
Pozitie – Atinge degetul mare si degetul mijlociu si inelar. Incearca sa pastrezi degetul mic si degetul aratator cat mai drepte posibil.
Practica – Ori de cate ori ai nevoie de un impuls de energie. Limiteaza-te la 10 minute la inceput.
#4. Mudra intuitiei (bhudy)
Vindecare – Aceasta mudra contribuie la stimularea darurilor si abilitatilor intuitive. De asemenea, te ajuta sa ai incredere in tine insuti.
Pozitie – Cu varful degetului mic atinge varful degetului mare.
Practica – Cea mai mare eficienta o are in timpul practicarii meditatiei.
#5. Mudra concentrarii (hakini)
Vindecare – Te ajuta sa iti dezvolti atentia si puterea de concentrarea. De asemenea, te ajuta sa ramai prezent si iti limpezeste mintea.
Pozitie – Foloseste ambele maini si atinge varfurile degetelor impreuna.
Practica – Foloseste aceasta mudra ori de cate ori trebuie sa te concentrezi sau sa ramai prezent in timpul unei conversatii sau inaintea unei intalniri importante.
#6. Mudra rabdarii (suni)
Vindecare – Aceasta mudra te ajuta sa ramai in momentul prezent si te poate ajuta sa-ti dezvolti rabdarea si intelegerea.
Pozitie – Atinge partea de sus a degetului mijlociu si degetul mare impreuna.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.
#7. Mudra curajului (hansi)
Vindecare – Aceasta mudra te poate ajuta sa evoci sentimente de curaj si de asemenea, poate ajuta la ameliorara sentimentelor de anxietate. Este benefica pentru usurarea sentimentelor de singuratate si izolare. De asemenea, poate stimula sentimentele de iubire si de acceptare de sine.
Pozitie – Atinge varfurile degetelor impreuna, cu exceptia degetului mic. Mentine degetul mic intr-o pozitie dreapta.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.
#8. Mudra iluminarii (uttarabodhi)
Vindecare – Aceasta mudra poate evoca iluminarea, un sentiment mai profund de constientizare si de constiinta spirituala. Aceasta mudra te poate ajuta, de asemenea, sa te eliberezi de blocaje, de temeri si iti poate calma sistemul nervos. De asemenea, este foarte buna in cazurile de trac.
Pozitie – Impreuneaza-ti toate degetele cu exceptia degetelor aratatoare si a degetelor mari. Tine degetele aratatoare intr-o pozitie dreapta.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.
MULTUMIM EMILIA pentru acest material de pe "e dimineata".
MULTUMIM EMILIA pentru acest material de pe "e dimineata".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.