Marti, 12 martie 2024, de la orele 19-21.22 sustin acest webinar GRATUIT, cu durata de 2-3 ore.
De ce si cum Limbajul duce la Boala?
LIMBAJUL este ceva cu care nu ne-am născut !!!
Chiar daca de la naștere trimitem în mediu semnale care să stimuleze în celelalte ființe nevoia de îngrijire, în funcție de răspunsurile la aceste semnale se va instala în primele 18 luni modalitatea principală de a ne conecta la ceilalți sau de a ne apăra de ceilalți.
De mici am învățat modul în care să ne traducem tot ce percepem din mediul înconjurător și din mediul intern și felul în care să REACȚIONĂM LA STIMULI.
Până la 18 luni se creează o IMAGINE DE SINE și o IMAGINE DE CEILALȚI, mai puțin pusă în cuvinte mai mult vizibilă din comportamente, din care ne putem da seama dacă acest copilaș simte că este important, că nevoile lui contează, că poate și are voie să ceară timp, atenție, prezență... că are nevoi și va primi resurse pentru că adulții care îl îngrijesc sunt de încredere.
Dacă mesajele primite sunt ambivalente, când primește, când nu primește un răspuns de îngrijire, va deveni ANXIOS, se va comporta ca un URMĂRITOR din nevoia de a verifica mereu relația, conectarea, siguranța și va PROTESTA prin FURIE și AGRESIVITATE la toate semnalele din mediu pe care le traduce ca fiind posibile mesaje de deconectare și nesiguranță.
Când copilul cere și nu vine nimeni va învăța că inițierea conectării nu ține de el, că este ceva în afara controlului lui și cu timpul va deveni EVITANT, și nu va iniția apropiere pentru că e prea dureros să nu aibă sentimentul de control asupra implinirii nevoilor sale. Protestul lui este prin RETRAGERE, EVITARE, iar când este încolțit poate deveni REACTIV.
Dacă persoanele care ar fi trebuit să ofere conectare și siguranță, împlinirea nevoilor copilului mic, nu doar că fac acest lucru inconstant, ci sunt totodată sursă de abuz fizic, sexual sau sursă de neglijență, atunci copilul pare că vrea conectare, seamănă cu anxiosul, dar ceea ce este vizibil este că atunci când conectarea pare să se instaleze, să primească afecține, brusc pare neinteresat, deconectat, ceea ce pare complet fără logică atunci când nu vezi dincolo de momentul prezent.
Așa înțelegem de ce adulți fiind, mulți oameni au COMPORTAMENTE REACTIVE aparent fără justificare: țipete, critică, agresivitate, indisponibilitate afectivă, retragere.
Însă ele sunt perfect justificate de STILUL DE ATAȘAMENT dezvoltat în copilărie, și explică cum cel mai banal stimul (un ton, o privire, un gest) se poate transforma într-un semnal declanșator pentru NESIGURANȚĂ ȘI DECONECTARE și cum apar reacții comportamentale aparent disproporționale față de stimul.
Felul în care resimțim în noi, în corpul și psihicul nostru, aceste mesaje de deconectare și nesiguranță va genera comportamente, dar și suferințe într-un organ sau modificări / boli pluriorganice.
Uneori aceste suferințe, boli pot fi compensate cu RESURSELE pe care le avem sau cu ajutorul cuiva, alteori ele pot fi devastatoare fizic sau psihic, când amigdala cerebrală este inundată de neurohormoni ai stării de pericol, iar organele nu au timp să se adapteze la stimuli.
Pentru că suntem ființe simbolice nu mai avem nevoie ca pericolul să fie tigrul, ursul, uliul etc ci acum avem ca periculoase situații: examene, teste, deadline-uri, multitasking, aglomerarea de informații contradictorii despre situații periculoase (virusi, război la granita tarii, accesul facil al minorilor la droguri, alcool...) sau persoane (șeful, soacra, tata, mama, soția, copilul rebel... etc).
Nu suntem pregăți de mici să știm NORMALIZA sau CONȚINE experiențele interne și manifestările externe ale celor dragi, nici măcar pe ale noastre nu știm cum să le reglăm, și pentru aceasta am dezvoltat măști și strategii.
Vindecarea e un proces care se poate realiza și de unul singur, doar că e de bâjbâit prin noaptea sufletului fără felinar și fără o hartă sau ghid, însă cel mai important este să fie făcută în grup, în mod colectiv unde se pun la comun resurse și strategii pe care ți le voi arăta la webinar.
Noi punem în cuvinte experiențele noastre (interne) și aceste narațiuni creează emoții reactive. Ceea ce este în spatele reactivității, emoțiile profunde sunt în 99% din situații inconștiente.
Este nevoie de antrenament conștient, ghidat de cineva care a parcurs de mai multe ori drumul, ca să putem ajunge în contact cu experinețele noastre profunde, să le dăm o voce, să le exprimăm ecologic, nondistructiv sau autodistructiv, și cu energia acestor emoții, în prezența unor ființe mature emoțional, inteligente relațional să ne deprindem să funcționăm conștient și nonreactiv.
Hai la webinar să îți dau exemple, la fel ca la Webinarul despre Șocul de Diagnostic, despre cum SCHIMBĂM cu blândețe și răbdare POVEȘTI DOMNINATE GENERATOARE DE SUFERINȚĂ, despre relații de cuplu, despre relații cu copii aparent dificili, din relații de job sau cu proprii părinți.
VOI RĂSPUNDE la finalul webinarului ȘI LA ÎNTREBĂRI de la participanți LEGATE DE CONFLICTELE DIN SPATELE BOLILOR.
Ce înveți la webinar?
