sâmbătă, 28 februarie 2015

Cazuistica: despre FEBRE de faza activa sau de vindecare

Un lucru care s-a intamplat de aproape 2 saptamani. Sambata a venit in vizita o verisoara (9 ani) si s-a jucat cu fetele mêle( 3.5 ani si 1.5 ani). Din joaca lor au speriat-o pe cea mica foarte tare, se jucau "ascunsa". Noaptea a inceput sa-i creasca temperatura, duminica pana la 16 nu a avut nimic insa dupa aceasta ora incepuse iar sa arda, de data asta ajunsese spre 40 si i-am pus comprese pe frunte pt ca mainile si picioarele erau f reci. Am termometru de frunte insa si buzele mele pot fi un termometru si la o atingere imi dau seama cand creste. Luni s-a simtit bine, chiar ma sunase sotul sa intrebe, insa de la ora 16 a inceput cu frisoane, se invinetise toata( buze, maini, picioare marmorate. Am tinut-o in brate, invelita si usor si-a revenit, pana la 22 ajunsese la 41. Atunci am facut legatura clara cu sperietura, ele se jucau in jurul orei 16. I-am dat aconit la 10 minute (dupa ce am mai citit pe forum), i-am vorbit despre joaca lor si marti dimineata s-a trezit ragusita asa cum ma asteptam. Copilul este foarte bine si ma bucur ca stiu despre NMG si totusi nu am gasit un articol despre febra mai mare de 40-41 ( sau nu am cautat bine?!).
  • Comentarii:
  • 1. Febra este de regula un simptom, nu o boala. Ca urmare se gaseste la multe procese. Insa febra asa mare si brusca fara alte simptome este ceva special: urmarea la sperieturi sau la un pericol cand se face si un conflict care afecteaza talamusul. In faza de conflict activ corpul mareste metabolismul si caldura (febra) ca sa poata scapa de pericol (chiar daca aceasta a trecut demult)

    De aceea merge Aconitum,la febra uscata si inalta fara alte simptome fizice in urma unei sperieturi mici sau mari - caci febra asta cat si simptomele psihice este faza de conflict activ dupa o sperietura.

    Acontium este un remediul principal pt. urmarile la sperieturi si febra de acest tip este des intalnita la multi copii cand au facut paralel cu conflictele la larginge/bronhii si acel conflict "vreu sa fug, sa scap din acest pericol".

    Cand febra se duce s-a terminat conflictul la talamus si apare laringita sau broonsita, daca sperietura a afectat si releul laringelui sau al bronhiilo (de regula) . Daca ai fi dat Aconitum sau remediul Bach Rocke rose in prima faz cu febra ar fi scazut imediat sau mult mai repede si ar fi facut laringita mai devreme. De aceea dupa sperieturi aceste remedii sunt foarte importante si ar trebui sa le cunoasca oricine (impreuna cu remediile Bach Mimulus, White chestnut si Star of Bethlehem).

2. Daca va uitati la diagrama in care este arata evolutia bifazica, in partea postconflictuala, in perioada transpiratiei incepe o ridicare a temperaturii corpului de circa 37 max 38 grade ca si cum ar porni un incubator, fapt care ajuta la inmultirea microorganismelor care vor lua parte in procesul de refacere. La sfarsitul perioadei cicatrizarii va apare febra 40-42°C, necesar pentru a reduce numarul acestor microorganisme la acel numar pe care sistemul imunitar poate tine in echilibru pentru o noua utilizare. Aceasta febra inseamna, totodata, si sfarsitul programului biologic. Acest lucru se poate observa cel mai bine in cazul conflictelor de imbucatura.

3.  in cazul de mai sus febra a fost in faza de conflict activ...nu are nimic cu procesul de reparatie si nici cu microbi.. este faza CA (conflict activ) de la talamus. Acelasi proces apare si cand ai frica sau esti intr-o situatie fara scapare si te iau caldurile sau valurile de caldura.la femeile aflate le menopauza...

