Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 1 martie 2015

Caderea parului, matreata, parul albit

Epiderma e întotdeauna asociată cu un conflict de separare. Si scalpul apartine de epiderma. La pierderea părului, încărunţire, mătreaţă – conflict de separare asociat la cap – pentru că ai fost mângâiat pe cap, ai asociat în acel loc separarea. Sau pentru că la 16 ani ai mângâiat pe cap prima mare dragoste.

Atenţie! Prima mare iubire e întotdeauna ceva deosebit! Sau îmi mângâi câinele pe cap. Dacă fuge, voi avea probleme pe cap. Faza activă – pierderea părului sau mătreaţă. Memoria pe scurt timp e diminuată. Ex: - un bărbat cu păr grizonat – separare brutală şi urâtă – „vitiligo al părului”. A rezolvat conflictul şi şi-a recăpătat culoarea părului. Mulţi sunt pe şina căderii părului, rezolvă conflictul de separare şi căderea părului diminuează. Contează mult cum a ajuns pe şină. Funcţionează numai atunci când conflictul nu mai are obiect. Dacă conflictul rămâne de actualitate, nu mai creşte părul înapoi.

Gravida sau mama care alăptează e masculină şi feminină. Pot să sufăr un conflict de separare fără să mă separ de partenerul meu. Se întâmplă ceva şi îmi închipui doar că partenerul mă părăseşte. Fiecare îşi are propria realitate. Există sute de feluri de conflicte de separare. Când conflictul e rezolvat, se ajunge la înroşirea pielii în jurul capului, te mănâncă, părul începe să crească, mătreaţa dispare.

Mâncărimea e în faza activă, e afectată memoria pe termen scurt, desensibilizarea – pentru a putea uita persoana – acesta e sensul biologic. SENSUL ACESTUI PROGRAM E UITAREA. Aici ne ajută natura în faza activă. . Ex: - o tânără fată de 25 de ani, foarte frumoasă, suferă de căderea părului de când ţine minte. Conflict de separare de la 4 ani: avea o pasăre cântătoare, care îi stătea pe cap. Într-o zi se aşază pe pasăre şi moare. Are un şoc. Se ascunde în spatele tomberonului vecinului. Instinctiv mama îi cumpără altă pasăre. 25 de ani a avut tot timpul aceeaşi pasăre. Hamer spune că ar trebui să găsească o pasăre care să i se aşeze pe cap, pentru a scăpa de conflictul de separare.

Ex: - bărbat de 26 de ani întreabă ce părere are NMG despre bolile incurabile? Căderea bărbii întrun cerc, pe partea partenerului – conflict activ de separare de partener. Acum 3 ani se despărţise de prietena lui, nu a reuşit să treacă peste asta, o visează, plângă, o sună. Îl întreabă de ce nu se căsătoreşte cu ea. Spune că nu s-a gândit. Ex: - un turc avea la 20 de ani păr negru, foarte ondulat. La 40 de ani mai are o urmă mică deasupra urechilor. Turcul trăia cu o turcoaică de 16 ani, aveau relaţii sexuale şi la turci asta e o promisiune de căsătorie. Fata s-a reorientat, pentru că el nu vroia să o ceară în căsătorie. Fata îi trecea degetele prin păr. Separarea – de atunci îi cade părul. S-a recăsătorit. Hamer îi spune că ar fi vrut şi un copil de la fată, pentru că părul îi cade pe partea mamă-copil. I-a spus să o roage pe soţie să-i mângâie părul care nu mai este, ca să treacă conflictul. Ex: - soţia îi spune soţului: „nu te mai iubesc ca la început!” A doua zi soţul are mătreaţă. Pielea reacţionează foarte repede.

PĂRUL ALB – ASOCIEREA LA CAP A UNEI SEPARĂRI BRUTALE ŞI URÂTE. Gravida îi spune prietenului: „eu te părăsesc, copilul nu e al tău”. Într-un an prietenul a fost alb la păr. Ex: - fată de 16 ani cu păr alb. La 14 ani trebuise să renunţe la cal, pentru că părinţii nu-şi mai permiteau. Calului i se pune un sac pe cap. Fata plânge toată noaptea. De atunci a început să încărunţească. La 50 de ani, are o pajişte şi 2 ani şi-a reconstruit legătura ca la primul cal. Pe măsură ce îşi va reface legătura, poate îi va reveni culoarea părului.

Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    ... caderea excesiva a parului la copii (fetita, 7 ani si 5 luni) mai poate fi asociata cu conflictul mamei (frica de separare de partener)?

    Eu sunt in faza de vindecare (zic eu)... inca imi cade parul, insa tot mai putin, in masura in care accept posibilitatea separarii de partener si ma detasez usor; copilul nu a fost expus la aceatsa 'varianta' dar mi-e clar ca o simte ...
    Cum pot lucra cu ea pentru indepartarea acestui conflict? In ultima luna volumul parului pur si simplu i s-a injumatatit ...
    La 'gandul' meu ca relatia noastra e pe cale de destramare, se mai adauga si faptul ca partenerul a inceput sa plece in delegatii lungi de cateva saptamani tot mai des.
    Am povestit cu fetita despre asta, despre faptul ca tata se intoarce acasa de fiecare data ... nu "a dat nici un semn ca asta ar afecta-o" ... insa caderea parului ei si la atingere imi da de inteles ca ceva acolo in sufletelul ei doare ...
    Eu incet am inceput sa invat sa lucrez la mine pentru rezolvarea conflictelor .... insa am nevoie de ajutorul dumneavoastra sa pot sa imi ajut si copiii in aceasta privinta.

    Va multumesc ... ca sunteti!
    Ramona

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.