1 Cum suntem programați neuronal-lingvistic (elemente de NLP)
2. Strategia GEC
3. Rezoluția: ÎNCĂ
4. Filtre
5. Metamodel
6. Harta constiintei
7. Definițiile traumei, sanatatii, bolii cf OMS ca să înțelegi cum o definiție e sursă de boală sau vindecare
8. Exemple: cum am invatat sa razbesc prin sarcasm, haz de necaz, vb cu oamenii cum vb cu mine, am invatat limbaj de ingrijire, asta dau mai departe ca e atat de vindecator. Ambele ajuta, doar ca primul e strategie de suprafata, a doua e de profunzime...
9. Cea mai simplă si mai usoara tehnică de autocunoaștere, cea mai scurta si completa, directa, fara carje, fără intermediari, de asta se invata in grup...
10. Neuroni oglinda
11. De mici spalare pe creier: imprimare cu povesti nasoale de viață și cum copiii si adultii au mecanisme impecabile de a integra experienta mortii
La webinar voi exemplifica prin povesti de viață care au dus la boli fizice rezolutii din care să ai exemple de cum poți reformula sau pune altfel în cuvinte o poveste de viață dominantă și vei simți ce schimbare profundă aduce cu ea.
Autismul adult: Cand ai ajuns să crezi depre tine, ajutat de ingrijitorii din copilărie, de formatori, de context ca esti om inteligent ai impresia ca tot ce stii tu e adevarul absolut si te lupti sa iti demonstrezi ca lumea, oamenii, viata e asa cum o vezi tu si în toate celelalte registre ale vietii. Orbire pt alte naratiuni. Solutia: ferestre cu alt unghi.
Voi vorbi depre Tipuri de inteligenta: rațională, emoțională, relationala, erotica, financiara, spirituala divina, sociala, vocationala, despre Autismul adult și cum poti face ca o maratiune care îmbolnăvește să fie înlocuită cu una care vindecă.
Organele noastre sunt locul unde se striga de pe casă tot ceea ce tinem in taina: vedem cresteri ale numărului de celule, periodice, controlate genetic, înmulțiri sau reduceri de celule controlate de creier: menstra, sarcina, nasterea. De ce tumorile nu sunt niciodata ceva rau, dar dacă nu le abordăm conștient ne pot consuma resursele și viața.
La webinar îți voi arăta corelații între narațiunile asociate cu emoții și ce boli declanșează în corp, voi răspunde la câte întrebări despre boli voi putea.
Îți voi da exemple de boli care apar după ce s-au rezolvat anumite provocări relaționale și care sunt procesele reparatorii însoțite de durere, pentru că în faza de șoc emoțional corpul este protejat de durere prin mecanisme genetice de auto-anestezie.
Te-ai întrebat vreodată cât de mult depinde vindecarea ta de tine? Despre ce este formularea „ce pot face eu să mă vindec?”, ce ține de mine?, ce este în controlul meu în contextul bolii?
Când privești situația de boală din unghiul potrivit, conectat profund la emoțiile care o acompaniază, poți observa că este extraordinar, este incredibil de bun pentru TINE faptul că tu ai cel mai important rol în propria ta vindecare.
Cui se adresează acest webinar?
Oamenilor interesați de a afla ce daune își pot
produce sau și-au produs deja ei sau strămoșii prin narațiunile despre oameni
si viață pe care le-au învățat, cu care nu s-au născut și care din acest motiv
pot fi schimbate.
De ce nu există cancer sau boli așa zis incurabile, si ce este ce nu se vindeca sau moare.
Este și pentru pacienți și în egală măsură pentru aparținători sau îngrijitori de pacienți.
Dar și pentru cei care nu mai vor să repete anumite greșeli pe care le-au făcut, cu bună intenție, din frica de a nu pierde un om drag sau din panica de a nu își pierde propria viață.
Ce primești la webinari?
Vei primi răspunsuri la temele expuse mai sus și câteva instrumente valoroase care să te ajute să înțelegi cum e posibilă vindecarea, exemple din cazuistica personală de vindecări a diverselor boli și multe alte răspunsuri în partea de final când voi răspunde cât voi putea întrebărilor puse de prticipanți în chat.
Nu este pentru tine dacă deja ești expert în corpurile și sănătatea ta.
!!! Atenție !!! Doar la webinar, pentru că ai ales să fii prezent/ prezentă îți voi oferi ocazia de participa la preț redus la cursul ”Anatomie si Limbaj – Emoțiile și Vindecarea”, pe care îl reîncepem în curând.
Te invit să dai mai departe acest link celor cărora crezi că le prinde bine să învețe să prevină, să atenueze sau să anuleze aceste Șocuri de Diagnostic care pot fi mortale prin ele însele sau pot agrava enorm boala diagnosticată.
Ca să primești mesaje cu toate webinariile si atelierele pe care le sustin si linkul de acces la webinarul GRATUIT, înscrie-te în grupul de telegram prin următorul link:
https://t.me/+cOTNtfVJgnkyMWM0
Webinar Gratuit: marti, 12 martie 2024, 19-21
Pentru cine nu are telegram
linkul de participare la zoom:
Academia Alfa is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Webinar ”Cum Limbajul Îmbolnăveste sau Vindecă”
Time: Mar 11, 2024 19:00 -21:00
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83277718246?pwd=Rmk3SFVNZFNvVzNMWTc2RGJNbS9Sdz09
Meeting ID: 832 7771 8246
Passcode: 888
Eu dăruiesc aceste informații și instrumente cu
mult drag pentru ca oricine să învețe despre sănătate, boală, vindecare. Dar
din dar se face Rai! Fă și tu RAI și dă mai departe acest mesaj.
Împreună facem lumea mai bună!
Mulțumesc că Exiști!
Te Iubesc!
Crina Veronica Veres
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.