4. Cazul de mai sus nu are nimic de a face cu talamusul. La copii rezolvarea de multe ori e simpla. A plecat bau-bau si e gata cu conflictul. Copii mici traiesc in prezent. Conflictul talamusului are semnificaţie biologică in faza activa pentru a gestiona stresul în ceea ce priveşte parametrii sanguini şi hormonali. Stări de agitaţie foarte mari, insomnii şi modificarea diverşilor parametrii hormonali (hipofizari) şi sanguini. Modificare considerabilă a sistemului nervos vegetativ. Stare cumplită de nelinişte. Talamusul este ectodermal si face parte din categoria PBS-urilor fara ulceratie in FA. Febra acum am mai scris apare in faza de refacere si e mai mult specific pentru organele endodermale.

5. MAI AVETI DE INVATAT - experienta este mama teoriei ! . 
mai sus a fost 100% un proces de la talamus dupa o sperietura zdravana, lucru usor de recunoscut:

1) Cauza se potriveste perfect la talamus: "vreau sa scap dintr-un pericol"
2) febra INALTA fara alte simptome si fara rezolvarea conflictului (nici un simptom inca la gat sau bronhii), deci ne aflam inca in faza de conflict activ, confirmata si de simptomele psihice
3. remediul Aconitum - care este pt. sperieturi - reduce sau incheie imediat acest tip de febra, apare imediat transpiratia si pe urma de regula laringita. Aconitum sau alte remedii deci ajuta la rezolvarea conflictului.
4. Laringita in faza de vindecare odata cu disparitia febrei arata 2 deci procese diferite in 2 faze diferite

Cassandra: valurile de caldura de pe urma emotiilor sunt mereu urmarea reatciei talamusului, indiferent cand si la cine. Este valabil si la buferurile de caldura la menopauza, sau cand ai frrica ... dar dupa 3 luni de NMG nu ai cum sa stii tu inca toate acestea. Deci nu te mai contrazice daca nu esti inca stapana pe materie.

5. Si eu am cartea dar in plus am vazut vreo 200 de cazuri similare...conflictul se potriveste la talamus, talamusul face febra in faza CA, sperietura a fost clara, lipsa de simptome fizice a fost clara in faza CA...ce nu se potriveste ?
Prejudecatile ca 
febra trebuie sa fie legata de microbi !
Pana acum nimeni nu stie - nici Hamer - de ce corpul face febra in faza de vindecare (cu exceptia la talamus care este o febra FARA sens pt. corp si nu este in faza de vindecare)...

6. Lipsa la orice alt simptom fizic dupa un conflict de sperietura - pe langa febra asta inalta - cat si prezenta starii psihice negative (agitatie, insomnie, cosmaruri) arata clar ca conflictul nu a fost rezolvat. Rezolvarea apare cu aparatia laringitei sau bronsitei de abia. Ca urmare febra nu poate sa fie decat o faza CA. Si talamusul face febra, bufeuri de caldura in faza CA. Homeopatia are remedii pt. faza asta si stie cauza, chiar daca nu intelege procesele si de ce apare laringita pe urma. Acest proces cu febra inalta dupa o sperietura nu o inteleg sau recunosc nici de specialistii NMG din Germania care cunosc NMG de 1-2 decenii. Nici eu nu as stii daca nu as cunoaste din intamplare Aconitum si cazuri reale.

7. Un baiat de 4 ani a fost dus la curs de inot. Acolo era sa se inece cateva fractiuni de secunda si s-a speriat. Mama a fost de fata si a vazut faza. Dupa ce a iesit din apa copilul a spus ca nu mai vrea la inot. Noaptea a facut febra inalta si uscata. Mama i-a dat imediat 1-2 doze de Aconitum si febra a scazut imediat, transpirand si linistindu-se. Dimineata au aparut simptomele de laringita. Fara remediu febra ar fi durat mult mai mult timp. Cu remediu s-a incheiat imediat conflictul. 

Simptomele cheie la Aconitum sunt "agitatie psihica si fizica, frica, panica, teama de moarte, febra inalta si uscata fara alte simptome, urmarile unei sperieturi". 
Acestea corespund cu faza activa din NMG. 
Panica si teama de moarte nu apar decat atunci cand copilul /adultul se sperie din cauza simptomelor violente. 

Insa nu toti copiii si nu in toare cazurile se face un conflict legat talamus in urma unei sperieturi. De aceea nu gasim aceasta febra mereu. Oamenii de constitutie sanguinica au o predispozitie la reactii mai puternice la astfel de conflicte.

8. din cartea Dr. Hamer: 

“Talamusul este atât o structură a creierului care participă la recepţia informaţiilor nervoase cât şi un centru nervos care joacă un rol de integrare în majoritatea funcţiilor nervoase. El primeşte 

informaţiile senzitive şi senzoriale care provin de la alţi centri nervoşi şi le analizează înainte de a le 
transmite cortexului cerebral (scoarţa cerebrală). În structura internă a talamusului predomină substanţa 
cenuşie. Datorită legăturilor sale cu hipotalamusul, trunchiul cerebral şi aproape toate părţile cortexului cerebral primeşte aferenţe (aferenţă = transmitere a impulsurilor senzitivo-senzoriale la diverse niveluri ale sistemului nervos central) ale tuturor sensibilităţilor exteroceptive, proprioceptive, viscerală. 

Din punct de vedere funcţional talamusul este cea mai importantă zonă de integrare a nevraxului pentru că aici vin toate informaţiile de la receptorii somatici, splanhnici şi de la aparatul vizual. La acest nivel toate aceste informaţii sunt puse în legătură unele cu celelalte, astfel sensibilităţi banale precum durerea, rămân active chiar şi în absenţa legăturii talamusului cu cortexul. 

De asemenea prin legăturile nucleului medial cu hipotalamusul ajung la cortex informaţiile viscerale şi astfel activitatea viscerală ajunge să fie controlată de la nivel cortical; controlul se exercită asupra reacţiilor emoţionale şi instinctive generate de aferenţele viscerale.

Hipotalamusul se află la baza creierului, sub cele două emisfere cerebrale. El este situat 
imediat sub talamus fiind o colecţie de centri nervoşi specializaţi, conectaţi cu alte zone importante din creier şi cu glanda hipofiză. Este regiunea creierului implicată în controlul unor funcţii vitale, precum mâncatul, dormitul şi termoreglarea. Este strâns legat de sistemul hormonal endocrin. Hipotalamusul are căi nervoase care îl conectează cu sistemul limbic, care este strâns legat de centrul olfactiv din creier. Această porţiune a creierului are, de asemenea, conexiuni cu arii ce controlează alte simţuri (frici), comportamentul şi organizarea memoriei. Prin urmare, talamusul şi hipotalamusul reprezintă centrele principale care reunesc REALUL – VIRTUALUL – IMAGINARUL - SIMBOLICUL.”

Deci talamusul (inclusiv hipotalamusul) este structura care aduna toate informatiile primite si “decide” (printr-o instanta superioara – adica sufletul ) ce se intampla cu semnalele primite si in plus e superuserul care controleaza foarte multe functii importante din corp. Cele mai multe glande produc hormoni numai la comanda talamusului.
Conform cunoasterii spirituale talamusul este “poarta catre constiinta”, adica legatura dintre suflet si trup.
Un superuser in creier care analizeaza toate informatiile primite si are drept de veto. 

Se stie inca putin despre aceste functii in NMG cu exceptia unei parti si al carui conflict este “nu pot scapa dintr-un pericol” si care duce in faza CA la bufeuri de caldura sau la cresteerea temperaturii. Acest conflict nu este trecut in cartea tradusa in romana. 

Dr. Hamer scrie in plus: 

„Cu excepţia modificărilor diferiţilor parametri chimici şi sanguini, nu ştim încă dacă conflictele talamusului/constelaţiile talamusului afectează în continuare respectivele substraturi organice sau cauzează şi alte modificări. “

9. Deci inca nu se stie tot despre talamus in NMG si nici nu este de mirare ca de ex. pana astazi nici Dr. Hamer 
nu poate explica anumite lucruri, ca de ex. pierderea memoriei asa cum este la Alzheimer (sau sforaitul si inca cateva chestii..nu multe dar 
totusi)

Hormoni produsi de hipotalamus:

TRH (Thyreoliberin) - controleaza tiroida
CRH (Corticoliberin) – controleaza suprarenala
GnRH (Gonadoliberin) – controleaza hormonii feminini
GHRH (Somatoliberin) – stimuleaza cresterea
Somatostatin - reduce cresterea
Melanostatin si Melanoliberin) - controleaza pigmentele pielii
Prolatoliberin – mareste productia de lapte
Dopamin – scade productia de lapte si inhiba prolactina
Adiuretin (ADH) – mareste absorbtia apei in rinichi
Oxytocin - induce nasterea

10. O poveste interesanta si reala care poate avea de a face cu talamusul: un englez blond si cu ochii albastrii s-a stabilit in India. Dupa catvia ani buni de stat acolo s-a intors acasa cu parul negru si cu ochii mult mai inchisi. Dupa ceva timp petrecut in Anglia ochii si parul au revenit la culoarea dinainte ! De ce ? Este un lucru putin cunoscut sau deloc cunoscut : fiecare regiune de pe pamant are un efect asupra omului si de aceea apar schimbari in culoare si fizionomie si marime si alte chestii cand oamenii se muta in alte zone. Italienii care se duc in USA deja in generatia urmatoare cresc sunt mult mai inalti. In USA cresc cele mai mari plante din lume copacul Seqoia, graul urias numit "porumb"...si alte chesti... in India de ex. omul se poate vindeca cel mai rapid datorita unui metabolism foarte accelerat atat la plante cat si la animale iar sensibilitatea la durere in India este foarte scazuta (de aceea si multi in India care isi infing ace peste tot, de fapt ei nu simt durerea)...oamenii din nord (rusii, finlandezii) sunt mult mai greu de vindecat, pe cand cei din sud mult mai usor decat cei din zona temperata.

11. "Sambata a venit in vizita o verisoara (9 ani) si s-a jucat cu fetele mêle( 3.5 ani si 1.5 ani). Din joaca lor au speriat-o pe cea mica foarte tare, se jucau "ascunsa". Noaptea a inceput sa-i creasca temperatura, duminica pana la 16 nu a avut nimic insa dupa aceasta ora incepuse iar sa arda, de data asta ajunsese spre 40 si i-am pus comprese pe frunte pt ca mainile si picioarele erau f reci." - citeste cu atentie simptomele fazei active in timpul febrei !
Nici urma de PBS in timpul febrei !!

"E caz frecvent intalnit la copii " nu este nici o dovada. Mai ales cand ignori simptomele din faza febrei.

12. In plus nu toti copiii fac febra asa de inalta de la o sperietura si deci trebuie sa existe o diferenta pe care nu o poti explica fara un alt conflict sau alt factor.Daca creste temperatura sa aplicati metoda care este cel mai bun pentru linistea Dvs. Ideal ar fi tineti in jur de 39 cu comprese daca suporta. Iubirea si imbratisarea mamei de multe ori este cel mai bun medicament la micuti.
13. Caz similar: fata 15 ani spala geamurile al etajul 9 pe partea din afara si aluneca si ajunge sa se tina doar pe varfurile degetelor de un pervaz oblic in jos, reuseste sa arunce un brat peste pervazul din casa si sa se catere dupa ce a stat destule secunde atranata deasupra unui gol de unde vrea sa scape cu viata, dintr-un gol de la etajul 9 pana jos. Dupa care face febra din ce in ce mai mare care incepe la ora iminentei caderi si atacuri de panica. Rezolvate cu remedii Bach si pe dimineata e ragusita...

Poveste preluata de pe grupul Noua Medicina Germana. multumim ca existati


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.